Din handlekurv er nå tom!
Sjokoladelangpanne
|
Sjokoladekake i langpannePersonlig favoritt. Har ikke tall på hvor mange ganger denne er blitt laget. Pleier å skjære den i passe små biter (mektig!) og putte i fryseren.
200 g smør/ margarin Smelt smøret og bland med kakao. Sukker og egg piskes til eggedosis. Hell smør og kakao i eggedosisen. Sikt inn det tørre til slutt og rør sammen. Stekes i langpanne 42 x 29 cm (eller en vanlig 30 x 40 cm) Glasur: Alle ingredienser røres sammen til en glatt glasur. Strykes på kaka når den er avkjølt. |
Tone Østby
Hei Elin. Denne kaken så utrolig god ut. Den skal jeg lage. God påske, Tone
Elin
Den er knallgod!! Tusen takk for hilsen – God påske til deg Tone 🙂
Eli
Dette blir påskekaka her i huset! Ser/høres knallgod ut! God påske Elin, Eli
Elin
Jeg har også spart noen saftig store biter til kos i påskesol 🙂 God påske til deg også Eli!
Susanne
Skal den steikes midt i ovnen?
Konditor-Elin
Ja, midt i ovnen, Susanne!
Jorunn
Varmluft eller over og undervarme
Konditor-Elin
Både varmluft og over/undevarme funker når du skal steke denne. Brukes varmluft kan kaka ofte bli raskere ferdig.
Anita
Hei Elin,
Denne ser helt fantastisk ut, men det gjør dessverre ikke min når jeg følger oppskriften. Min er helt flat! Jeg har forsøkt to ganger og har resonnert meg fram til at problemet enten er at jeg bruker miksmaster til å blande inn melet, eller at varmluften på ovnen ikke er det beste. Noen forslag?
Konditor-Elin
Hei Anita
Denne kaka blir ikke så veldig høy, og har du en litt for stor form (i forhold til oppskriften) vil den oppleves enda lavere. Jeg bruker også mikser til å blande inn melet, men passer på å røre minst mulig. Personlig ville jeg ikke brukt varmluft, men der har jeg ikke så mye erfaring. Et tips for å få en enda luftigere kake er å bruke rom-tempererte egg og piske egg og sukker til en lys, tykk eggedosis. Det er ganske mye sukker i kaka, så du vil aldri oppleve en helt fluffy eggedosis, men pisk den gjerne godt og lenge. Lykke til neste gang Anita! Håper du fikk noen tips som gjør at du prøver deg igjen 🙂
Arne
Er det riktig med 20g kakao? Første gang jeg skal prøve meg på baking, blei så fristet av denne…
Konditor-Elin
Hei Arne! Ja, 20 gram er rett. Så spennende å høre at det er første gang du prøver deg. Jeg heier på deg og håper alt går bra 🙂 Lykke til!
Hilde
20 gram kakao? Står 40 gram i oppskriften såvidt jeg kan se – hva er riktig? 😊
Konditor-Elin
Ikke rart du er forvirret – 40 gram skal det være.
Hilde
Takk! Den ble perfekt, nå står ganachen for tu, blir momorsdagsutgaven i dag! 😀
Arne
Hei Elin. Takk for svar. Da skal jeg gjøre et forsøk i morgen, har handlet inn alle ingrediensene 😉
Konditor-Elin
Det var stas å høre! Krysser fingrene, dette kommer til å gå bra 😉
Anita
Takk for svar og gode tips! Da prøver jeg igjen:)
Tonje
Så fram til å lage denne, men som flere andre har sagt: Kaken blir for lav. Så nå blir det butikk-kjøpt kake til skoleavslutningen. Kanskje du bør råde folk til å bruke mindre form.
Konditor-Elin
Hei Tonje! Det var jo synd at du må kjøpe butikk-kake fordi denne ikke innfridde forventningene 🙁 Selvfølgelig kan man lage denne kaka i en mindre langpanne, et annet alternativ er å doble oppskriften. Som jeg har sagt tidligere; denne kaka blir ikke så veldig høy, men den blir god! Har du lyst til å lage en annen variant som er større, prøv denne oppskriften:
160g Smeltet margarin
6 1/2 dl kefir/kulturmelk
350g sukker
500g hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
4 ts kakao
4 ts kanel
Glasur:
75 g margarin smeltet
300g melis
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
5 ss sterk kaffe
Slik gjør du:
Bland natron ut i surmelken. Ha i smeltet margarin. Sikt det tørre og rør godt sammen.
Stekes på 200 grader ca. 35 minutter
Rør sammen ingrediensene til glasuren og smør på kaka når den er avkjølt.
