Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Ostekake med bringebær

Ostekake med bringebær

Picture

Lettvint ostekake i liten langpanne

Friske, syrlige bringebær er kanskje det mest perfekte smaksfølget til en ostekake. Bærene runder av den litt mektige ostekremen og gir kaken en sommerlig friskhet. 
Har du andre favorittbær kan du fint blande dem inn i denne kremen. Oppskriften er skammelig enkel og er den samme jeg har benyttet til å lageOreo-ostekaken min. Ingen eggedosis, ingen gelatin – her skal du bare røre kremene sammen og blande inn bærene. Til bunnen har jeg valgt en smaksrik Gjendekjeks. Andre kjeksvarianter du kan benytte er for eksempel Digestive eller Bixit.

Ostekake med bringebær
Til ca. 10 personer
Tid å tilberede: 30 minutter

Bunn:
1 pk Gjendekjeks (ca.220 g)
120 g smør

Ostekrem:
1/3 l kremfløte
400 g nøytral kremost (for eks Philadelphia) 
90 g sukker
2 ts sitronsaft
½  vaniljestang eller 2 ts vanljesukker
ca. 200 g bringebær
Kakao til dekor

Firkantet form 25 cm x 36 cm eller springform 24 eller 26 cm.

Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en foodprosessor. Rør inn smeltet smør og klem kjeksblandingen godt sammen i forma. Sett i kjøleskap.
2. Pisk slapp kremfløte.
3. I en annen bolle pisker du sammen kremost, sukker, sitronsaft og vaniljesmak.
4. Når ostemassen er glatt blandes pisket kremfløte og ostemasse sammen. Start med å blande en liten del av kremfløten inn i ostemassen, deretter rører du inn resten av den piskede kremen.
5. Helt til slutt vender du inn bringebærene.
6. Kremen has på den helt kalde bunnen og settes i kjøleskap.
7. Rett før servering – dryss på et tynt lag kakao og pynt med bringebær.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...