Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Snurrer med vaniljekrem og bringebær i svingene

Snurrer med vaniljekrem og bringebær i svingene

 

Sommerlig bakst

Bilde

Hvis sommeren banker på døra, er jeg klar til å bake disse igjen 🙂 Laget for bladet BAKE i fjor.
Vaniljeroser med bringebær (ca. 25-30 stk)

En porsjon grunndeig
ca.50-100 g bringebær (frosne eller friske)

Vaniljekrem
Melk/fløte 1/2l (halvbland)
Sukker 100g
Maisenna 35g
Vaniljestang ca 1/2 stk
Eggeplommer 4 stk

Slik gjør du:
1. Pisk sammen eggeplommer maisenna og sukker i en bolle.
2. Hell melken/fløten i en kjele.
3. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (Også den hele stangen)
4. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.
5. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner.
6. Ha kremen i en avlang form og kle med plastfilm. Bør avkjøles hurtig.

12 tips for å lykkes med gjærdeig

Slik gjør du:
1. Kjevle deigen som et rektangel. Stryk på et tynt lag med vaniljekrem Strø på halve bringebær.
2. Brett deigen over delen med vaniljekrem og bær.
3. Bruk en pizza-skjærer og lag tynnes strimler (bredde ca. 1 ½ – 2 cm) som tvinnes.
4. Lag rosetter som settes på en bakeplate kledd med bakepapir.
5. La heve ca. 30 minutter før de settes i ovnen på 220 grader i 5-7 minutter.
6. Avkjøl og ha på litt melisglasur, eventuelt dryss på litt siktet melis.

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Bilde

Sommer kommer. Sommer kommer. Sommer kommer. Sommer kommer. Sommer kommer. Sommer komm….eller?!

Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Elise Kaupang
    Svar
    Skrevet på15:28, 1. august 2015

    10åringen plukket ut disse i magasinet Bake for å servere i bursdag. Ble fantastisk gode! Og vaniljekremen var jo bare himmelsk.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på03:50, 2. august 2015

      Så stas! Lite som slår disse snurrene, altså 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...