Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Små bringebærpaier

Du som kjenner lemon meringue pie vil se at denne kreasjonen har noen likheter. Småkakene jeg lagde i dag består av en mørdeig med kakao, bringebær-curd og en marengs på toppen.

Etter å ha smakt syntes jeg kanskje smaken på sjoko-mørdeigen ble litt for dominerende, derfor legger jeg inn oppskriften på en vanlig mørdeig også, så kan du velge. Deigen er bløt og isteden for å kjevle den ut, kan det være en ide å klemme ut en kule med deig i hver form. De behøver ikke å smøres.

Har brukt sandkakeformer fordi jeg liker at kakene ikke er for store. Deigen blåser seg litt opp under steking , men det gjør ikke så mye. Det blir god plass til curden likevel. For at de ikke skal sige for mye sammen under steking satte jeg formene kjølig ca. 15 minutter før steking. Du kan sikkert forsteke disse små paiskallene på samme måte som her, men med så små former gidder jeg ikke knote med det.

Marengsen på toppen lagde jeg ved å ta to eggehviter som jeg veide og ganget med 1.5. for å finne sukkermengde. Tilsatte ca. 100 g sukker, og varmet det litt, sånn at sukkeret løste seg opp. Varmen gjør at marengsen får en fast og fin konsistens. Det går fint bare å drysse i sukkeret litt etter litt mens man pisker også.

Bringebærpaier (ca. 12 stk)
Lag 1 porsjon bringebær curd – oppskrift her

Velg om du vil lage sjokomørdeig eller vanlig mørdeig.
Sjokomørdeig
135 g hvetemel
15 g kakao
100 g mykt smør/ margarin
50 g melis

Mørdeig
150 g hvetemel
100 g mykt smør/ margarin
50 g melis

Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene til en deig, bruk gjerne hendene (ikke arbeid deigen for mye)
2. Legg deigen kjølig en halv time timer før du bruker den.

Kjevle ut eller klem ut deigen i sandkakeformene. Sett formene kjølig i 15 minutter før steking. Settes i ovnen på 190 grader ca. 15-20 min.

Etter at småpaiene er stekt og avkjølt, fyll med bringebær-curd eller sitron-curd

Marengs:
2 eggehviter
ca. 100 g finkornet sukker.
Pisk opp eggehviten og tilsett sukker litt etter litt ELLER legg sukkeret i bløt med eggehviten, varm det til sukkeret er oppløst (må ikke bli for varmt) og pisk til du har en stiv marengs. Se hvordan jeg har klippet tuppen på posen for å få et fint mønster og sprøyt små marengstopper på hver kake på bildet litt lenger ned på siden.

Kna deigen raskt sammen med hendene og pakk inn. Legg kjølig en halv time.
Klem deigen ut i hver form. Stek på 190 grader i ca 15-20 min.
Stek i ca. 20 minutter. Etter avkjøling, fyll tertene med bringebær-curd.
Pisk marengs og klipp posen på denne måten.
Sprøyt på marengs på hver kake og brenn av med en creme brule-brenner
Curd i paiskall er servert. Nam! Egner seg ikke til frysing men holder i kjøleskapet i flere dager.











Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...