Snurrer med vaniljekrem og bringebær i svingene

Snurrer med vaniljekrem og bringebær i svingene

 

Sommerlig bakst

Bilde

Hvis sommeren banker på døra, er jeg klar til å bake disse igjen 🙂 Laget for bladet BAKE i fjor.
Vaniljeroser med bringebær (ca. 25-30 stk)

En porsjon grunndeig
ca.50-100 g bringebær (frosne eller friske)

Vaniljekrem
Melk/fløte 1/2l (halvbland)
Sukker 100g
Maisenna 35g
Vaniljestang ca 1/2 stk
Eggeplommer 4 stk

Slik gjør du:
1. Pisk sammen eggeplommer maisenna og sukker i en bolle.
2. Hell melken/fløten i en kjele.
3. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (Også den hele stangen)
4. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.
5. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner.
6. Ha kremen i en avlang form og kle med plastfilm. Bør avkjøles hurtig.

12 tips for å lykkes med gjærdeig

Slik gjør du:
1. Kjevle deigen som et rektangel. Stryk på et tynt lag med vaniljekrem Strø på halve bringebær.
2. Brett deigen over delen med vaniljekrem og bær.
3. Bruk en pizza-skjærer og lag tynnes strimler (bredde ca. 1 ½ – 2 cm) som tvinnes.
4. Lag rosetter som settes på en bakeplate kledd med bakepapir.
5. La heve ca. 30 minutter før de settes i ovnen på 220 grader i 5-7 minutter.
6. Avkjøl og ha på litt melisglasur, eventuelt dryss på litt siktet melis.

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Sommer kommer. Sommer kommer. Sommer kommer. Sommer kommer. Sommer kommer. Sommer komm….eller?!

2 Kommentarer
  • Elise Kaupang
    Svar
    Skrevet på15:28, 1. august 2015

    10åringen plukket ut disse i magasinet Bake for å servere i bursdag. Ble fantastisk gode! Og vaniljekremen var jo bare himmelsk.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på03:50, 2. august 2015

      Så stas! Lite som slår disse snurrene, altså 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake

Silviakake! Med den mest fantastisk gode glasuren du...

Biscotti med mandler..

Det drar seg mot påske og flere har...

Hvetekake med makron..

Enda en godbit fra ukebladarkivet dette her, kalt...

Trippel sjokoladebol..

Hvis du ikke har bodd under en stein...

Grove rundstykker

Grove rundstykker hentet frem fra ukeblad-arkivet. Jeg er...