Søte tapas med hvit sjokolade og bringebær

Søte tapas med hvit sjokolade og bringebær

Picture

Søte små munnfuller som smaker av sjokolade, mandler og bringebær. Disse konfektbitene oppbevares i fryser og tas frem når du skal ha en liten søt bit til kaffen.
Små konfektbiter med hvit  sjokolade og bringebær, dyppet i ganache

100 g hvit sjokolade
2 dl fløte
25 g bringebær (friske/frosne)
som røres sammen med
ca.1-2 ss sukker

Kransekakemasse eller råmarsipan (50% mandler)

Ganache til overtrekk
Hvit sjokolade til pynt

Varm fløte til kokepunktet, ha i  hakket hvit sjokolade og rør til det er oppløst. Rør inn bringebær. Settes i kjøleskap 2-3 timer.

Rull ut en pølse med marsipanmasse. Del opp i små biter som legges på en bakeplate. Stekes på 210 grader i 5-7 minutter.

Pisk opp fløten til krem (bruk gjerne kun den ene vispen på mikseren) og stryk på, eventuelt sprøyt på små topper. Sett i fryseren. Smelt ganache (like deler mørk sjokolade og fløte) og dypp bitene. Pynt med hvit sjokolade.

Picture

Rull en pølse og kutt opp i små biter.
Picture

Stekes på 210 grader 5-7 min.
Picture

Hvit sjokolade og bringebær tilsatt litt sukker has i fløte.
Picture

Pisk opp kremen og sprøyt opp små topper på bunnene.
Picture

Dypp bitene i smeltet sjokolade eller ganache.
Picture

Dypp og sett i fryseren igjen.
Be the first to write a review
4 Kommentarer
  • Mari
    Svar
    Skrevet på12:04, 5. juni 2013

    Veldig mye godt her! jeg har bare et lite spørsmål. Jeg har tenkt å bake en katte-kake til min sønns bursdag og tenkte å bruke langpanne-oppskriften din som stod i VG. Jeg er nødt til å bruke to 24 cm rundeformer. Trenger jeg å øke oppskriften tror du? eller vil det bli nok deig og glasur til to runde former? På forhånd takk for svar!

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på12:56, 5. juni 2013

    Hei Mari
    Jeg tror oppskriften på langpannekaken holder til to former, men hvis du vil være sikker kan du gange den opp en halv gang. Glasuren skulle holde fint til to runde kaker 🙂
    http://www.krem.no/1/post/2013/03/sjokoladelangpanne.html

  • Mari
    Svar
    Skrevet på03:32, 6. juni 2013

    Tror du steketiden vil være noe lenger i og med at kaken mest sannsynlig blir tykkere? Bør jeg skru ned varmen i ovnen og heller steke lenger?
    Tusen takk for svar! Du tar virkelig vare på leserne dine.

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på05:39, 6. juni 2013

    Ja, Mari – du bør nok øke steketiden til 20-30 minutter. Prøv med en bakepinne for å finne ut når de er ferdige. Temperaturen kan godt være 180 grader. Lykke til og takk for hyggelig kommentar 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...