Ostekake i glass

Ostekake i glass

Trenger du en god og enkel dessert? Dette er rørt sammen på få minutter og smaker helt fortreffelig!

Oppskriften er enkel og lar seg lage med en visp. Har du en mikser går det litt raskere, men dette er en liten dessert som går fort å dra sammen. Desserten holder til 4-6 personer (avhengig av hvor store glass du har). Det er mektig, så lag gjerne små porsjoner.

Du behøver ikke lage sånne marengs-pinner, kjøp gjerne ferdig marengs om du vil for meg, men vil du prøve selv – se oppskrift på marengs her. 

Pass på at du ikke pisker kremen for fast. Jo mer du pisker, jo fastere blir den. Stopp i tide. Jeg har en jalla-mikser som ikke adlyder ordre, derfor ble kremen min litt for stiv. For å få den pent nedi glasset tok jeg kremen over i en sprøytepose og klemte den i glasset på den måten.

Selve smulene og kremen kan anrettes ferdig dagen før og settes i kjøleskap. Hadde ingen friske bær, så jeg brukte noe jeg hadde i fryseren. Uansett om du velger frosne eller friske bær – legg de på rett før servering.

Ostekake i glass (4-6 stk)
10-12 digestivekjeks
100 g kremost nøytral (for eks. philadelphia)
50 g melis
3 ss sitronsaft
1.5 dl kremfløte

Bær og marengs til pynt

Slik gjør du:
1. Legg kjeks i en pose og knus med en kjevle eller noe annet hardt.
2. Pisk slapp krem av kremfløten. Sett kjølig.
3. Rør sammen kremost, melis og sitronsaft.
4. Bland sammen krem og ostekrem.
5. Anrett i glass: smuler i bunnen, deretter krem. Litt smuler oppå der igjen, så til slutt, marengs og bær.

Bland sammen kremene, ha smuler i glassene og legg på krem, mer smuler og bær/ marengs til slutt.


Ha marengs i en spørytepose, bruk tyll nummer 8 og lag lange staver. Sett i ovnen på 70-80 grader og la stå til det er tørt 2-3 timer. Knekk opp og oppbevar i pose i en evighet.

[/vc_column][/vc_row]

Siste-liten-dessert du bare kan røre sammen på få strakser. Ha en fin feiring!!

6 Comments
  • Linda Mari
    Reply
    Posted at 11:27, 16. May 2019

    Jeg bruker safarikjeks eller oreokjeks i stedet, veldig godt! 😀

  • Ingrid Jakobsen
    Reply
    Posted at 13:50, 3. December 2019

    Gleder meg til å lage en julevariant av denne! Skal knuse pepperkaker og pynte med multer 😀

  • Heidi Hammer
    Reply
    Posted at 01:34, 5. January 2020

    Denne var enkel men flott dandert,tenkte å prøve denne til en vennindemiddag i feb. har du oppskrift på marengstavene,hvor mye egg å sukker bruker du,har du noe annet i?

      • Heidi Hammer
        Reply
        Posted at 19:20, 6. January 2020

        Takk for raskt svar,da blir det marengsstaver til ostekaken i glass 😉

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website