Stekte marsipanegg

Stekte marsipanegg

Jeg fant et par pakker med godsaker i skuffen i går: en pakke med marsipan med 50% mandler og en pakke nougat. Begge ble kjøpt inn til jul. På tide å lage noe påskegodt! Denne gang: stekte småbiter av marsipan. Nam!

Det var mange som så meg lage disse på story (Instagram) i går lurte på hvordan det gikk an å steke marsipan? Det går fint med denne massen, som består av 50% mandler (lilla pakke fra Odense Marsipan), men heller dårlig om du prøver å bruke den billige pølsa med marsipan. Den har under 20 % mandler og vil bare flyte ut under steking. Massen med 50% mandler er i praksis en mandelmasse/ kransekakemasse. Du får den i alle coop-butikker, samt Meny, Spar, Bunnpris og Rema.

Har stekt denne marsipanen før også, se her.

Jeg rullet små egg og puttet biter av nougat inni, samt kjevlet ut marsipanen og stekte noen egg med mønster. Produsenten kunne fortelle meg at det ikke er mulig å kjøpe nougat nå. Den er kun i butikk til jul. I stedet for nougat går det å putte i en bit med sjokolade, eller bare droppe å ha noe inni i det hele tatt. Dekoren er smeltet sjokolade som jeg hadde i et kremmerhus, som så ble dyppet i noe strøssel jeg har kjøpt (også til jul) hos Søstrene Grene.

Eggene med mønster ser du hvordan jeg lagde på bildene under. Har du ikke egg-utstikker, bruk for eksempel halvdelen av et lite påskeegg eller klipp ut et egg i kartong og skjær ut eggene med en pizzaskjærer.


Stekt marsipan
1 pakke marsipan med 50% mandler (fra Odense marsipan)
Biter av nougat eller sjokolade

Slik gjør du:
1. Del marsipanen i biter på ca. 15 g.
2. Legg i en bit nougat eller sjokolade (valgfritt)
3. Form til egg og legg på plate.
4. Stek på over/undervarme midt i ovnen på 210 grader i 10-15 minutter. Bruk gjerne dobbel plate for å unngå at eggene blir brent under.
5. Avkjøl. Smelt 4 -6 ruter med mørk sjokolade og ha i et kremmerhus. eller i en liten brødpose. Lag mønster og dypp i strøssel.
6. Bitene kan gjerne fryses. Eller i romtemperatur.

Del marsipanen i biter, legg i en bit med nougat eller sjokolade.
Form til egg og legg på plate. Stek på 210 grader i 10-15 minutter. Avkjøl.
Smelt litt sjokolade og ha i en pose. Lag mønster og evt. dypp i strøssel.
Lagde noen flate egg også. Tok et utstikkersett for å lage mønster.
Så brukte jeg egg-utstikkeren.
Stekes på 210 grader 10-15 min.



Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærmarengs me..

Disse ble til ved en tilfeldighet! Jeg skulle...

Myk sjokoladekake me..

Sjokolade og bringebær er en kjent smakskombinasjon. I...

Bagels tangzhong

Endelig en bagel-oppskrift på krem.no! Det kan jeg...

Kringle med makronfy..

Ett av ønskene dere hadde til syttendemaifeiring var...

Marmorkake

Make formkake great again! Er det noe jeg...