Saftig eplekake

Saftig eplekake

Høsten er tiden for en saftig eplekake.

Eplekake er noe mange liker, det er lett å bake og kan fint fryses, både hel og i stykker. Om du ikke får tak i norske epler i sesong, bruk noen harde og faste epler når du skal bake eplekake.

Jeg starter med å skrelle eplene. De legger jeg i en bolle med vann tilsatt noen dråper sitronsaft. Sånn holder eplebåtene seg hvite. Bruk romtempererte ingredienser. Tar egg rett fra kjøleskapet kan du legge dem i en bolle med varmt vann noen minutter. Smøret kan romtemperers ved å bruke en ostehøvel. Skjær smøret som du skjærer ost og legg det på en tallerken. Da blir det mykt på 1-2-3!

Du må gjerne bruke mye epler i denne kaka, men da vil den trenge noe lenger tid å gjennomsteke. Ingen ovner er helt like, derfor, bruk en bakepinne og stikk den i midten av kaken. Henger det deig på pinnen må den steke lenger. Om det ikke er deig på pinnen er kaken ferdig. Ta den ut av ovnen og avkjøl på rist.

Del gjerne kaken opp i stykker og frys inn. Ta opp fra fryseren og lun i ovnen på varmluft 120 grader i 6-7 minutter. Serveres med iskrem eller en kremdott. Perfekt dessert!

 
Eplekake (25 cm form)
180 g sukker
180 g smør/ margarin
180 g hvetemel
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
5-6 faste epler i biter

Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Rør inn ett og ett egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Ikke rør for mye. Juster farten ned til laveste fart og rør inn melken til slutt.

Massen fordeles i en springform ca. 25 cm. Skrell epler, del dem i passe store biter. Dytt eplebitene ned i kaken. Dryss på kanel og sukker på toppen og stek på rist midt i ovnen ca. 180 grader i 30 -40 minutter. Skru gjerne over på varmluft siste 10 minuttene.

En saftig og god eplekake som smaker både som kaffemat og til dessert.
8 Kommentarer
 • Emilija Skarstein
  Svar
  Skrevet på17:12, 9. november 2020

  Hei. Det står ingenting om når og hvordan eplebåtene tilsettes i deigen.

 • Trude Valaker
  Svar
  Skrevet på09:52, 11. november 2020

  Hei Elin
  Du nemnde ein god kniv til å skrelle epler for ei stund sidan. Prøvde å søka opp dette på nettsida di, men fann den ikkje. Kunne du ha sendt meg dette tipset på nytt? Og elles – takk for ei inspirerande nettside. Mvh Trude

 • Hildegunn
  Svar
  Skrevet på14:14, 17. november 2020

  Stemmer det at bunner laga på eggedosis trekker til seg meir fuktighet en bunner laga på smør og sukker om man har bunnen under en mousse?

 • Astrid Salvesen
  Svar
  Skrevet på21:47, 11. september 2021

  Mange eplekakeoppskrifter inneholder en liten del melk. Hvilken effekt har denne, og kan jeg bytte den ut med noe?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Spøkelser og hekseh..

Halloween er få dager unna og har du...

Toscakake

Noen har etterlyst en vanlig, rund toscakake her...

Snurrer og klippekra..

Kardemommekjerner til folket! Det at jeg faktisk har...

Grove Bakemjølk-run..

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt...

Hva jeg bruker norsk..

(Foto: frukt.no) Annonse. Høst er epletid og i...