Sunn og saftig sjokoladekake med mandler

Sunn og saftig sjokoladekake med mandler

Bilde

Saftig og sunn. Denne er rik på smak og ikke særlig søt. Smeltet sjokolade smaker godt på toppen, i likhet med frisk frukt, vaniljesus, is eller en liten krem-dott (ikke fullt så sunt…).
Sjokokladekake med mandler

220 g sjokolade (gjerne 70%)
140 g malte mandler
3 ss kaffe
6 eggeplommer
6 ss sukker
6 eggehvitter

Stekes i en 24 cm springform
190 grader første 20 minuttene, deretter ned til 175 grader ca. 20-25 min (legg over folie om den blir mørk på toppen)

1. Mal mandler så de blir finmalte.
2. Smelt sjokolade sammen med 3 ss kaffe over vannbad, eller forsiktig i mikroovn.
3. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker.
4. Bland smeltet sjokolade og kaffe inn i eggedosisen og visp sammen.
5. Rør inn malte mandler.
6. Stivpisk eggehviter. Vendes forsiktig inn, litt etter litt.

Denne kaka trenger ca. tre kvarter i ovnen, pass på at den stekes lenge nok. (Den vil uansett falle noe sammen etter steking). Kaka kan fort bli litt brent på toppen (det ble min…) så skru ned temperaturen til 175 grader/ legg over litt folie mot slutten av steketiden. 

Sunn TV-kos
Jeg syntes det er VM på ski hele denne vinteren, og skulle det bli for mye usunn tv-kos har du her en litt sunnere kake uten hvetemel og smør. Det er knapt med sukker i den, men sjokolade er det derimot en god del av. Velger du den sunne varianten som består av minimum 70% kakao mener jeg denne kaka kan skrives ut på blå resept og inntas tre ganger daglig. Uten at man skal ha dårlig samvittighet av den grunn. Ta deg et stykke til du.

En saftig og sunn glutenfri kake med lite sukker, men med desto mer sjokolade og mandler.

Bilde

Mørk sjokolade i denne kaka gjør deg godt 🙂
Bilde

Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.
Bilde

Pisk inn smeltet sjokolade/kaffe.
Bilde

Hell i de malte mandlene og rør sammen.
Bilde

Til slutt vendes stivpiskede eggehviter inn.
20 Kommentarer
  • Skrevet på08:08, 22. februar 2013

    Bra oppskrift, Elin!
    Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.
    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no
    🙂

  • Liker-lesernes-VG-Elin
    Svar
    Skrevet på09:29, 22. februar 2013

    Så gøy! Velkommen alle VG-lesere, håper dere finner noe god på krem.no

  • Kristian
    Svar
    Skrevet på16:17, 22. februar 2013

    Minner litt om Sacher torte den her. Hvordan blir konsistens med kun mandler? Syns den kaker med kun mandler kan bli i overkant tørre:S

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på16:43, 22. februar 2013

      Hei Kristian.
      Kaka er ikke i nærheten av å være tørr – den ble veldig saftig. Mandlene gir litt tyggemotstand og gir en god smak ved siden av den kraftige sjokoladesmaken. Rett og slett en litt annerledes sjokoladekake 🙂

  • Nina
    Svar
    Skrevet på09:01, 23. februar 2013

    ser godt ut! kan den fryses?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:21, 23. februar 2013

      Ja, Nina – det kan den 🙂

  • Cecilie
    Svar
    Skrevet på14:12, 23. februar 2013

    Jeg og kjæresten min lager kaken akkurat nå! Vi gleder oss som små barn til å smake på herligheten ^^) Takk for at du publiserte oppskriften! 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:55, 23. februar 2013

      Håper den faller i smak! Den er mektig, men veeeldig god som dessertkake med is eller vaniljesaus ved siden av. Også kaffe til da 🙂

      • Cecilie
        Svar
        Skrevet på09:52, 24. februar 2013

        Den smakte godt ^^

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på10:51, 24. februar 2013

    🙂

  • Mini
    Svar
    Skrevet på10:23, 9. mars 2013

    Hei!
    Bør man bruke kokesjokolade med 70% kakao eller «vanlig» sjokolade med 70% kakao?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på02:17, 10. mars 2013

      Hei Mini. Du kan fint benytte begge typer, tror ikke den ene er bedre enn den andre.

  • Martine
    Svar
    Skrevet på03:25, 10. april 2013

    Kan jeg bruke mandelmel? Eller skal det være kvernet i mandelkvern?

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på03:36, 10. april 2013

    Hei Martine. Du kan fint bruke mandelmel.

  • Nithiya
    Svar
    Skrevet på04:25, 3. august 2013

    Hvor mye mel skal det brukes? 🙂

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på04:35, 3. august 2013

    Hei Nithiya – bruk 140 g 🙂

  • Louise
    Svar
    Skrevet på15:14, 11. januar 2016

    Hei, kan man droppe kaffen? Evt. hva kan man erstatte det med? 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på16:56, 11. januar 2016

      Hei Louise – du kan erstatte med annen væske, for eksempel melk eller kanskje appelsinsaft? Ønsker du en annen smak enn kaffe kan litt raspet appelsinskall smake godt i en sjokoladekake. Bruk finrevet skall av en 1/2 appelsin.

  • Elna Iren Borgedal
    Svar
    Skrevet på13:16, 12. januar 2016

    Lett kake å bake, men må nok skru ned den varmen omtrent etter halve tida. Jeg skrudde ned 20 min før max tid, men den ble litt brent likevel. Ellers ser kaka veldig god ut. Hadde bare 200 gr sjokolade, men det fungerte fint det. Men tips til glasur hadde vært supert 🙂 Tusen takk for fin oppskrift 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:03, 12. januar 2016

      Takk for innspill – jeg skriver det inn det med temperatur i oppskriften. Angående glasur er så er jo det litt smak og behag. Etter som det er en kake med lite fett og sukker har jeg bare smeltet litt 70% sjokolade og hatt på toppen. Dersom du ønsker en skikkelig sjokoladekakeglasur kan du bruke den du finner her: http://www.krem.no/hjem/sjokoladelangpanne

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits