Sjokoladelangpanne

Sjokoladelangpanne

Bilde

Pynt kaka før glasuren stivner. Du kan bruke all slags strøssel eller revet kokos. Seigmenn og Nonstop er selvfølgelig også populært.
En supergod favoritt – som kanskje er litt for tynn og liten for deg? her finner du denne i litt større versjon.
Bilde

Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smør og kakao. Rør sammen og hell det i eggedosisen.
Bilde

Sikt inn hvetemel og bakepulver og rør sammen.
Bilde

Stryk deigen utover i en langpanne.Stekes i langpanne 42 x 29 cm på 180 grader i 10-15 minutter
Sjokoladekake i langpannePersonlig favoritt. Har ikke tall på hvor mange ganger denne er blitt laget. Pleier å skjære den i passe små biter (mektig!) og putte i fryseren.

200 g smør/ margarin
40 g kakao
4 egg
4 dl sukker
200 g hvetemel
3/4 ts bakepulver

Smelt smøret og bland med kakao. Sukker og egg piskes til eggedosis. Hell smør og kakao i eggedosisen. Sikt inn det tørre til slutt og rør sammen. Stekes i langpanne 42 x 29 cm (eller en vanlig 30 x 40 cm)
på 180 grader i 15-20 minutter.
(Ingen ovner er like, av og til trenger denne 20 minutter..)

Glasur:
75 g smeltet smør/ margarin
300 g melis
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
5 ss sterk kaffe

Alle ingredienser røres sammen til en glatt glasur. Strykes på kaka når den er avkjølt.

Bilde

Sjokoladekake du bare vil ha mer av…
Bilde

5 based on 3 reviews
90 Kommentarer
  • Skrevet på03:24, 21. mars 2013

    Hei Elin. Denne kaken så utrolig god ut. Den skal jeg lage. God påske, Tone

    • Elin
      Svar
      Skrevet på03:50, 21. mars 2013

      Den er knallgod!! Tusen takk for hilsen – God påske til deg Tone 🙂

  • Eli
    Svar
    Skrevet på14:43, 21. mars 2013

    Dette blir påskekaka her i huset! Ser/høres knallgod ut! God påske Elin, Eli

    • Elin
      Svar
      Skrevet på16:16, 21. mars 2013

      Jeg har også spart noen saftig store biter til kos i påskesol 🙂 God påske til deg også Eli!

  • Susanne
    Svar
    Skrevet på05:00, 30. mai 2013

    Skal den steikes midt i ovnen?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på05:18, 30. mai 2013

      Ja, midt i ovnen, Susanne!

      • Jorunn
        Svar
        Skrevet på20:43, 17. januar 2016

        Varmluft eller over og undervarme

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:14, 18. januar 2016

      Både varmluft og over/undevarme funker når du skal steke denne. Brukes varmluft kan kaka ofte bli raskere ferdig.

  • Anita
    Svar
    Skrevet på14:05, 3. juni 2013

    Hei Elin,
    Denne ser helt fantastisk ut, men det gjør dessverre ikke min når jeg følger oppskriften. Min er helt flat! Jeg har forsøkt to ganger og har resonnert meg fram til at problemet enten er at jeg bruker miksmaster til å blande inn melet, eller at varmluften på ovnen ikke er det beste. Noen forslag?

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på06:39, 4. juni 2013

    Hei Anita
    Denne kaka blir ikke så veldig høy, og har du en litt for stor form (i forhold til oppskriften) vil den oppleves enda lavere. Jeg bruker også mikser til å blande inn melet, men passer på å røre minst mulig. Personlig ville jeg ikke brukt varmluft, men der har jeg ikke så mye erfaring. Et tips for å få en enda luftigere kake er å bruke rom-tempererte egg og piske egg og sukker til en lys, tykk eggedosis. Det er ganske mye sukker i kaka, så du vil aldri oppleve en helt fluffy eggedosis, men pisk den gjerne godt og lenge. Lykke til neste gang Anita! Håper du fikk noen tips som gjør at du prøver deg igjen 🙂

  • Arne
    Svar
    Skrevet på10:33, 4. juni 2013

    Er det riktig med 20g kakao? Første gang jeg skal prøve meg på baking, blei så fristet av denne…

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på11:47, 4. juni 2013

    Hei Arne! Ja, 20 gram er rett. Så spennende å høre at det er første gang du prøver deg. Jeg heier på deg og håper alt går bra 🙂 Lykke til!

