Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Utstyrsguide

Utstyrsguide

Hva du trenger av utstyr for å bake

Reklame: Dette bildet er i fra boken «Alle kan bake» og viser basisutstyr du trenger for å bake. I samarbeid med Rafens Jessheim har jeg vært i butikken og funnet tilsvarende.  Jeg har til og med testet det! Her får du komplett oversikt – med priser. Skriver du en kommentar  kan du også vinne en flott premie! 
Hvor har du kjøpt den og den tingen? Hva heter den kniven du bruker? Hvor får jeg tak i silikonmatte? Spørsmålene hagler om bakeutstyret mitt. Dette er ting jeg har samlet gjennom noen og tjue år, og det er nesten sånn at jeg ikke husker hvor jeg har fått tak i alt. Men nå har jeg samlet all informasjonen du trenger. 

Jeg har vært hos Rafens på Jessheim Storsenter og funnet det samme utstyret som jeg har, og jeg har testet det! Før jeg testet tok jeg bilder av utstyret med emballasje, så du skal kunne finne det igjen i butikken. Jeg hiver det meste i oppvaskmaskinen, derfor er mitt utstyr oppvaskmaskin-vennlig (stort sett). 

Enkelte ting jeg har i skuffer og skap, som kniver, bakeboller og silikonmatter har jeg brukt i over 20 år. Har knivene godt stål kan de slipes opp til å bli like sylskarpe som de var som nye. 

Noe av disse tingene får du vesentlig billigere andre steder, men mitt inntrykk etter å ha testet alt utstyret er at dette er KVALITET. Man investerer i godt utstyr som vil vare år etter år. Mange av disse tingene vil holde en hel mannsalder. Det er ikke tull engang. I et sånt perspektiv blir utstyret billig på sikt. Du slipper å kjøpe nytt. 

Basisutstyr 1

1. Vekt
Et must. Skal du bake kan du ikke unngå å bruke vekt. Denne er enkel å bruke med tara-funksjon (mulighet til å nullstille) når du setter en bolle på den. Denne går opp til fem kilo totalt, og måler fra 1 gram, noe som er et pluss. Modellen falt ikke helt i smak hos meg, men den er helt ok. Vekt må du ha! 
Pris Rafens Jessheim kr. 299,-

2. Brød/ Puddingform 1 liter
Utrolig fin form i stål med slippbelegg. En litt videre form – jeg liker den! Kan brukes både til brødbakst og for eksempel karamellpudding.
Pris Rafens Jessheim kr. 135,-

3. Desilitermål i plast – 1 liter
Desilitermålet for deg som ikke har vekt og trenger å måle sukker eller mel (vekt er markert på målet). Veldig praktisk å bruke når man skal måle ting i desiliter – lett å se gjennom for å få riktig mengde. Minus – dette er forbruksvare. Vil om et år eller to gå rett i søpla om det vaskes i oppvaskmaskin, fordi plasten blir sprø. 
Pris Rafens Jessheim kr. 49,-

4. Desilitermål i stål
Evigvarende desilitermål i stål. 1 liter eller 1 dl. Jeg bruker et sånt desilitermål omtrent hver dag. Minus – litermålet er dårlig markert innvendig – vanskelig å se strekene for antall desiliter. 1 dl-målet er helt suverent! 
Pris Rafens Jesheim kr. 165,- / 59,-

5. Rullepinne/ kjevle
Solid trepinne som kan brukes som kjevle, også fin å rulle deig/ marsipan opp på. Evigvarende!
Pris Rafens Jessheim kr. 149,-

6. Silikonmatte for steking/ kjevling av fondant eller marsipan
Stor og fin silikonmatte som kan brukes i steden for bakepapir. Denne vil spare deg for mange, mange ruller med papir. Kan også brukes som underlag når man skal kjevle fondant eller marsipan. Minus – matten er 40 x 44 cm og er akkurat litt for stor for bakeplaten min – likevel – denne bør du sette på ønskelista om du ikke allerede har en. 
Pris Rafens Jessheim kr. 299,-

7. Fjøler i plast 2 pk
Skjærefjøler kan du få både i plast og i tre. Jeg er litt over snittet opptatt av hygiene på kjøkkenet, og vil vaske fjøler jeg bruker i oppvaskmaskinen. Derfor kjøper jeg dem i plast, og bytter til nye når de er utbrukt. Dette er forbruksvare, jeg vet, men noen ganger må man bytte ut de tingene man bruker mye av hygienemessige hensyn. 
Pris Rafens Jessheim – 2 pk kr. 219,- 

8. Springform
Utrolig fin form i stål med slippbelegg. Springformen er 24 cm (vanligste størrelse) og i en fantastisk kvalitet. Vasker du den for hånd fremfor å putte den i oppvaskmaskin kan den vare enda en generasjon. 
Pris Rafens Jessheim kr. 185,- 

9. Bakeboller 
Jeg pleier å ha tre størrelser i skapet. Disse kalles Margrethe-boller og er laget av Melamin (hard plast) som betyr at det ikke blir «spor» av slitasje i plastbollen. Det er en fordel når du skal piske for eksempel eggehvite. Dette er boller som varer, og varer og varer. Dessuten tåler de maskinoppvask. 
Pris Rafens Jessheim 4 liter kr. 259.- 3 liter kr. 239,- 2 liter kr. 209,-

Basisutstyr 2

KNIVER

Du trenger ikke mange kniver, men de du velger må være anvendelige til jobben du skal gjøre. Derfor har jeg samlet disse:
1. En type skarp kuttekniv, 2. En fantastisk konditorkniv/ brødkniv med sageblad som jeg bruker til «alt», 3. en liten fruktkniv og 5. en palett. Knivene jeg har valgt er kvalitetskniver som varer i flere tiår. De har et stål som tåler å bli slipt, igjen og igjen. Derfor er de også litt dyrere enn dem du finner i startpakka fra IKEA. Jeg kan fortelle at min konditorkniv fra Victorinox er over 20 år. Det er fortsatt min aller, aller beste kniv!
1. Kuttekniv/ Grønnsakskniv
Dette er en fantastisk fin liten kniv som du bruker til kutting og skjæring av for eksempel frukt. Ligger utrolig godt i hånden og er en sånn kniv du griper etter til små kuttejobber. 
Pris Rafens Jessheim kr. 429,- 

2. Konditorkniv fra Victorinox
Min favorittkniv. Brukes til å skjære kakebunner, ferdige kaker, brødskjæring, rensing av frukt (for eksempel ananas). Kniven har et skarpt sagblad og egner seg til ALT. Jeg vasker kniven i oppvaskmaskinen, noe som tørker ut treskaftet. Du kan olje det inn i ny og ne, så holder det lenger. Min har holdt i over 20 år. 
Pris Rafens Jessheim kr. 749,-

3. Liten fruktkniv
Perfekt liten kniv for småkutting. Denne bruker du til å dele vaniljestangen med, eller til å rense jordbær. Kvalitetsstål også i denne. Pris Rafens Jessheim kr. 105,-

4. Barnekniv
Så tok jeg med denne også, for jeg ble så begeistret. En skikkelig kvalitetskniv (japansk stål) som er spesiallaget med tanke på at barna skal få være med på kjøkkenet. Den har en utforming som passer perfekt i en mindre hånd, er ikke spiss og men skarp! Hvorfor skarp, tenker du kanskje? Jo, fordi barnet ikke skal bruke unødig kraft ved kutting. Det går lekende lett. Selvfølgelig under oppsyn av voksne. La barna få bli med på kjøkkenet!
Pris Rafens Jessheim kr. 329,-

5. Palett
Også kalt stekespade. En palett brukes til å stryke krem utover kaker, rundt kaker, og til å løfte ut kakestykker. Pluss mye mer. Denne fås både flat og med en «knekk» i bladet. En kakebakers beste kamerat. 
Pris Rafens Jesshem kr. 199,- 

