Din handlekurv er nå tom!
Snurrer med vaniljekrem og bringebær i svingene
Sommerlig bakst
En porsjon grunndeig
ca.50-100 g bringebær (frosne eller friske)
Vaniljekrem
Melk/fløte 1/2l (halvbland)
Sukker 100g
Maisenna 35g
Vaniljestang ca 1/2 stk
Eggeplommer 4 stk
Slik gjør du:
1. Pisk sammen eggeplommer maisenna og sukker i en bolle.
2. Hell melken/fløten i en kjele.
3. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (Også den hele stangen)
4. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.
5. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner.
6. Ha kremen i en avlang form og kle med plastfilm. Bør avkjøles hurtig.
12 tips for å lykkes med gjærdeig
Slik gjør du:
1. Kjevle deigen som et rektangel. Stryk på et tynt lag med vaniljekrem Strø på halve bringebær.
2. Brett deigen over delen med vaniljekrem og bær.
3. Bruk en pizza-skjærer og lag tynnes strimler (bredde ca. 1 ½ – 2 cm) som tvinnes.
4. Lag rosetter som settes på en bakeplate kledd med bakepapir.
5. La heve ca. 30 minutter før de settes i ovnen på 220 grader i 5-7 minutter.
6. Avkjøl og ha på litt melisglasur, eventuelt dryss på litt siktet melis.
|
|
|
Elise Kaupang
10åringen plukket ut disse i magasinet Bake for å servere i bursdag. Ble fantastisk gode! Og vaniljekremen var jo bare himmelsk.
Konditor-Elin
Så stas! Lite som slår disse snurrene, altså 🙂