Pumpkin spice cinnamon buns

Pumpkin spice cinnamon buns

Hva er egentlig pumpkin spice? Jeg var usikker sjøl, men et kjapt søk fortalte meg at det er en krydderblanding som består av krydder vi bruker i for eksempel krydderkake eller i pepperkaker.

Jeg lagde en blanding selv, blandet det med smør/margarin og sukker og smurte det på en bolledeig.

Har du ikke alle disse krydderne, men fikk lyst på kanelsnurrer – bruk bare kanel. 4 ts burde holde.

Som jeg har sagt før: det er veldig mye lettere å jobbe med en kald deig, så har du mulighet til å sette deigen kjølig før du kjevler ut- gjør gjerne det.

Pumpkin spice cinnamon buns (i langpanne)
500 g hvetemel
3 dl væske (melk eller vann)
75 g smør
90 g sukker
20 g gjær fersk, blå
1 egg eller 60 ml væske

Pumpkin spice blanding
4 ts kanel
1/2 ts ingefær (tørket)
1/4 ts muskat
1/2 nellik
1 ts allehånde

Fyll:
100 g smør/margarin
100 g brunt sukker (farinsukker)
4 ts krydderblanding


Kremostglasur:
75 g smør
75 g kremost (nøytral, som for eksempel Philadelphia)
150 g melis
3 ts vaniljesukker
1-3 ss sitronsaft (smak til)
Bland mykt smør med melis og vaniljesukker, tilsett kremost og sitronsaft. Bruk gjerne en håndmikser.


Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett kald melk eller væske og deretter egg. Smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til en deig.
2. Elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5-10 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. Sett deigen til heving på benken. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen. Jeg satte min i kjøleskapet noen timer (reduserte gjærmengden noe). Kald deig er lettere å jobbe med enn varm.
7. Når deigen har hvilt minimum en time, kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 60 cm. Stryk på fyll og rull sammen.
8. Del pølsen i 24 like store biter. Legg i en langpanne kledd med bakepapir. La etterheve ca. 45 min – 1 time.
9. Stekes ett hakk ned fra midten på  220 grader over/undervarme eller 210 grader varmluft i 8-10 min.
10. Avkjøl før du smører på kremostglasuren.

Bland sammen krydder til krydderblandingen. Det blir mer enn du trenger.
Bland inn i smør/margarin og brunt sukker.
Kjevle ut deigen og stryk ut fyllet.
Fukt nederste del av deigen med vann.
Del i 24 like store biter.
Sett i langpanne og la etterheve i 45 min til 1 time.
Boller med skikkelig høst-smak
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...

Grove kuvertbrød, f..

Jeg baker til ny bok om dagen (en...

Elins glutenfrie bol..

Etter mange år - her er den -...