Sjoko-rullekake med vaniljekrem og bringebær

Sjoko-rullekake med vaniljekrem og bringebær

Rullekake-kos for hele familien

Myk klassiker med smak av ekte vanilje og bringebær. Eller smaken av luksus.

En rullekake er rett og slett et flatt sukkerbrød. Den enkel å lage og hjemme hos oss er det seksåringen som får lage bunnen. Kakebunnen skal være myk, så pass på at den ikke steker for lenge, da blir den vanskelig å rulle. Kaken kan fylles med masse godt, som for eksempel syltetøy, pisket krem, bær eller smørkrem. For meg smaker kombinasjonen hjemmelaget vaniljekrem, bringebær og myk sjoko-kakebunn aller best. Du kan kjøpe ferdig vaniljekrem, men har du først smakt den hjemmelagde vil du neppe bruke kjøpevarianten igjen. Bruk rikelig med bringebær og server gjerne resten av vaniljekremen ved siden av. Da er det bare å sette over kaffen! 

Rullekake med sjokosmak
3 egg
75 g sukker
1 ts bakepulver
15 g kakao
50 g hvetemel

Slik gjør du: 
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis
2. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. 
3. Stryk ut på en bakeplate kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse.
4. Stek på temperatur 220 grader, steketid: ca. 5-7 minutter
5. Legg den ferdigstekte bunnen på et papir strødd med sukker. Fjern papiret på bunnen.


Vaniljekrem
Melk/fløte 1/2l (halvbland)
Sukker 100g
Maisenna 35g
Vaniljestang ca 1/2 stk
Eggeplommer 4 stk

Slik gjør du:
1. Pisk sammen eggeplommer maisenna og sukker i en bolle.
2. Hell melken/fløten i en kjele.
3. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (Også stangen)
4. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.
5. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Pass på at det ikke brenner seg.
6. Ha kremen i en avlang form og kle med plastfilm. Bør avkjøles hurtig.

Montering av kaken: Avkjøl bunnen godt før du stryker på et ikke alt for tykt lag med vaniljekrem (jeg brukte ikke alt). Strø på halve bringebær og rull stramt sammen i bakepapir. Spis med det samme, eller oppbevar i kjøleskap frem til kaken skal spises. Behold papiret rundt så lenge den står kjølig, da beholder den formen. Strø på bær og dryss litt melis på toppen før servering. 

Be the first to write a review
5 Kommentarer
  • Skrevet på18:19, 28. januar 2015

    Hei
    Elin Nilsen Vatnar
    Hilsen fra byen popayan
    landet Colombia
    I would like to have all the ingredients in Spanish
    Jeg ønsker å ha alle ingrediensene i spansk
    Jeg vil også gjerne ha en bok av norsk mat
    på spansk
    I would also like to have a book of Norwegian cuisine
    in Spanish
    e-mail kovabostarfilm@gmail.com

  • Merete
    Svar
    Skrevet på10:05, 20. september 2015

    Hei
    Hvor mye vaniljesukker må jeg bruke for å erstatte en halv vaniljestang ?
    Kaka ser god ut
    Merete

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:34, 20. september 2015

      Hei Merete. Jeg ville tatt tre teskjeer.

  • Mitra
    Svar
    Skrevet på20:55, 2. juli 2017

    kan jeg bruke ferdig laget vanilje krem? Hvilken vaniljekren anbefaler du hvis svaret er ja?
    Takk på forhånd!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på21:27, 2. juli 2017

      Svaret er ja. Har ingen formening om hvilken ferdigkrem som er best.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...