Rullekake med frisk bringebærkrem

Rullekake med frisk bringebærkrem

Bilde

Rullekake laget med Crème fraîche-krem

Har du noen gang forsøkt å bytte ut kremfløte med Crème fraîche? Kremen er smaksatt med bringebær og passer som hånd i hanske til sjokoladebunnen. Denne MÅ du bare smake!
Kan man piske Crème fraîche til krem? Javisst går det!

Forleden så jeg en nyhet i meierihylla jeg grep etter med stor iver. Q-meieriene har lenge produsert Crème fraîche for storhusholdning, men nå fant jeg den i forbrukerpakning på Kiwi. Det minte meg på noe jeg laget på forrige Smak-messe. Da sto jeg på stand for Q-meieriene, og serverte forbipasserende bringebær blandet med sukker og Crème fraîche. Jeg fikk så utrolig mange kommentarer om hvor godt det var, men ingen klarte å smake at det var Crème fraîche jeg hadde brukt. De fleste tippet kremfløte.

Crème fraîche er kremfløte syrnet med bakteriekultur, men ikke så surt som rømme. Den består av 35% fett, er både pasteurisert og homogenisert. Det går å piske den til krem, bare du er tålmodig.

Rullekaken er et flatt sukkerbrød, og dere som fulgte meg på Insta stories i går så hvordan jeg lagde den. Det er ikke vanskelig (se fremgangsmåte lenger ned). Sørg for at bunnen blir strøket jevnt utover før du steker, så blir det lettere å håndtere bunnen etterpå. Kremen er smaksatt med hjemmelaget bringebærsyltetøy tilsatt litt ekstra sukker, men bruker du kjøpesyltetøy er det trolig søtt nok. Smak deg frem!

(PS. dette er ikke et sponset innlegg – jeg er bare en usedvanlig god Q-venn)

Rullekake
3 egg
75 g sukker
60 g hvetemel
15 g kakao
1 ts bakepulver

Slik gjør du: 
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis
2. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Stryk ut på en bakeplate kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse.
4. Stek på temperatur 220 grader, steketid: ca. 5-7 minutter
5. Legg den ferdigstekte bunnen på et papir strødd med sukker. Fjern papiret på bunnen.

Krem:
1 beger Crème fraîche (3 dl)
100 g ferdig bringebærsyltetøy
evt. 2-3 ss sukker ekstra
2 ts vaniljesukker

Bringebær til pynt

Lag rullekakebunnen og la den avkjøle. Pisk opp Crème fraîche med sukker og syltetøy. Pisk så du får en stiv krem. Stryk utover litt over halvparten av kremen på kakebunnen. Dryss på litt bringebær om ønskelig. Rull sammen – start øverst. Sett kaken litt kjølig så den får satt seg. Annrett på fat og stryk på resten av kremen.

Bilde

Avkjølt bunn, bringebær og ​Crème fraîche.
Bilde

Det tar mye lenger tid å piske Crème fraîche til krem enn vanlig kremfløte. Bare vær tålmodig!
Bilde

Stryk utover litt over halvparten av kremen, dryss evt på litt bringebær. Rull sammen, start øverst. Bruk papiret til å hjelpe deg å rulle den sammen.
Bilde

Stryk på resten av kremen utenpå kaken og spiiiiis.
Bilde

Utrolig saftig, utrolig god krem og helt utrolig god kombinasjon av smaker. Nam!
2 Kommentarer
  • Ida
    Svar
    Skrevet på10:12, 9. september 2021

    Går det å lage denne kaken ferdig dagen før? 🙂

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på13:03, 9. september 2021

      Ja, det går fint.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Spøkelser og hekseh..

Halloween er få dager unna og har du...

Toscakake

Noen har etterlyst en vanlig, rund toscakake her...

Snurrer og klippekra..

Kardemommekjerner til folket! Det at jeg faktisk har...

Grove Bakemjølk-run..

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt...

Hva jeg bruker norsk..

(Foto: frukt.no) Annonse. Høst er epletid og i...