Smuldrepai med eple og biscoff

Smuldrepai med eple og biscoff

Enklere dessert er det kanskje ikke mulig å lage? Å blande inn litt biscoff-kjeks ble SÅ godt!

Smuldrepai med eple er en slager nå på høsten, og det beste er å lage den med de syrlige, deilige norske eplene som er å få kjøpt nå. Da jeg plutselig snublet over en favoritt-kjeks på Kiwi som ikke har vært særlig tilgjengelig i Norge, slo jeg til og blandet den inn i smuldretoppingen.

Smart, for dette ble godt!

Har du ikke Biscoffkjeks, bruk en annen kjeks du liker. For eksempel gjende eller digestive.

Til desserten skrelte jeg 1 kg epler (1 pose av billigepler). Endelig fylles billigposene med de norske eplene! Vil du ha mer smak av kanel og sukker, dryss litt ekstra over eplene før du legger på smuldretoppingen.

Formen er ildfastform ca. 26 cm og steketiden er rundt en halv time. Velger du en smalere form må den kanskje stå lenger enn en halvtime i ovnen.

Smuldrepai med biscoff
1 kg epler, skrelt og i båter

Smuldretopp:
100 g mykt smør/margarin
50 g sukker
75 g hvetemel
75 g (ca. 10 stk) biscoff kjeks (eller gjende / digestive)
1 ts kanel
2 ts vaniljesukker


Slik gjør du:
1. Mal kjeks i en foodprocessor eller knus dem i en pose. Bruk fingrene bland alle ingrediensene til smuldretoppingen så det såvidt begynner å klumpe seg.
2. Skrell epler og del i båter. Legg eplebåtene i en ildfast form, ca. 24-26 cm. Dryss evt litt kanel på eplene om du liker det.
3. Dryss over smuldretoppingen.
4. Stek på 180 grader midt i ovnen, til toppen er gyllen ca. 20-30 min.
5. Kan godt oppbevares kjølig til dagen etter. Serveres litt lun, gjerne med is eller krem.

Få ingredienser! Dette er en lettvint dessert du drar raskt sammen.
Ikke bland for mye, det skal være smuler og klumper.
Legg eplene i form og …
dryss smuldretoppingen over.
Stek en halvtimes tid og server lun med is, vaniljesaus eller krem.