Panna cotta-pai med rabarbra og jordbær

Panna cotta-pai med rabarbra og jordbær

 

Ok, jeg ble dritskuffa over utseendet på denne kaka, og hvem vet? Kanskje tar jeg nye bilder og legger ut, men til alle dere som har fulgt meg på stories i dag – her er oppskriften. Den ble nemlig supergod!

Jeg har hatt vaniljepannacotta på hjernen den siste tiden og tenkt på nye anvendelser. Denne milde vaniljepuddingen må da smake godt i et mørdeig-skall? tenkte jeg. Særlig om den får litt rabarbra og jordbær på toppen?

Panna cotta med rabarbra har jeg laget før, så den komboen vet jeg fungerer fint. Å helle den i et paiskall gjør den mer kakete, men dette kan også serveres som en deilig sommerdessert.

Desserten er enkel og gjør seg nesten selv, men du må gjøre ting i etapper. Går helt fint så lenge du har noe annet å pusle med innimellom. Jeg har brukt en paiform med løs bunn (27 cm) men en springform fra 25-27 cm kan også brukes. På toppen har jeg blandet rabarbra med mitt hjemmelagde jordbærsyltetøy (rørte bær). Vil du gjøre det litt mer lekkert, bruk hele bær som deles i fire. Bland inn når rabarbraen er helt avkjølt, og legg på.

Paien kan godt lages en dag i forveg, men legg toppingen på først ved servering.

Panna cotta-pai med rabarbra og jordbær
Lag først en porsjon mørdeig
Pakk inn i plast og la den hvile en halv time i kjøleskap

Panna cotta med vanilje
3 dl kremfløte (en kartong)
3 dl helmelk
1- 1.5 stk vaniljestang (eller 3 ts vaniljepasta)
90 g sukker
5 plater gelatin

Topping
150 g rabarbra
75 g sukker
ca. 100 g jordbær
evt litt vaniljesmak (1/2 vaniljestang)

Slik gjør du:
1. Kjevle ut mørdeigen og kle formen med deig (ca. 1.5 mm). Prikk den lett med en gaffel.
2. Legg cling film / gladpack (må være av god kvalitet) eller bakepapir i formen over deigen og hell i erter, mynter eller ris. Stek på 180 grader i 15-20 minutter.
3. Fjern ertene, stek videre til mørdeigen er gyllen (ca. 10 minutter).
4. Rør sammen et egg og pensle på bunnen. Stek fem minutter til.
5. Legg gelatin i kaldt vann. Del vaniljestengene og skrap ut vaniljefrø.
6. Ha melk, fløte og sukker i en kjele sammen med vaniljefrø og vaniljestenger.
7. Varm til kokepunktet. Klem ut vannet av gelatinen og rør den inn i den varme fløteblandingen.
8. Sett kjelen i kjøleskapet til den begynner å tykne. Husk å røre ofte i kjelen.
9. Ta ut vaniljestenger. Hell blandingen i paiskallet, la det stivne helt i kjøleskap.
10. Lag toppingen: Vask og rens rabarbra. Del i biter. Biter av rabarbra og sukker has i en kjele med 2 ss vann og litt vaniljesmak (1/2 vaniljestang – valgfritt). Kok til rabarbraen er mør. Avkjøl og tilsett jordbær.
11. Legg toppingen på paien og server.

Kjevle ut deigen, prikk den lett, kle den med bakepapir eller cling film. Legg i erter (eller noe annet tungt). Stek i 15 min, fjern erter og stek videre. Pensle bunnen med egg når den er gyllen (etter ca. 10 min). Stek videre 10 min. Avkjøl. Lag panna cotta og la den avkjøle i kjøleskap til den begynner å tykne. Hell fyllet i paiskallet og la stivne i kjøleskap.

Topping: Rabarbra kokes mør. Tilsett bær når blandingen er avkjølt.

Jeg brukte rørte bær, men kaka blir nok vesentlig vakrere med hele jordbær!

1Kommentar
  • Kristine Holm
    Svar
    Skrevet på18:11, 5. juni 2019

    Det ser jo kjempegodt ut 😍🤤

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits