Din handlekurv er nå tom!
Rabarbrasuppe
Den første sommervarmen er her og den får meg til å lengte etter iskald rabarbrasuppe. Drit i fargen, den blir sjelden lekker denne suppa, men smaken! Åh! Noen liker den litt lun. Gjør som du vil, sier jeg. Her har jeg laget dessert-versjonen med en liten dert iskrem oppi. Det trenger den faktisk ikke. Dette er i seg selv SELVE smaken av sommer.
Som nevnt, jeg har laget en dessert. Liker du den litt mindre søt, og vil drikke den som tørstedrikk, bare reduser sukkermengde. Noen tilsetter maisenna eller potetmel for å tykne suppa litt. Jeg kjørte stavmikseren i den og fikk sammen effekt. Den tykner. Det er heller ikke nødvendig. Om den ikke blendes blir den noe tynnere, men estetisk vakrere å se på.
Valgte å lage en liten porsjon (til fire personer). Vil du ha suppa stående som tørstedrikk i kjøleskapet noen dager er det bare å doble oppskriften.
Rabarbrasuppe (4 porsjoner)
250 g vasket rabarbra
125 g sukker
4 dl vann
(frøene fra en halv vaniljestang om du liker det)
Slik gjør du:
1. Vask rabarbra og del i biter. Du behøver ikke å skrelle den.
2. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok i 5-10 minutter.
3. Hell suppen i en beholder. Kjør den sammen med en stavmikser eller sett den rett i kjøleskapet.
4. Serveres kald (eller lun), gjerne med litt iskrem til.
Linda Furdal
Denne var nydelig! Så enkelt – så godt!
Annette K. Medhus
Helt perfekt!