Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Romboller

…eller boller fylt med vaniljekrem. Kremen lages ved å blande hjemmelaget vaniljekrem med litt bløtpisket kremfløte og er den samme jeg bruker til napoleonskaker. Smaker like godt i ferske boller som mellom knasende butterdeig. For ekstra god smak, ha litt bringebærsyltetøy i bollene. Synes du det er vanskelig å sprøyte i fyllet? Da kan du dele bollene i to og fylle dem på samme måte som fastelavnsboller. 

Romboller, eller boller med vaniljekrem (ca. 15 stk)
Lag enten boller eller boller tangzhong. Oppskriften finner du ved å klikke her

En halv porsjon vaniljekrem
1.25 dl melk
1.25 dl fløte
50 g sukker
15g maisenna
½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker/vaniljepasta)
2 stk eggeplommer

Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles.

Når kremen er avkjølt blandes den med:
2. 5 dl bløtpisket kremfløte
evt. 2-3 dråper rom essens (eller 2-3 ss ekte rom)

mykt smør og sukker
evt. bringebærsyltetøy
bringebær til pynt


Slik gjør du:
1. Bak boller, det blir ca. 15 stk. Avkjøl bollene godt. Smør et tynt lag med smør utenpå hver bolle, dypp bollene deretter i en skål med sukker.
2. Lag vaniljekrem.
3. Klipp et kryss i hver bolle.
4. Fyll bringebærsyltetøy i en sprøytepose. Putt en tyll (sprøytetupp) i en annen sprøytepose.
5. Pisk bløt krem og bland med vaniljekremen, smak evt med krem. Fyll kremen i sprøyteposen.
6. Stikk posen med syltetøy i bollen først og fyll med litt syltetøy. Ta deretter posen med krem og stikk nedi bollen. Klem i krem.
7. Avslutt med å lage en liten kremrosett på toppen. Pynt eventuelt med bær på toppen.
8. Oppbevares kjølig.

For å få lik størrelse på alle bollene, vei dem opp til mellom 60-70 gram per deigemne
Trill til boller
Sett på plate og hev i ca. 30-45 min.
Stek bollene som angitt. Smør på smør og dypp i sukker. Fyll med bringebærsyltetøy og romkrem.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...