    • Hilde
      Svar
      Skrevet på02:31, 8. februar 2015

      20 gram kakao? Står 40 gram i oppskriften såvidt jeg kan se – hva er riktig? 😊

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på03:31, 8. februar 2015

        Ikke rart du er forvirret – 40 gram skal det være.

      • Hilde
        Svar
        Skrevet på04:33, 8. februar 2015

        Takk! Den ble perfekt, nå står ganachen for tu, blir momorsdagsutgaven i dag! 😀

  • Arne
    Svar
    Skrevet på13:54, 4. juni 2013

    Hei Elin. Takk for svar. Da skal jeg gjøre et forsøk i morgen, har handlet inn alle ingrediensene 😉

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:36, 4. juni 2013

      Det var stas å høre! Krysser fingrene, dette kommer til å gå bra 😉

  • Anita
    Svar
    Skrevet på03:13, 6. juni 2013

    Takk for svar og gode tips! Da prøver jeg igjen:)

  • Tonje
    Svar
    Skrevet på05:23, 12. juni 2013

    Så fram til å lage denne, men som flere andre har sagt: Kaken blir for lav. Så nå blir det butikk-kjøpt kake til skoleavslutningen. Kanskje du bør råde folk til å bruke mindre form.

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på05:35, 12. juni 2013

    Hei Tonje! Det var jo synd at du må kjøpe butikk-kake fordi denne ikke innfridde forventningene 🙁 Selvfølgelig kan man lage denne kaka i en mindre langpanne, et annet alternativ er å doble oppskriften. Som jeg har sagt tidligere; denne kaka blir ikke så veldig høy, men den blir god! Har du lyst til å lage en annen variant som er større, prøv denne oppskriften:
    160g Smeltet margarin
    6 1/2 dl kefir/kulturmelk
    350g sukker
    500g hvetemel
    2 ts vaniljesukker
    2 ts natron
    4 ts kakao
    4 ts kanel
    Glasur:
    75 g margarin smeltet
    300g melis
    2 ts vaniljesukker
    1 ss kakao
    5 ss sterk kaffe
    Slik gjør du:
    Bland natron ut i surmelken. Ha i smeltet margarin. Sikt det tørre og rør godt sammen.
    Stekes på 200 grader ca. 35 minutter
    Rør sammen ingrediensene til glasuren og smør på kaka når den er avkjølt.

    • Tonje
      Svar
      Skrevet på05:55, 12. juni 2013

      Hei!
      Får prøve enten å doble eller en annen oppskrift neste gang. I forhold til bildene du har lagt ut ble min mye lavere. Kanskje en cm høy.

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på06:56, 12. juni 2013

        Hei igjen Tonje! Prøv gjerne å bruke en langpanne med størrelse 25 cm x 36 cm, og øk steketiden med 5-10 minutter. Et annet alternativ er å dele den kaka du har laget i to og legge et lag med glasur i midten. Uansett – takk for at du tok deg tid til å gi meg tilbakemelding! Ønsker å finne løsninger som passer deg 🙂

    • Vivi
      Svar
      Skrevet på03:42, 9. mai 2015

      Skal det ikke være egg i kaka?

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på04:36, 9. mai 2015

        Jo, det er fire egg i oppskriften

    • Åse
      Svar
      Skrevet på16:39, 16. april 2016

      Hei, skal det ikke være egg i den «høye varianten»?

