Solskinnskake med sitron

Solskinnskake med sitron

Picture

Saftig sitronkake med melisglasur laget av melis, sitronsaft, litt gul konditorfarge og vann. (Litt lenger ned på siden ser du hvordan jeg lager mønsteret.) For å få en helt jevn overflate har jeg lagt kaka opp ned.
Hva gjør man en en junidag når regnet høljer ned? Lager en solskinnskake med frisk smak av sitron! Denne varianten av formkake passer fint å ha med på piknik eller på tur. Holder seg saftig og god lenge.

Solskinnskake
3 egg
2 1/2 dl sukker
140 g smeltet smør/ margarin
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Skallet av 1 sitron
Saften av 1/2 sitron

Benytt helst romtempererte egg, tilsett sukker og pisk en tykk og lys eggedosis. Rør inn smeltet smør (du kan også bruke flytende). Rasp av sitronskallet og klem i saften av en halv sitron. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig inn for hånd. 

Stekes i en rund 22-24 cm kakeform på 180 grader i 45 minutter – 1 time.
Legg gjerne litt bakepapir eller folie over kaka mot slutten av steketiden dersom den blir mørk. (Stikk en bakepinne i midten av kaka for å sjekke om den er ferdig stekt. Dersom det ikke henger deig igjen på pinnen er den ferdig.)

Picture

Visp tykk eggedosis av sukker og egg.
Picture

Bruk et rivjern og rasp av kun det ytterste av sitronskallet.
Picture

Lag melisglasur av saften av en halv sitron, (evt. litt vann) og litt gul konditorfarge. Stryk den utover den avkjølte kaka.
Picture

Smelt litt sjokolade og ha i et kremmerhus. Sprøyt ut et spiralmønster.
Picture

Bruk en tynn pinne (gjerne grillpinne) og dra gjennom spiralen for å lage mønster.
6 Kommentarer
  • Bake glad
    Svar
    Skrevet på07:55, 12. juni 2013

    Yummy, kaken ser veldig god ut. Lurer på hvor mye melis du har over kaken?

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på10:00, 12. juni 2013

    Oi, jeg målte ikke akkurat hvor mye melis jeg brukte, men tror 250-300 gram melis burde holde!

  • Vivi Ann Eide
    Svar
    Skrevet på19:50, 19. januar 2017

    kan den fryses med glasur?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på21:38, 19. januar 2017

      Hei Vivi Ann – ja, den kan fryses med glasur, men den vil falle lettere av etter opptining.

  • Anne nes
    Svar
    Skrevet på18:22, 19. juni 2017

    Tenker å bake denne kaka no Men eg likar aldri når smørmengda er oppgjeve i dl. Betre med gram.🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på21:47, 19. juni 2017

      Anne – jeg er helt enig. Dette er en oppskrift fra en gammel bok – jeg endrer!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits