Din handlekurv er nå tom!
Solskinnskake med sitron
Hva gjør man en en junidag når regnet høljer ned? Lager en solskinnskake med frisk smak av sitron! Denne varianten av formkake passer fint å ha med på piknik eller på tur. Holder seg saftig og god lenge.
Solskinnskake Benytt helst romtempererte egg, tilsett sukker og pisk en tykk og lys eggedosis. Rør inn smeltet smør (du kan også bruke flytende). Rasp av sitronskallet og klem i saften av en halv sitron. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig inn for hånd. Stekes i en rund 22-24 cm kakeform på 180 grader i 45 minutter – 1 time. |
Bake glad
Yummy, kaken ser veldig god ut. Lurer på hvor mye melis du har over kaken?
Konditor-Elin
Oi, jeg målte ikke akkurat hvor mye melis jeg brukte, men tror 250-300 gram melis burde holde!
Vivi Ann Eide
kan den fryses med glasur?
Konditor-Elin
Hei Vivi Ann – ja, den kan fryses med glasur, men den vil falle lettere av etter opptining.
Anne nes
Tenker å bake denne kaka no Men eg likar aldri når smørmengda er oppgjeve i dl. Betre med gram.🙂
Konditor-Elin
Anne – jeg er helt enig. Dette er en oppskrift fra en gammel bok – jeg endrer!
Birthe Mortensen
Hei hvor i ovnen
Midt i eller nederst ??????
Birthe mortensen
Elin Krem.no
Midt i
Solveig Norvik
Bakte denne kaken idag da jeg er veldig glad i sitronkaker.Fulgte oppskriften,stekte den i 45 min.Men den ble kjempetørr,så ble litt skuffet.
Elin Krem.no
Det var jo synd. Hvilken størrelse hadde du på formen? Ingen ovner er like, så kan hende din steker kaka raskere enn oppgitt. Bruk alltid bakepinne for å finne ut når den er ferdig.