Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Påskeboller

Påskebakst! Liker du Olaboller, eller skolebrød som andre kaller det, så er dette noe for deg. Og er du i det tålmodige, kreative hjørnet kan du jo lage disse søte fjesene til kanin/hare/mus (stryk det som ikke passer).

Lag bolledeigen. Oppskriften finner du ved å klikke her.
Vil du lage en litt større deig? Da kan du lage denne porsjonen.

Stek på 225 grader i 8-12 minutter
Lag melisglasur av vann og melis.
Dypp i revet kokos.

Det går med ca. en halv porsjon vaniljekrem
1.25 dl melk
1.25 dl fløte
50 g sukker
15g maisenna
½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker/vaniljepasta)
2 stk eggeplommer

Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles.

Se bildene under for fremgangsmåte!

Lagde en stor porsjon deig og lot den stå i kjøleskapet i en time etter at den var eltet ferdig.
Vei opp biter på 70 gram. Del den biten i to, så i to igjen.
For bollen som vist på bildet og klem paddeflat.
Etter at bollene har hevet ca. 30-45 minutter, klem ned ørene for å gjøre plass til vaniljekrem.
Ha i vaniljekrem. Lag fjes ved å lage værhår etc. Press ned rosiner til øyne.
Fest det du skal legge på bollen med litt vann. Det holder å stryke på litt vann på en finger.
Stekes på 225 grader i ca. 8-12 minutter.
Bollene formes til avlage egg. Klem flate og la heve.
Etter at de har hevet i ca. 30-45 minutter, lag groper til vaniljekremen.
Stek på 225 grader i 8-12 minutter.
Lag melisglasur og ha på bollene. Dypp i kokos.
Skal du fryse bollene? Da kan det lønne seg å fryse dem uten melis og kokos.


Be the first to write a review
5 Comments
  • Marianne Søbak
    Svar
    Posted at 00:02, 28. mars 2021

    1. C
    2. A
    3. C

    Krysser fingre! 🤞
    God påske! 🐇🐣💛

  • Torild Rokoengen
    Svar
    Posted at 10:24, 30. mars 2021

    Riktig svar er
    1C, 2A og 3C

  • Hilde Skomedal
    Svar
    Posted at 14:14, 6. april 2021

    1. C
    2. A
    3. C

  • Anne Grethe Aurstad
    Svar
    Posted at 18:08, 6. april 2021

    1. C
    2. A
    3. C
    😊👍😀

  • Bente Lindmoen
    Svar
    Posted at 00:35, 7. april 2021

    1. C
    2. A
    3. C

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...