Solskinnskake med sitron (i langpanne)

Solskinnskake med sitron (i langpanne)

Solskinnskake er en formkake laget med å piske eggedosis først. Det gjør den litt lettere enn formkake som starter med smør og sukker hvitt først. Denne kaken har vært på krem.no i rundt ti år, men da som en rund kake med melisglasur. Her har jeg laget den i en langpanne 30 x 40 cm og smurt på en kremost-glasur. Vil du heller servere den med melisglasur – kjør på! Det blir supergodt.

Vanligvis legger jeg ikke ut oppskrifter med dl-mål, men gjør et unntak her ettersom jeg vet mange oppholder seg i hytter hvor det kanskje ikke finnes en vekt.

Kaka lages med sitron, men i glasuren kan du bruke den sitrusfrukten du selv ønsker. Jeg brukte en lime i kremostglasuren, bruk gjerne sitron eller appelsin. Bare kjør på med litt ekstra sitronsaft dersom lime eller appelsin ikke gir nok friskhet (du har sikkert ei sånn flaske med sitronsaft stående).


Kaka er veldig saftig og holdbar og kan fryses. Vil du heller lage en helt vanlig sitronkake finner du oppskrift her

Solskinnskake i langpanne (30 x 40 cm)
6 egg
5 dl sukker (450 g)
280 g smeltet smør/margarin
6 dl hvetemel (300 g)
2.5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 sitroner (revet skall + saft)

Glasur
200 g kremost (for eksempel Philadelphia)
100 g smør
150 g melis
3 ss limesaft
1 ss sitronsaft (eller totalt 3 ss sitronsaft hvis du ikke har lime)
revet skall av 1 lime eller 1/2 sitron
Pisk sammen smør og melis til det er lyst. Tilsett kremost og sitrus og pisk til du har en fluffy glasur.

Slik gjør du:
1. Benytt helst romtempererte egg, tilsett sukker og pisk en tykk og lys eggedosis.
2. Rasp av sitronskallet og klem i saften av en halv sitron.
3. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig inn for hånd. 
4. Rør inn smeltet smør (du kan også bruke flytende).
5. Hell røra i en langpanne 30 x 40 cm kledd med bakepapir.
6. Stek på 200 grader varmluft ca. 15-20 minutter.
7. Avkjøl før du stryker på kremostglasuren og deler i biter.

Rasp av kun det ytterste av skallet. Bruk et skarpt rivjern.
Sikt inn det tørre. Rør inn på laveste fart.
Tilsett sitronsaft og..
…smeltet smør/margarin. Jeg vendte det inn med slikkepott for å bevare mest mulig av den innpiskede luften.
Hell i en langpanne ca. 30 x 40 cm og stek midt i ovnen.
Kaka blir ferdig på et kvarter – tjue minutter, alt ettersom om du steker på varmluft eller over/undervarme.
Glasur: Start med å piske smør og melis. Rasp av skall og tilsett resten av ingrediensene.
Stryk på og lag gjerne mønster.
..zen..
Bruk en varm kniv og skjær i passe store biter.
Kooooos deg!






8 Kommentarer
  • Gro Nilsen
    Svar
    Skrevet på17:01, 28. mars 2022

    Kan kaken stekes uten varmluft

  • Cecilie Hagan
    Svar
    Skrevet på16:01, 14. april 2022

    Kan man bytte ut hvetemel med noe glutenfritt mel?

  • Janne Skaret
    Svar
    Skrevet på17:57, 16. april 2022

    Skal man kun bruke saft av en halv sitron i røra?..og skall fra 2 sitroner?

  • Heidi Lien Ulimoen
    Svar
    Skrevet på21:53, 9. mai 2022

    Hvor har du kjøpt mønsterskrapen?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Pumpkin spice cinnam..

Hva er egentlig pumpkin spice? Jeg var usikker...

Saftig eplekake med ..

Bildet gir på ingen måte et godt inntrykk...

Rullekake med eplemo..

Rullekake med eplemos og krem, laget med litt...

Eplechips

Tørkede epleskiver er enkelt å lage og smaker...

Epledessert med spr..

Mange ønsker seg enkle epledesserter om dagen, og...