Restevafler

Restevafler

Annonse.

Skal du lage vafler på vaffeldagen? Lag restevafler!
Hver og en av oss kaster hvert år i snitt 42 kg mat. Mye av den maten er rester som kunne vært spist. Hvordan kan vi unngå å kaste fullt brukbar mat? Ved å bruke det i nye retter, som for eksempel vafler. Se oppskrift litt lenger ned på siden!

Kjøp det her


Istedenfor melk eller fløte i en oppskrift kan du bruke alle flytende meieriprodukter du finner i kjøleskapet, som for eksempel melk, fløte, yoghurt, vaniljesaus, rømme, kesam, etc. Husk at melkeprodukter ofte er holdbare lenge etter at de er utgått på dato. Lukt og smak! I disse vaflene har jeg brukt både fløte og rømme som var fjorden dager og tre uker over dato. Fullt brukbart. Du kan også bruke rester av juice eller brus. Kokte poteter kan gjerne moses og has i røra.

Istedenfor sukker, bruk overmodne bananer.

Når man skal bruke rester i vaffelrøren er det lurt å huske at man kan justere røren ved enten å tilsette mer væske, eller mer mel. Ønsker du at vaflene skal mette mer? Erstatt halvparten av melet med sammalt hvete fint, eller fullkorns hvetemel. For å gjøre vaflene ekstra sprø? Tilsett en ekstra teskje bakepulver.

PS. Wilfa-vaffeljernet Bell kan settes på høykant og tar liten plass. Har du vaffeljernet stående fremme på benken er det lettere å dra i gang vaffelpressa i en fart. Med vaffellukt i huset er det fest!


Restevafler (ca. 6-7 store plater)
2 egg
6 dl væske (rester av melk, fløte, yoghurt, vaniljesaus, rømme, kesam, jus eller brus)
2-3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2-3 ss sukker eller en brun banan
300 g hvetemel
100 g smeltet smør eller margarin. Du kan også bruke flytende.
en klype salt

Slik gjør du:
3. Vei opp i en bolle: mel, bakepulver, vaniljesukker og en klype salt. Bland sammen.
4. Rør inn væsken litt etter litt, til du har en masse uten klumper. Tilsett egg.
5. Tilsett smeltet/ flytende smør.
7. Stek vaflene og la de avkjøle på rist.

Som væske til oppskriften samlet jeg det jeg ville kvitte meg med i kjøleskapet.
Fløte som står en stund vil feste seg i kartongen. Bruk en slikkepott og skrap ut alt.
Både fløte og rømme var utgått på dato, men var ikke dårlig.
Rør inn smeltet eller flytende smør/margarin.
La røren stå litt før du steker. Mitt jern er et Bell vaffeljern fra Wilfa.

For å kjøpe BELL vaffeljernet med 45% rabatt, skriv inn rabattkode: VD2245

Elins 5 restevaffel-råd.
1. Som væske i vafler kan du bruke rester av kremfløte, melk, rømme, yoghurt, vaniljesaus, kesam etc. Eller rester av juice eller brus.
2. Istedenfor sukker, bruk en overmoden banan.
3. Har du rester av risgrøt eller havregrøt? Putt det i vaffelrøra.
4. Har du kokte poteter til overs? Mos dem og putt i vaffelrøra.
5. For litt sprøere vafler – tilsett gjerne 1 ts bakepulver ekstra.

Husk at du alltid kan justere konsistensen på røren ved å tilsette enten mer væske eller mer mel.

Formen på vaffeljernet fra Wilfa er konisk med doble non-stick-belegg og luftehull på toppen. Det gir deg 6 store hjerter per plate. Signallysene angir når jernet er varmt og klar til bruk. I tillegg varsler de når vaflene er ferdigstekt. Dette jernet har vunnet best i test fem år på rad. Har du enda ikke fått det med deg kan du kjøpe dette jernet til 45% rabatt ved å bruke rabattkode: VD2245

Les mer og kjøp det her: https://www.wilfa.com/…/kjo…/vaffeljern/bell-vaffeljern/


Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Pumpkin spice cinnam..

Hva er egentlig pumpkin spice? Jeg var usikker...

Saftig eplekake med ..

Bildet gir på ingen måte et godt inntrykk...

Rullekake med eplemo..

Rullekake med eplemos og krem, laget med litt...

Eplechips

Tørkede epleskiver er enkelt å lage og smaker...

Epledessert med spr..

Mange ønsker seg enkle epledesserter om dagen, og...