Din handlekurv er nå tom!
![](https://krem.no/wp-content/uploads/2019/06/IMG_7856_-scaled.jpg)
Rabarbra- og jordbærformkake med sprø topping
Til denne saftige formkaken med rabarbra og jordbær ønsket jeg et søtt, sprøtt lokk. Ikke den vanlige smuldrepai-toppingen, men noe litt annerledes. Rabarbra trenger det søte til å veie opp for det syrlige. Det ble kjempegodt!
Har du prøvd å bake denne populære rabarbrakaka?
Kaka ser slett ikke vakker ut, og jeg måtte bake den to ganger (første gang sank alt fyll og topping nedi kaken), men det har mindre å si når resultatet smaker så godt. Til denne saftige formkaka ville jeg servert is eller krem ved siden av. Kan godt lages som dessert. Frys den gjerne ned i stykker etter at den er helt avkjølt, da er det lettere å tine kaka raskt igjen.
Har du en enda større form – bruk den gjerne (da kan du redusere steketiden litt – bruk en bakepinne og sjekk om det sitter igjen kakedeig på pinnen. Sitter det igjen, stek videre, er den glatt uten deig? Da er kaka ferdig)
Rabarbra- og jordbærkake med topping
240 g hvetemel
120 g mykt smør
200 g sukker
2 egg
1 dl melk
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
250 g rabarbra kuttet i biter
150 g friske jordbær (eller 100 g syltetøy)
Topping:
100 g brunt sukker
30 g hvetemel
40 g mykt smør
Slik gjør du:
1. Pisk sukker og smør lyst og luftig.
2. Tilsett ett og ett egg.
3. Bland det tørre og rør forsiktig inn uten å røre for mye.
4. Rør inn melken til slutt.
5. Fordel i en 23-24 cm springform kledd med bakepapir.
6. Legg på rabarbra og jordbær. Fordel toppingen.
7. Stek på varmluft 180 grader i 35-45 min.
8. Avkjøl noe og spis lun med is. Kaken kan fryses.
![IMG_7834](https://krem.no/wp-content/uploads/2019/06/IMG_7834-300x200.jpg)
![IMG_7835](https://krem.no/wp-content/uploads/2019/06/IMG_7835-300x200.jpg)
Pisk egg og sukker lyst og luftig. Tilsett ett og ett egg. Rør inn det tørre.
![IMG_7836](https://krem.no/wp-content/uploads/2019/06/IMG_7836-300x200.jpg)
![IMG_7837](https://krem.no/wp-content/uploads/2019/06/IMG_7837-300x200.jpg)
Ha kakerøren i en springform kledd med bakepapir (23-24 cm). Legg på rabarbra og jordbær (jeg brukte syltetøy, buk gjerne hele bær).
![IMG_7844](https://krem.no/wp-content/uploads/2019/06/IMG_7844-300x200.jpg)
![IMG_7843](https://krem.no/wp-content/uploads/2019/06/IMG_7843-300x200.jpg)
Ha på rabarbra og jordbær og strø over smuldretopping (den blandes sammen med fingrene)
![IMG_7868_](https://krem.no/wp-content/uploads/2019/06/IMG_7868_-1024x678.jpg)
En enkel «hverdagskake» som gjerne kan lages opp og fryses dersom du ønsker å bruke opp rabarbraen din…
Theresr
Denne var kjempegod! Bytta ut jordbæra med vaniljekrem, for jeg er allergisk mot jordbær… men knallgod. Takk <3
Elin Krem.no
Takk for tips!
Elisabeth Alvær Herigstad
Hei 😀 kan denne oppskriften dobles og stekes i ei lita langpanne?
Elin Krem.no
Det kan du