Tonje
Hei!
Får prøve enten å doble eller en annen oppskrift neste gang. I forhold til bildene du har lagt ut ble min mye lavere. Kanskje en cm høy.
Konditor-Elin
Hei igjen Tonje! Prøv gjerne å bruke en langpanne med størrelse 25 cm x 36 cm, og øk steketiden med 5-10 minutter. Et annet alternativ er å dele den kaka du har laget i to og legge et lag med glasur i midten. Uansett – takk for at du tok deg tid til å gi meg tilbakemelding! Ønsker å finne løsninger som passer deg 🙂
Vivi
Skal det ikke være egg i kaka?
Konditor-Elin
Jo, det er fire egg i oppskriften
Åse
Hei, skal det ikke være egg i den «høye varianten»?
Konditor-Elin
Hvis du mener i den oppskriften som står over her – nei, den er det ikke egg i 🙂
Lia Gebreselasse Semere
Jorunn
Heisan Elin. Ja, denne kaken har jeg laget mange av, kan du tro. Herlig kake som er populær i alle aldre. Ganske mektig, ja, men det går nok ned noen stykker når en først har begynt å spise den!! Jeg glemte å ta i kakao i røren en gang, og skjønte ikke helt hva jeg hadde gjort. Den ble jo lys!!! Min mann var ikke så veldig ivrig etter kaken da den var mørk, men prøvde seg da den ble lys. Da ble han «frelst», og siden har det ikke vært kakao i min røre!!! Alle skryter av den, og synes den er litt lettere en sjokolade-røren.
Konditor-Elin
Hei Jorunn og takk for veldig koselig tilbakemelding. Dette var spennende å høre om – jeg er ikke i tvil om at den ble god 🙂 Det er jo ofte slik du beskriver at nye kakeoppskrifter oppstår. Og hurra for det! Kos dere med den lyse langpannekaken – det er sikkert flere som får lyst til å prøve den nå 🙂
Anne Hilde
Hei! Tester ut denne i dag, sønnen min, i 2. klasse skal ha juledisco, og jeg tenkte denne ville få bein å gå på 🙂 Go jul! Og takk igjen for en super blogg! Bruker den mye!
Konditor-Elin
Lykke til med juledisco Anne Hilde, håper kaka blir god og faller i smak!
Anne Hilde
Ja takk! Kaka var enkel å lage i alle fall, nå er den klar med glasur og alt i frysen. Gleder meg til å smake på tirsdag 🙂
Hibo
Hei.
Kan man lage kaken dagen i forveien eller kan den bli for tørr?
Elin Krem.no
Den kan godt lages dagen i forveien. Pakk inn i plast.
Line
Kjempegod kake! Det er blitt min sjokoladekake som jeg bruker til det meste 🙂
Konditor-Elin
Min favoritt også Line!
GERSON SALAZAR MOLINA
Hei
Elin Nilsen Vatnar
Hilsen fra byen popayan
landet Colombia
I would like to have all the ingredients in Spanish
Jeg ønsker å ha alle ingrediensene i spansk
Jeg vil også gjerne ha en bok av norsk mat
på spansk
I would also like to have a book of Norwegian cuisine
in Spanish
e-mail kovabostarfilm@gmail.com
Sylvia
Hei.
Prøvde denne for noen dager siden og den gjorde stor lykke.
Lettvint og KJEMPEGOD :-))
Takk for oppskrift!
Lene Monica Øwre Kilen
Har du bakt denne med glutenfritt mel? Hvis du har, hvordan ble den?
Konditor-Elin
Har dessverre ikke prøvd Lene.
Nina
Hei.
Tusen takk for flott oppskrift :-D:-D
Jeg tok meg den frihet å pimpe opp glasuren med 2 ss Cognac , 1 klype havsalt og litt !! cayennepepper;-) Ble både spenstig og god 😉
Konditor-Elin
Hørtes virkelig spenstig ut, ja 🙂
ainslee
hos meg ble det brownie så den var virkelig feil. faren min ville ha sjokoladekake ikke brownies det syns han ikke er godt!!!
Konditor-Elin
Hva mener du – at dette er en brownie oppskrift? Det er den ikke, men vil du ha en annen sjokoladekakeoppskrift som er tykkere og større, prøv Kvikklunsjkake!
Rita
Hei, super oppskrift, veldig go kake. Jeg delte kaken i to når den var ferdig stekt. La ett lag med glasur på den ene delen å la på den andre delen og la på resten av fyllet. Resultatet ble en kjempe go og høg dobbel langpannekake :)!
Konditor-Elin
Helt supert, jeg blir så glad for sånne kommentarer, Rita 🙂