Din handlekurv er nå tom!
Sjokoladecornflakes med smell
Noe av det første jeg lagde da krem.no ble til blogg i 2012 var cornflakes med sjokolade. Barnevennlig og knasende godt. Dette kaller jeg sjokoladecornflakes 2.0 ettersom jeg har tilført noen nye elementer for å få den til å bli litt mer konfektaktig med det lille ekstra. Cornflakes’en har fått et lite lag karamell, dessuten har jeg tilført litt popping candy – sukker som smeller når det kommer i munnen. Gøøøøy!!
I høst lagde jeg en bryllupskake i fem etasjer, og hver kake fikk en tynn bunn i midten laget av denne oppskriften. Da slo det meg at dette måtte jeg lage til jul, i form av små biter man kan spise som konfekt.
Da jeg lagde bryllupskaka erfarte jeg at billige plater med vanlig lys sjokolade ikke blir flytende når du smelter det, tvert i mot. Det tykner. Derfor: Bruk god sjokolade. Jeg kjøpte Dr. Oetkers kuvertyre (poser med små pletter). Det er veldig vanskelig å temperere så lite sjokolade så jeg tilsatte en spiseskje smør sånn at den vil blir stiv ved kjøling.
Det er et par ting du må tenke på: For det første må du lage den karamellen sånn at det gir litt smak, men ikke så mørk at det smaker brent. Når du heller den kokende karamellen over cornflakes må du røre raskt. Ha en plate klar som du kan helle alt ut på. La det stivne og blir kaldt. Du kan godt strø litt flaksalt på toppen av hver bit om du liker det.
Jeg brukte en liten foodprocessor til å knuse de karamelliserte cornflakesene, men vær obs på at det fort blir litt FOR fint hvis mikseren din er kraftig. Det er nemlig godt at du kjenner knas fra cornflakes. Vil du knuse uten foodprocessor, putt i en pose og dælje løs med en kjevle etc. Det vil stort sett alltid bli noen store klumper med sukker, bare plukk dem ut.
Husk at popping candy smaker. Jeg brukte fire små poser med popping candy som smakte jordbær. Det gjorde at konfekten smakte ganske mye….ja, jordbær. Du får kjøpt med mange forskjellige smaker – plukk vekk de smakene som ikke er fruktsmak. (Du får kjøpt popping candy i mange butikker, prøv Normal, Nille eller Europris)
Bruk enten små muffinsformer eller karamellformer i metall, eller bare sett små topper på et brett (med bakepapir) med teskje. Ettersom sjokoladen ikke er temperert vil de ikke bli helt harde. Bitene vil mykne en hel del i romtemperatur. Jeg anbefaler derfor å oppbevare sjokoladebitene kaldt.
Sjokoladecornflakes med smell (ca. 25 stk)
40 g cornflakes
100 g sukker
1/2 dl vann
ca. 4 poser popping candy
100 g god, lys sjokolade
1 ss smør
flaksalt (etter ønske)
Slik gjør du:
1. Ha sukker og vann i en kjele. Kok til du får en gyllen karamell.
2. Hell den kokende karamellen over cornflakes, rør raskt. Hell ut på en plate. La bli kaldt.
3. Knus corflakes i en foodprocessor eller i en pose (med f. eks en kjevle)
4. Hell knust, karamellisert cornflakes i en bolle. Tilsett poser med popping candy.
5. Smelt sjokolade og smør over vannbad eller i en mikroovn.
6. Bland sjokolade med knuste cornflakes.
7. Sett små topper på et bakepapir eller fyll små former. Dryss over litt flaksalt om du ønsker. Sett kjølig så det stivner.
Oppbevares kaldt.