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på09:56, 17. april 2016

        Hvis du mener i den oppskriften som står over her – nei, den er det ikke egg i 🙂

    • Lia Gebreselasse Semere
      Svar
      Skrevet på11:46, 5. mai 2016
  • Jorunn
    Svar
    Skrevet på14:11, 5. juli 2013

    Heisan Elin. Ja, denne kaken har jeg laget mange av, kan du tro. Herlig kake som er populær i alle aldre. Ganske mektig, ja, men det går nok ned noen stykker når en først har begynt å spise den!! Jeg glemte å ta i kakao i røren en gang, og skjønte ikke helt hva jeg hadde gjort. Den ble jo lys!!! Min mann var ikke så veldig ivrig etter kaken da den var mørk, men prøvde seg da den ble lys. Da ble han «frelst», og siden har det ikke vært kakao i min røre!!! Alle skryter av den, og synes den er litt lettere en sjokolade-røren.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på02:55, 6. juli 2013

      Hei Jorunn og takk for veldig koselig tilbakemelding. Dette var spennende å høre om – jeg er ikke i tvil om at den ble god 🙂 Det er jo ofte slik du beskriver at nye kakeoppskrifter oppstår. Og hurra for det! Kos dere med den lyse langpannekaken – det er sikkert flere som får lyst til å prøve den nå 🙂

  • Anne Hilde
    Svar
    Skrevet på05:11, 15. desember 2013

    Hei! Tester ut denne i dag, sønnen min, i 2. klasse skal ha juledisco, og jeg tenkte denne ville få bein å gå på 🙂 Go jul! Og takk igjen for en super blogg! Bruker den mye!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på05:42, 15. desember 2013

      Lykke til med juledisco Anne Hilde, håper kaka blir god og faller i smak!

      • Anne Hilde
        Svar
        Skrevet på10:04, 15. desember 2013

        Ja takk! Kaka var enkel å lage i alle fall, nå er den klar med glasur og alt i frysen. Gleder meg til å smake på tirsdag 🙂

      • Hibo
        Svar
        Skrevet på21:26, 21. mai 2020

        Hei.
        Kan man lage kaken dagen i forveien eller kan den bli for tørr?

        • Elin Krem.no
          Svar
          Skrevet på13:05, 22. mai 2020

          Den kan godt lages dagen i forveien. Pakk inn i plast.

  • Line
    Svar
    Skrevet på12:50, 20. oktober 2014

    Kjempegod kake! Det er blitt min sjokoladekake som jeg bruker til det meste 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:42, 20. oktober 2014

      Min favoritt også Line!

  • Skrevet på19:51, 28. januar 2015

    Hei
    Elin Nilsen Vatnar
    Hilsen fra byen popayan
    landet Colombia
    I would like to have all the ingredients in Spanish
    Jeg ønsker å ha alle ingrediensene i spansk
    Jeg vil også gjerne ha en bok av norsk mat
    på spansk
    I would also like to have a book of Norwegian cuisine
    in Spanish
    e-mail kovabostarfilm@gmail.com

  • Sylvia
    Svar
    Skrevet på04:46, 12. mai 2015

    Hei.
    Prøvde denne for noen dager siden og den gjorde stor lykke.
    Lettvint og KJEMPEGOD :-))
    Takk for oppskrift!

  • Lene Monica Øwre Kilen
    Svar
    Skrevet på14:50, 29. juni 2015

    Har du bakt denne med glutenfritt mel? Hvis du har, hvordan ble den?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på15:19, 29. juni 2015

      Har dessverre ikke prøvd Lene.

  • Nina
    Svar
    Skrevet på23:19, 7. november 2015

    Hei.
    Tusen takk for flott oppskrift :-D:-D
    Jeg tok meg den frihet å pimpe opp glasuren med 2 ss Cognac , 1 klype havsalt og litt !! cayennepepper;-) Ble både spenstig og god 😉

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:13, 8. november 2015

      Hørtes virkelig spenstig ut, ja 🙂

  • Skrevet på10:01, 8. november 2015

    hos meg ble det brownie så den var virkelig feil. faren min ville ha sjokoladekake ikke brownies det syns han ikke er godt!!!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:14, 8. november 2015

      Hva mener du – at dette er en brownie oppskrift? Det er den ikke, men vil du ha en annen sjokoladekakeoppskrift som er tykkere og større, prøv Kvikklunsjkake!

  • Rita
    Svar
    Skrevet på23:25, 16. november 2015

    Hei, super oppskrift, veldig go kake. Jeg delte kaken i to når den var ferdig stekt. La ett lag med glasur på den ene delen å la på den andre delen og la på resten av fyllet. Resultatet ble en kjempe go og høg dobbel langpannekake :)!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:41, 17. november 2015

      Helt supert, jeg blir så glad for sånne kommentarer, Rita 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...