Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Solskinnskake med sitron (i langpanne)

Solskinnskake med sitron (i langpanne)

Solskinnskake er en formkake laget med å piske eggedosis først. Det gjør den litt lettere enn formkake som starter med smør og sukker hvitt først. Denne kaken har vært på krem.no i rundt ti år, men da som en rund kake med melisglasur. Her har jeg laget den i en langpanne 30 x 40 cm og smurt på en kremost-glasur. Vil du heller servere den med melisglasur – kjør på! Det blir supergodt.

Vanligvis legger jeg ikke ut oppskrifter med dl-mål, men gjør et unntak her ettersom jeg vet mange oppholder seg i hytter hvor det kanskje ikke finnes en vekt.

Kaka lages med sitron, men i glasuren kan du bruke den sitrusfrukten du selv ønsker. Jeg brukte en lime i kremostglasuren, bruk gjerne sitron eller appelsin. Bare kjør på med litt ekstra sitronsaft dersom lime eller appelsin ikke gir nok friskhet (du har sikkert ei sånn flaske med sitronsaft stående).


Kaka er veldig saftig og holdbar og kan fryses. Vil du heller lage en helt vanlig sitronkake finner du oppskrift her

Solskinnskake i langpanne (30 x 40 cm)
6 egg
5 dl sukker (450 g)
280 g smeltet smør/margarin
6 dl hvetemel (300 g)
2.5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 sitroner (revet skall + saft)

Glasur
200 g kremost (for eksempel Philadelphia)
100 g smør
150 g melis
3 ss limesaft
1 ss sitronsaft (eller totalt 3 ss sitronsaft hvis du ikke har lime)
revet skall av 1 lime eller 1/2 sitron
Pisk sammen smør og melis til det er lyst. Tilsett kremost og sitrus og pisk til du har en fluffy glasur.

Slik gjør du:
1. Benytt helst romtempererte egg, tilsett sukker og pisk en tykk og lys eggedosis.
2. Rasp av sitronskallet og klem i saften av en halv sitron.
3. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig inn for hånd. 
4. Rør inn saft av sitron og smeltet smør (du kan også bruke flytende).
5. Hell røra i en langpanne 30 x 40 cm kledd med bakepapir.
6. Stek på 200 grader varmluft ca. 15-20 minutter.
7. Avkjøl før du stryker på kremostglasuren og deler i biter.

Rasp av kun det ytterste av skallet. Bruk et skarpt rivjern.
Sikt inn det tørre. Rør inn på laveste fart.
Tilsett sitronsaft og..
…smeltet smør/margarin. Jeg vendte det inn med slikkepott for å bevare mest mulig av den innpiskede luften.
Hell i en langpanne ca. 30 x 40 cm og stek midt i ovnen.
Kaka blir ferdig på et kvarter – tjue minutter, alt ettersom om du steker på varmluft eller over/undervarme.
Glasur: Start med å piske smør og melis. Rasp av skall og tilsett resten av ingrediensene.
Stryk på og lag gjerne mønster.
..zen..
Bruk en varm kniv og skjær i passe store biter.
Kooooos deg!

 


5 based on 3 reviews
16 Kommentarer
  • Gro Nilsen
    Svar
    Skrevet på17:01, 28. mars 2022

    Kan kaken stekes uten varmluft

  • Cecilie Hagan
    Svar
    Skrevet på16:01, 14. april 2022

    Kan man bytte ut hvetemel med noe glutenfritt mel?

      • muazma ali
        Svar
        Skrevet på19:54, 28. november 2024

        hei! 🙂 blir det stor forskjell om man velger å ikke ta i bruk skall i røra..er redd kaken kan bli litt bitter

  • Janne Skaret
    Svar
    Skrevet på17:57, 16. april 2022

    Skal man kun bruke saft av en halv sitron i røra?..og skall fra 2 sitroner?

  • Heidi Lien Ulimoen
    Svar
    Skrevet på21:53, 9. mai 2022

    Hvor har du kjøpt mønsterskrapen?

  • muazma ali
    Svar
    Skrevet på20:37, 4. desember 2024

    hei! 🙂 Takk for tipsene.

    Ble litt forvirret : der du viser tegninger, skriver du at man skall ha i smeltet smør og sitronsaft samtidig i røren men i rekkefølgen står det noe annet..

  • muazma ali
    Svar
    Skrevet på17:17, 5. desember 2024

    yup, forstår det nå at saft fra halve sitronen skal brukes først så det tørre så sitronsaft med smør etterpå.

    Men i oppskriften for glassuren ble jeg også litt forvirret.: skal det tilsammen være 6 ss med citrus saft altså 3 ss sitronsaft og 3 ss limesaft?

  • Victoria
    Svar
    Skrevet på10:42, 9. januar 2025

    Hvordan blir forholdet med saft og skall av frukt om man bytter ut sitron med appelsin?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elsabolle

Vinterferien står for døren for mange. Kanskje dere...

Sjokoladekake ala St..

Mektig, glutenfri sjokoladekake, der du i praksis lager...

Halvgrove horn (fylt..

Matbokser skal fylles, og av den grunn har...

Aniskringler

I min tidlige bloggfase, før jeg kunne bake...

Myk sjokoladekake

Sjokoladekake er alltid populært, og denne kan til...