Pizzakake

Pizzakake

Pizza laget av ferdig kransekakemasse

Kransekakemasse til kr. 5,- klarer man jo ikke å gå forbi. Og når det kommer en altfor stor paiform i posten, kjøpt i hurten og sturten på Ebay, ja da blir man kreativ. Kransekakepizza til kveldsmat! 
For noen dager siden var jeg på butikken og handlet. Og der lå det jammen haugevis med Odense kransekakemasse. Til fem kroner stykk! De gikk alle ut på dato samme dag, men alle som har levd en stund skjønner at kransekakemasse ikke går i søpla selv om det går ut på dato. Her snakker vi laaaang holdbarhet! Så jeg skyfla et par pølser oppi vogna, er jo digg å lage litt kransekakekos. Om ikke annet så kan jeg bruke massen til bunner på mine favorittkaker Sarah Berhard.  

Så dumpet det en hentelapp i postkassa. Ny paiform! Yey – raste avgårde på posthuset for å hente den. Men, var den virkelig så stor, da? Jeg trodde da jeg hadde bestilt en på 28 cm. Denne er på 32 cm. Stoooor. Så i dag har jeg spurt mine FB-venner hva jeg skal lage i denne formen. Og så mange gode forslag jeg har fått! Tusen takk! Fikk en idé selv også. Forma passer jo utmerket til en pizza – laget av femkronerspølsa med kransekakemasse :) 

En pussig kake syntes du kanskje, men den er så god! Og den er glutenfri.  

(Du kan klikke på bildene for å få dem større) Skjær opp pølsa med kransekakemasse i skiver på 1 cm (ca). Legg i formen og klem sammen slik at den blir jevn. Selv om det ser ut som om det er for lite masse på bildet, så holdt det med en pølse på 500 g til denne forma. Prikk den med gaffel før du steker av på 210 grader 5-7 minutter.
La den avkjøles godt før du skviser på litt syltetøy på bunnen. Stryk utover med en kniv. Riv hvit sjokolade og legg på frukt og bær etter smak og behag. Serveres med eller uten kremdott. 
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Brownievaffel

Vaffeldagen falt i år på en lørdag (i...

Silviakake

Silviakake! Med den mest fantastisk gode glasuren du...

Biscotti med mandler..

Det drar seg mot påske og flere har...

Hvetekake med makron..

Enda en godbit fra ukebladarkivet dette her, kalt...

Trippel sjokoladebol..

Hvis du ikke har bodd under en stein...