Valgets vinner

Valgets vinner

I forbindelse med at vi snart skal gå til valgurnene har jeg hatt et aldri så lite demokrati-prosjekt på gang den siste uken. Jeg ønsket å bake en kake for å markere valget, og ba følgerne mine på Instagram velge bunn, smaker og dekor.
Responsen var enorm! Jeg talte sammen alle stemmene og fikk to kake-kandidater, som det igjen ble stemt over.
Her ser du vinnerkaken: En sjokoladekake med mascarponekrem og pasjonsfrukt, dekorert med makroner og friske blomster. Makronene er fylt med pasjonsfrukt-curd.

Kaka er supergod med milde, gode smaker som passer godt sammen. Enda bedre blir den av å stå et døgn i kjøleskapet. Etter å ha prøvesmakt har jeg kun gjort en liten endring på bunnen. Den har blitt tilsatt en hel plate sjokolade, ettersom jeg syntes kakaosmaken blir for dominerende. Kakaosmaken gjorde smaken på bunnen litt platt. Sjokoladen vil også gjøre kaken mer saftig. Har du ikke en plate sjokolade kan du altså fint lage bunnen uten også. Om ikke du klarer å lage bunnen like høy som min, del den i to. Det blir godt bare med ett lag krem også.

Makronene er laget etter denne oppskriften. De er fylt med pasjonsfruktcurd tilsatt en plate gelatin. Ettersom det er pasjonsfruktcurd både i kaken og i makronene lagde jeg dobbel porsjon. Husk å velge pasjonsfrukt som er skrukkete, de smaker best. Ta av halvparten av curden og rør inn den bløtlagte gelatinen. Den andre halvdelen av curden brukes til å smaksette kremen og strykes på bunnene.

Pynten hentet jeg på terrassen, for blomstene står fint enda. Det er rett og slett en hyllest til sommeren og varmen, som bare fortsetter og fortsetter. Og til demokratiet. Godt valg!

Makroner
Se oppskrift her
Fargen jeg har brukt er pulver fra Fruity friendly


Pasjonsfruktcurd
3-5 stk (?) pasjonsfrukt, totalt 1 dl (100 gram)
2 ss sitronsaft (12 gram)
revet skall av en halv sitron
100 g sukker
50 g smør
1 egg + 1 eggeplomme
1 plate gelatin (bløtlegges i minimum fem minutter)

Slik lager du curd:

1. Del pasjonsfrukt i to, skrap ut innholdet. Tilsett 2 ss sitronsaft.
2. Visp sammen egg + eggeplomme, tilsett sukker, pasjonsfrukt, revet sitronskall og sitronsaft i en teflonkjele/ tykkbunnet kjele. Ha i smøret.
3. Varm opp på svak varme. Rør hele tiden.
4. Blandingen skal ikke koke, kun varmes til kokepunktet.
5. Når massen tykner og har en kremaktig konsistens helles den i en sikt.
(Det tar mellom 5 og 10 minutter om du lager curden i en liten kjele på middels varme).
6. Rør inn bløtlagt gelatinplate i den varme curden.
7. Ha curden i en sprøytepose og legg posen i kjøleskapet. Når den er blitt passe stiv fylles makronene.


Sjokoladekake-bunn
5 egg
200 g sukker
135 g smør/ margarin
100 g mørk sjokolade
135 g hvetemel
35 g kakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Slik lager du bunnen:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Smelt sjokolade og smør sammen i mikroovn/ evt. over vannbad.
3. Blandingen vendes inn i eggedosisen vekselsvis med siktet hvetemel, kakao, vaniljesukker og bakepulver. Rør forsiktig.
4. Helles i smurt springform (ca. 22 cm). Ovnstemperatur: 180 grader (varmluft). Steketid: ca. 45 -55 min

Pasjonsfruktcurd
3-5 stk (?) pasjonsfrukt, totalt 1 dl (100 gram)
2 ss sitronsaft (12 gram)
revet skall av en halv sitron
100 g sukker
50 g smør
1 egg + 1 eggeplomme


Slik lager du curd:

1. Del pasjonsfrukt i to, skrap ut innholdet. Tilsett 2 ss sitronsaft.
2. Visp sammen egg + eggeplomme, tilsett sukker, pasjonsfrukt, revet sitronskall og sitronsaft i en teflonkjele/ tykkbunnet kjele. Ha i smøret.
3. Varm opp på svak varme. Rør hele tiden.
4. Blandingen skal ikke koke, kun varmes til kokepunktet.
5. Når massen tykner og har en kremaktig konsistens helles den i en sikt.
(Det tar mellom 5 og 10 minutter om du lager curden i en liten kjele på middels varme).
6. Hell den siktede curden på et glass og oppbevar i kjøleskap.

Mascarponekrem
250 g mascarpone
​5 ss sukker
4 ss sitronsaft
ca. 5-6 ss pasjonsfruktcurd
3 dl kremfløte

Slik gjør du:
1. Bruk en håndmikser og rør sammen på lav fart: mascarpone, sukker, sitronsaft og curd, så det såvidt er blandet sammen.
3. Hell i 3 dl kremfløte. Pisk til du har en krem. Ikke kjør på full fart, kremen kan lett bli overpisket.
4. Smak om du liker kremen? Tilsett evt mer sukker eller pasjonsfrukt-curd.

Montering:
Del kakebunnen i to eller tre. Legg på 5-6 ss pasjonsfrukt-curd på bunnen og stryk det ut. Legg på litt krem og stryk ut. Gjenta. Kaken strykes opp med resten av kremen. Pynt med for eksempel roser (roser er ikke giftig) og makroner i samme farge. Blomstene jeg har dekorert med er fra hagen og er ikke giftige. Det er likevel ikke meningen at de skal spises.

Lag bunnen i en ca. 22 cm form.
Stekes på varmluft 180 grader i ca. 45 minutter.
Kjøp heller litt for mange enn for få pasjonsfrukt. De skrukkete er best!
Sikt curden.
Rør først sammen sitron, pasjonsfrukt og sukker sammen med mascarpone. Ha i kremfløte og pisk til krem.
Stryk på godt med pasjonsfruktcurd. Dette er litt i minste laget!
Pass på at du har nok krem til å stryke rundt kaken også.
Pynt med blomster om makroner etter ønske.
Blomstene jeg har pyntet med er fra krukkene på balkongen. De er ikke giftige, men det er ikke meningen de skal spises.








Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Eplekake i stor lang..

Flere har etterlyst en stor eplekake, laget i...

Rundstykker med pote..

Har du kokte poteter til overs fra middagen?...

Elins luksus-kjeks

Det er valgdag, og i tilfelle du blir...

Valgets vinner

I forbindelse med at vi snart skal gå...

Smuldrepai med eple

I denne smuldrepaien har jeg brukt en mørdeig...