Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Rabarbra- og jordbærformkake med sprø topping

Rabarbra- og jordbærformkake med sprø topping

Til denne saftige formkaken med rabarbra og jordbær ønsket jeg et søtt, sprøtt lokk. Ikke den vanlige smuldrepai-toppingen, men noe litt annerledes. Rabarbra trenger det søte til å veie opp for det syrlige. Det ble kjempegodt!

Har du prøvd å bake denne populære rabarbrakaka? 

Kaka ser slett ikke vakker ut, og jeg måtte bake den to ganger (første gang sank alt fyll og topping nedi kaken), men det har mindre å si når resultatet smaker så godt. Til denne saftige formkaka ville jeg servert is eller krem ved siden av. Kan godt lages som dessert. Frys den gjerne ned i stykker etter at den er helt avkjølt, da er det lettere å tine kaka raskt igjen.

Har du en enda større form – bruk den gjerne (da kan du redusere steketiden litt – bruk en bakepinne og sjekk om det sitter igjen kakedeig på pinnen. Sitter det igjen, stek videre, er den glatt uten deig? Da er kaka ferdig)

Rabarbra- og jordbærkake med topping
240 g hvetemel
120 g mykt smør
200 g sukker
2 egg
1 dl melk
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

250 g rabarbra kuttet i biter
150 g friske jordbær (eller 100 g syltetøy)

Topping:
100 g brunt sukker
30 g hvetemel
40 g mykt smør

Slik gjør du:
1. Pisk sukker og smør lyst og luftig.
2. Tilsett ett og ett egg.
3. Bland det tørre og rør forsiktig inn uten å røre for mye.
4. Rør inn melken til slutt.
5. Fordel i en 23-24 cm springform kledd med bakepapir.
6. Legg på rabarbra og jordbær. Fordel toppingen.
7. Stek på varmluft 180 grader i 35-45 min.
8. Avkjøl noe og spis lun med is. Kaken kan fryses.

Pisk egg og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg. Rør inn det tørre.

Ha kakerøren i en springform kledd med bakepapir (23-24 cm). Legg på rabarbra og jordbær (jeg brukte syltetøy, buk gjerne hele bær).

Ha på rabarbra og jordbær og strø over smuldretopping (den blandes sammen med fingrene)

En enkel «hverdagskake» som gjerne kan lages opp og fryses dersom du ønsker å bruke opp rabarbraen din…

Be the first to write a review
4 Kommentarer
  • Theresr
    Svar
    Skrevet på23:41, 15. juli 2019

    Denne var kjempegod! Bytta ut jordbæra med vaniljekrem, for jeg er allergisk mot jordbær… men knallgod. Takk <3

  • Elisabeth Alvær Herigstad
    Svar
    Skrevet på12:06, 18. juni 2022

    Hei 😀 kan denne oppskriften dobles og stekes i ei lita langpanne?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...