Din handlekurv er nå tom!
Strawberry shortcake
Tea time
300 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
140 g smør/margarin
100 g sukker
75 ml melk
klype salt
1 egg
Kremfyll
100g kremost (nøytral)
2 ss melis
klype salt
2 dl kremfløte, pisket
1 kurv jordbær
Slik gjør du:
1. Bland sammen mel, bakepulver og salt og hell det ut på bordet.
2. Skjær smøret i terninger og smuldre det inn i melblandingen.
3. Tilsett sukkeret og bland sammen.
4. Lag en fordypning i blandingen. Ha i egg og melk. Bland så vidt sammen til en deig. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
5. Rull en pølse og skjær opp i 2-3 cm store stykker som stekes av på 220 grader i 10-15 minutter.
6. Pisk krem og bland litt av den piskede kremen med kremosten. Tilsett resten av kremen når du har en glatt blanding.
7. Serveres lune, rett fra ovnen med krem eller smør, jordbærsyltetøy og friske bær.
|
|
Jane
Går det ann å oppbevare rullen slik at en bare kan skjære noen skiver å steke etter hvert?
Konditor-Elin
Ja, det kan du Jane. Men bakepulveret vil miste sin kraft etter en dag eller to i kjøleskap (vil jeg tro). Alternativt kan du skjære skiver som du oppbevarer i fryseren og tar opp og steker av etterhvert som du ønsker.
Skage
Kan man steke en stor?
Konditor-Elin
Ja, Skage – det går an, men den vil trenge noe lenger steketid. Slå ned litt på temperaturen til 180 grader.