Saftig eplekake

Sponset / Saftig eplekake

Høsten er tiden for en saftig eplekake.

Denne høsten skal jeg vise hva jeg har laget med et knippe produkter fra Elkjøp. Først ut er en saftig og god eplekake med hjelp fra en KitchenAid.

Se film hvordan jeg lagde denne kaken her:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbakelyst%2Fvideos%2F757409385117414%2F&show_text=true&width=560

Eplekake er noe mange liker, det er lett å bake og kan fint fryses, både hel og i stykker. Om du ikke får tak i norske epler i sesong, bruk noen harde og faste epler når du skal bake eplekake.

Jeg starter med å skrelle eplene. De legger jeg i en bolle med vann tilsatt noen dråper sitronsaft. Sånn holder eplebåtene seg hvite. Bruk romtempererte ingredienser. Tar egg rett fra kjøleskapet kan du legge dem i en bolle med varmt vann noen minutter. Smøret kan romtemperers ved å bruke en ostehøvel. Skjær smøret som du skjærer ost og legg det på en tallerken. Da blir det mykt på 1-2-3!

Du må gjerne bruke mye epler i denne kaka, men da vil den trenge noe lenger tid å gjennomsteke. Ingen ovner er helt like, derfor, bruk en bakepinne og stikk den i midten av kaken. Henger det deig på pinnen må den steke lenger. Om det ikke er deig på pinnen er kaken ferdig. Ta den ut av ovnen og avkjøl på rist.

Del gjerne kaken opp i stykker og frys inn. Ta opp fra fryseren og lun i ovnen på varmluft 120 grader i 6-7 minutter. Serveres med iskrem eller en kremdott. Perfekt dessert!

 
Eplekake (25 cm form)
180 g sukker
180 g smør/ margarin
180 g hvetemel
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
5-6 faste epler i biter

Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Bruk røreredskapet med «vinge». Denne vingen er veldig praktisk og fungerer som slikkepott. Siden KitchenAid maskinen kommer med et verktøy som skraper med seg alt fra sidene mens du rører, er det ikke nødvendig å stoppe og skrape ned fra kantene og fra bunnen mens du lager kaken. Rør inn ett og ett egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Ikke rør for mye. Juster farten ned til laveste fart og rør inn melken til slutt.

Massen fordeles i en springform ca. 25 cm. Skrell epler, del dem i passe store biter. Dytt eplebitene ned i kaken. Dryss på kanel og sukker på toppen og stek på rist midt i ovnen ca. 180 grader i 30 -40 minutter. Skru gjerne over på varmluft siste 10 minuttene.

En saftig og god eplekake som smaker både som kaffemat og til dessert.

KitchenAid Stand Mixer fra Elkjøp
– Fås i mange ulike farger

– Lett å manøvrere

– Kjøp gjerne ekstra tilbehør til, som for eksempel til å lage pasta, kverne og kutte

– Solid og holdbar, svært stabil

– Kan fås med forskjellige boller (både glass og aluminium)

Les mer om denne maskinen her

6 Kommentarer
 • Emilija Skarstein
  Svar
  Skrevet på17:12, 9. november 2020

  Hei. Det står ingenting om når og hvordan eplebåtene tilsettes i deigen.

 • Trude Valaker
  Svar
  Skrevet på09:52, 11. november 2020

  Hei Elin
  Du nemnde ein god kniv til å skrelle epler for ei stund sidan. Prøvde å søka opp dette på nettsida di, men fann den ikkje. Kunne du ha sendt meg dette tipset på nytt? Og elles – takk for ei inspirerande nettside. Mvh Trude

 • Hildegunn
  Svar
  Skrevet på14:14, 17. november 2020

  Stemmer det at bunner laga på eggedosis trekker til seg meir fuktighet en bunner laga på smør og sukker om man har bunnen under en mousse?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bollefocaccia med ki..

Deler en liten godbit fra boken min Søt...

Elins iskaffe

Deler denne nyyydelige iskaffen, som hittil kun har...

Cookies med (brun)ba..

Brune bananer blir det støtt. Har mange oppskrifter...

Nektarinterte med ma..

Sommerlig og saftig kake med mandler og nektariner,...

Junisnipper (*kolaka..

Det er ferietid og jeg mangler noe å...