Din handlekurv er nå tom!
Proteinrundstykker
Grove rundstykker bakt med bakepulver + proteinrundstykker med havre
Jeg kan ingen ting om proteinrundstykker. Det måtte et googlesøk til. Der fikk jeg opp bilder av hardpakka små hockeypucker. De fleste var laget med samme oppskrift: havregryn, cottage cheese, egg og bittelitt bakepulver. Hmmm..
Rundstykker? Dette er jo scones, tenkte jeg. Det må da gå an å lage disse på en annen måte? Som tenkt, så gjort. I dag har jeg bakt noen grove rundstykker. Med bakepulver Altså… scones. De er laget med sammalt hvete (masse protein), gresk yoghurt (masse protein) og egg (masse protein). Så jeg tenkte -da kan jeg vel kalle dem for proteinrundstykker? De ble best!
Ja, så lagde jeg en variant til. Den andre (glutenfrie) varianten er en laget med havregryn og cottage cheese. Oppskriften er lik veldig mange andre, og jeg lagde den for å forsøke å forbedre den litt. Mitt ønske var at de ikke skulle bli så kompakte og harde. Om jeg lykkes? Tja, sannelig om jeg vet. Overraskende skuffende i smak var de også…
Grove proteinrundstykker (ala Elin) (10 stk)
300 g sammalt hvete fin eller fibra 350 g (ett beger) gresk yoghurt nøytral 1 ss bakepulver (ja, det skal være spiseskje) 1/2 ts salt 2 egg Slik gjør du: |
I dag har jeg laget to typer «proteinrundstykker». Ingen tvil hva som smakte best…men prøv gjerne begge variantene!
|
Glutenfrie proteinrundstykker
350 g havregryn
400 g cottage cheese
3 egg
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
Slik gjør du:
1. Bland bakepulver og salt inn i havregrynene. Bland godt slik at bakepulveret er jevnt fordelt.
2. Bland inn cottage cheese og egg. Bruk hendene og kna sammen til du har en jevn masse.
3. Lag små kaker som du plasserer på en bakeplate med bakepapir.
4. Stek på 200 grader i ca. 30 minutter.
5. Avkjøl på rist.
|
|
Kathrine
Kan man bruke yoghurt naturel tror du?
Konditor-Elin
Ja, går helt fint!
Monica
Da har jeg kost meg inne nå som det regner godt ute,men å bake dobbel posjon av disse. Satser på at de var like godt som de så ut. Å det syns jeg. Jeg har operert i magen og skal spise mye protein ,å har prøvd mye rart. Men disse syns jeg var de beste jeg har smakt. Prøve å fryse noen,håper det går bra. Tusen takk for masse inspirasjon og masse godt å lage . Du er super flink,og moro å følge deg.
Konditor-Elin
Tusen takk – så hyggelig tilbakemelding å få! Hilsen nybegynner når det gjelder proteinrik bakst…
C
Hei! 🙂 Prøver det på samme. Doblet alle ingrediensene. Måtte du bruke mer mel? Min deig er veldig våt og klissete
Ingunn
Prøvde første oppskrift til ungenes matbokser og de elsker dem tusen takk for oppskrift, delte dem I to og frøs ned og tar opp om morgen så enkelt og godt
Lillian
Hei, skal teste ut disse👌🏻😀 men hvordan hadde det vært å bruke cottage cheese i den første oppskriften? Pleier å lage den nederste men lyst å prøve uten havre men glad i de små ostebitene som gir litt smak😊 kan man bruke samme mengde cottage cheese som yoghurt? Jeg tilsetter litt kardemomme for litt mer smak i de med kun havre😋
Elin Krem.no
Bare prøv! Jeg tror det kan gå helt fint.
Monica Sørensen
Lurer på om de som får steinharde proteinrundstykker bruker havregryn som ikke er lettkokt?
Jeg bruker lettkokte,og dem blir alltid myke og saftige.
Vivian Udengen
Hadde tenkt å lage scones til søndagsfrokosten i dag men var så og si tom for smør. Prøvde meg på disse, men måtte improvisere da jeg manglet både det ene og det andre. Brukte noe sammalt emmer-mel som jeg hadde. Og noen eggehviter jeg hadde i kjøleskapet fra tidligere. Gikk veldig fint uten eggeplomme tydeligvis. Tok i en skvett rapsolje muligens for å kompensere litt for det (?). Ble også litt blanding av yoghurt og cottage cheese oppi. Følte meg helt sprø som improviserte så mye, men fikk brukt opp masse slanter og smaken ble veldig god! Avsluttet med litt ost på toppen og solgte det inn til ungdommene i huset som «ostebolle» 😀 mye bedre smak på disse enn på lignende jeg har lagd tidligere med havremel, har blitt en slags besk smak på dem🧐