Oreoiskake

Oreoiskake

Til den syttende er det mange som lager den meget populære daim-iskaken, og da jeg plukket med meg en pakke oreokjeks på butikken her om dagen, fant jeg ut det var på tide å lage en iskake igjen. Med oreo! Jeg er ikke fæn av oreokaker med ostekrem (det blir aaalt for søtt), men iskake laget over samme lest som daimiskaka ville sikker bli en suksess. Tenkte jeg..

Joda, den ble god, men jeg gjorde en stor feil. Browniebunnen ble laget i for liten form. Dermed ble den for tykk. Det har jeg gjort noe med i oppskriften sånn at du ikke skal gjøre samme feil. Når bunnen blir for tykk vil den forbil frossen veldig lenge etter at resten av isen har smeltet…ikke optimalt. Hvis du syntes bunnen din blir for tykk har jeg et forslag: del den i to og lag en sandwich-iskake av det. Altså, at du legger en del av bunnen på toppen.

Jeg tilsatte 2 plater gelatin i kremen for at den ikke skulle smelte bort mens jeg tok bilder – det bestemmer du selv, men bare så du veit det, denne kaka smelter fort.

Oreo-iskake (25 cm form)

Bunn
30 g smør
50 g sjokolade
20 g kakao
150 g sukker
2 egg
85 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
ca. 4 stk grovknuste oreokjeks, strøs på toppen.

Slik gjør du:
1. Smelt smør og sjokolade sammen på svak varme.
2. Bruk en håndvisp og bland sammen egg og sukker.
3. Tilsett smeltet smør og sjokolade.
4. Sikt inn det tørre og rør sammen.
5. Helles i en rund form ca. 25 cm Stekes på 175 grader 15-20 minutter. Avkjøl i formen.


Oreo-iskrem
3 dl kremfløte
4 eggeplommer
150 g melis
2 plater gelatin (valgfritt)
ca. 6-8 stk grovhakket oreokjeks

Bær etter ønske

Lurer du på hva du skal bruke eggehvitene til? Lag pavlova, eller marengs.

Slik gjør du:
1. Pisk slapp krem av kremfløten. Sett i kjøleskap mens du pisker eggeplommer og sukker til eggedosis. Bland de to kremene og vend inn hakket oreo. For å få en dessert som ikke smelter så fort, tilsett to plater gelatin: legg platene i kaldt vann i fem minutter. Klem ut vannet og rør ut i 2 ss kokende vann. Bland inn litt av kremen, deretter vendes det inn med resten.
2. Hell kremen formen og sett i fryseren i 4-6 timer før desserten skal spises. Tas ut av fryseren ca. 10 minutter før den skal spises. Legg på bær og server. 

Fordel browniemassen i springformen. Strø over litt knuste kjeks.
Bløtpisk krem, pisk eggedosis av eggeplommer og melis, gjør klar til å blande alt sammen. Jeg smeltet litt gelatin og tilsatte kremen også..
Rør såvidt sammen..
…og hell over i formen du stekte kaka. Jeg måtte bytte ring ettersom den var litt for liten.
Sett i fryser i 4-6 timer før servering. Eller over natten. Eller tre uker før du skal spise den (pakk den inn i plast) Selv med 2 plater gelatin smeltet denne ganske raskt.
Men den litt tynnere bunn tror jeg dette blir en bedre opplevelse! Lykke til!
2 Kommentarer
  • Anette
    Svar
    Skrevet på20:06, 9. mai 2020

    Denne gleder jeg meg til å lage og spise!
    Hva slags sjokolade bruker du? Og hvor høy bør formen være?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Halloween-lykt

Som dere så i forrige innlegg har jeg...

Halloween-cookies

Halloween er nært forestående, og jeg er mer...

Tiramisubløtkake

Liker du kaffesmak? Da liker du tiramisu. En...

Bollefocaccia med ep..

De norske vintereplene er i butikk. De passer...

Kardemommeknuter

Det nærmer seg høstferie og her på Østlandet...