Øvrig utstyr


6. Rivjern
Glem det gamle svigermor-jernet. Dette er skikkelige saker! Hvorfor du skal kjøpe dette? Fordi det er SYL-karpt. Du bruker det til å rive sitronskall, appelsinskall, sjokolade, ingefær eller hva annet du vil finrive. Dette er en kjempeflott gave å gi bort. 
Pris Rafens Jessheim kr. 249,- 

7. Slikkepott
Forbruksvare. Sånn er det bare. Men det samme slikkepotten begynner å smuldre i kanten, eller er stivere enn en død katt -kast den. Kjøp en ny! Denne varianten er super fordi den er formet som en skje, som du gjerne kan bruke å røre i kjelen med også. 
Pris Rafens Jessheim kr. 149,-

8. Ballongvisp
Denne trenger du for å koke en vaniljekrem, for å piske opp en litt slapp kremfløte, eller til å vispe flytende ingredienser sammen. Jeg har fire- fem stykker, men bruker denne størrelsen mest. Denne er i en virkelig flott kvalitet – evigvarende!
Pris Rafens Jessheim kr. 259,-

9. Sitruspresse
En svært anvendelig variant der du legger sitrusfrukten med snittflaten opp og klemmer. Saften kommer ut, uten steiner. Finnes i flere størrelser, men jeg valgte denne som kan brukes både til sitron og appelsin. 
Pris Rafens Jessheim kr. 119,- 

10. Skreller
Dette er kanskje den aller, aller beste skrelleren jeg har prøvd noen gang! Bruker den mest til grønnsaker, men kan også brukes til for eksempel pærer eller epler. ELSK!
Pris Rafens Jessheim kr. 99,- 

11. Deigskrape
Bruker deigskrape i plast aller mest når jeg baker gjærdeig. Deler deig, skraper opp fra bakebollen og til å skrape bakebordet. Den på bildet er kanskje ikke den beste på form, men den funker. 
Pris Rafens Jessheim kr. 79,- 

12. Tresleiv
ALLE burde ha en tresleiv i skuffen. Jeg bruker den alltid når jeg skal koke for eksempel vannbakkelsmasse, lage kokosmakroner, karameller eller sauser. Perfekt i teflonbelagte kjeler. Super størrelse!
Pris Rafens Jessheim kr. 35,- 

13. Trinse
Glem kniv når du skal kutte kjevlet deig eller marsipan. Du trenger en trinse. Den kutter deigen/ marsipanen uten å dra i den, og gir et pent snitt. Denne er i stål og varer i en evighet. 
Pris Rafens Jessheim kr. 149,- 

14. Sikt
I oppskrifter står det ofte «sikt inn melet». Det er fordi man ikke ønsker klumper i deigen, eller man vil bevare så mye av luften i massen som mulig. Da trenger du denne, som forøvrig er laget i stål.
Pris Rafens Jessheim kr. 159,- 

Vil du vite hvilken bakemaskin jeg anbefaler? 

Nå kan DU vinne – bli med på

KONKURRANSE!

Vinn et gavekort på kr. 500,- fra Rafens Jessheim  
25. 5 – oppdatert info:

​INNER er trukket via Random.org – og ble Fay Monique Thorp. Gratulerer! 

Be the first to write a review
63 Kommentarer
 • Laila Karlsen
  Svar
  Skrevet på16:36, 25. mai 2017

  Ønsker meg brød/puddingform, springform, vekt og konditorkniv 👩🏼‍🍳🤞🏻🍰

 • Kristin Rænholt
  Svar
  Skrevet på16:46, 25. mai 2017

  Noen nye silikonformer! 😊😊😊

 • Linda Myren
  Svar
  Skrevet på16:59, 25. mai 2017

  Mi kjære søster Elin bor på Jessheim, om eg skulle vinne, går gåvekortet til henne 😀

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...