Pepperkake-lyshus 

Pepperkake-lyshus 

 

Picture

Stemningsfulle, velduftende pepperkakehus

Har du også ønsket deg et sånt lys-hus? Jeg lagde et selv, jeg. I pepperkake. Ikke vanskelig i det hele tatt! Men litt snikker-Ændersen-kunnskap er bra å ha.

Lyshus UTEN levende lys. 
Her får du mal på ett hus. Det andre huset har jeg laget etter samme mal, bare kuttet veggene litt i høyde (tak har lik størrelse). Jeg måtte spikke litt både på vegger og tak, og mitt tips for stabile vegger er å kjevle kjøleskaps-kald deig direkte på stekeunderlaget, på bakeplaten (legg en klut under, så ligger den stabilt). Kjevle deigen 2-3 mm tykk og skjær ut delene med gode mellomrom. Ikke flytt på delene etter at du har skåret dem ut.

Kanskje du heller vil lage en pepperkakeslede?

Vinduene har jeg skåret ut for hånd, uten noen mal. Du kan bruke pepperkake-utstikkere også, slik jeg har gjort på det lille huset. Du kan selv velge om du vil smelte sukker i en panne eller lage eggehviteglasur for å sette huset sammen. Jeg velger det siste, så kan barna være med hele tiden uten å være redd for å brenne seg. Eggehviteglasuren må røres godt og ikke være for bløt. Tilsett melis til du har en seig og bløt konsistens. Sitrondråpene er helt nødvendig for at glasuren skal stivne og bli hard. Bruk gjerne den ene vispen i en håndmikser for å få rett konsistens på glasuren. Hell eggehviteglasuren i et kremmerhus av matpapir, eller bruk en plastpose. Begynn med veggene og la de tørke litt før du setter på taket. Det må holdes i noen minutter før det «setter seg». La huset tørke en halv time til en time før du pynter det ferdig.

PS. Ikke bruk te-lys i disse husene. Kjøp heller en LED-lys-lenke (som jeg har gjort) og putt den inni.

Pepperkakedeig
250 g sukker
190 g smør/margarin
190 g sirup
2 egg
500 g hvetemel
4 g bakepulver
4 g ingefær
7 g kanel
4 g nellik
3 g kardemomme
1 knivsodd pepper

Slik gjør du: 
1. Sukker, sirup og margarin/smør varmes til en flytende masse (sukkeret skal smelte) som helles over i en bakemaskin.
2. Bland krydderet sammen med det tørre og ha i bakemaskinen. Tilsett egg.
3. Elt sammen til en deig.
4. Deigen settes kjølig til dagen etter.

The gingerbread walls make sure you get well cooked (if not they are soft), therefore I cook them at 180 degrees for 10 minutes (about). Regular paperwork should preferably be thin and cook at
200 degrees 5-10 minutes (depends of thickness).

Egg
white
glass 1 egg white 180-240 g sifted flour
3-4 teaspoons lemon juice

How To Make Kremmer House Of Paper  (Spraying Bag)

Mal – lyshus:

Picture

Picture

I totally forgot, but had originally planned to put on gelatin sheets over the «squares». Gives a nice effect with light inside.

Picture

«Snicker Ændersen and the spicy pepperkake house». I used Andersen to last name before I got married, and every Christmas I can call gingerbread sticks, for each time I put together gingerbread creations I have to resort to the saw knife and nail a little so that the walls get a little bit better … fine history by the way ….. «then you go to your own, then you go to my own» …

Picture

It is a training bag to make perfect egg whiteglass and I prefer this glaze rather than assembling the house with melted sugar. With egg white glass, you can also allow yourself to «chin» a little. It just looks like snow …

Picture

 

Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Maja
    Svar
    Skrevet på12:15, 30. november 2014

    Fint! Mine pepprkakehus har alltid sett ut som utedass… Men gleden av å bake er der like fullt og jeg baker et dass eller to hver eneste år!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på01:44, 1. desember 2014

      Utedass! Det må bli neste års pepperkakeprosjekt. Haha! Ser gjerne din dass, Maja 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

DBS i langpanne

Den beste sjokoladekaka, også kalt DBS har i...

Hvetestang med eple

Eplene er modne og jeg fikk lyst på...

Pizzaruter (halvgrov..

Matpakkeruter er fortsatt svært populært, og her er...

Formkake med eple, r..

I dag har jeg bakt en formkake med...

Eplekake med brunet ..

De norske eplene er i sesong, og jeg...