Din handlekurv er nå tom!
Små bringebærpaier
Du som kjenner lemon meringue pie vil se at denne kreasjonen har noen likheter. Småkakene jeg lagde i dag består av en mørdeig med kakao, bringebær-curd og en marengs på toppen.
Etter å ha smakt syntes jeg kanskje smaken på sjoko-mørdeigen ble litt for dominerende, derfor legger jeg inn oppskriften på en vanlig mørdeig også, så kan du velge. Deigen er bløt og isteden for å kjevle den ut, kan det være en ide å klemme ut en kule med deig i hver form. De behøver ikke å smøres.
Har brukt sandkakeformer fordi jeg liker at kakene ikke er for store. Deigen blåser seg litt opp under steking , men det gjør ikke så mye. Det blir god plass til curden likevel. For at de ikke skal sige for mye sammen under steking satte jeg formene kjølig ca. 15 minutter før steking. Du kan sikkert forsteke disse små paiskallene på samme måte som her, men med så små former gidder jeg ikke knote med det.
Marengsen på toppen lagde jeg ved å ta to eggehviter som jeg veide og ganget med 1.5. for å finne sukkermengde. Tilsatte ca. 100 g sukker, og varmet det litt, sånn at sukkeret løste seg opp. Varmen gjør at marengsen får en fast og fin konsistens. Det går fint bare å drysse i sukkeret litt etter litt mens man pisker også.
Bringebærpaier (ca. 12 stk)
Lag 1 porsjon bringebær curd – oppskrift her
Velg om du vil lage sjokomørdeig eller vanlig mørdeig.
Sjokomørdeig
135 g hvetemel
15 g kakao
100 g mykt smør/ margarin
50 g melis
Mørdeig
150 g hvetemel
100 g mykt smør/ margarin
50 g melis
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene til en deig, bruk gjerne hendene (ikke arbeid deigen for mye)
2. Legg deigen kjølig en halv time timer før du bruker den.
Kjevle ut eller klem ut deigen i sandkakeformene. Sett formene kjølig i 15 minutter før steking. Settes i ovnen på 190 grader ca. 15-20 min.
Etter at småpaiene er stekt og avkjølt, fyll med bringebær-curd eller sitron-curd
Marengs:
2 eggehviter
ca. 100 g finkornet sukker.
Pisk opp eggehviten og tilsett sukker litt etter litt ELLER legg sukkeret i bløt med eggehviten, varm det til sukkeret er oppløst (må ikke bli for varmt) og pisk til du har en stiv marengs. Se hvordan jeg har klippet tuppen på posen for å få et fint mønster og sprøyt små marengstopper på hver kake på bildet litt lenger ned på siden.