Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Babka med krem og syltetøy

Det er snart fastelavn og jeg har bakt noe jeg kaller tytefrie fastelavnsboller. Eller rettere sagt, skiver av babka med nøttepålegg som man legger syltetøy og krem oppå. Enkelt, ikke sant?

Vil du heller bake fastelavnsboller? Oppskrift og fremgangsmåte her.

Babka kan selvfølgelig bakes og spises i skiver helt uten krem og syltetøy også. Jeg la den ene i fryseren. Den andre lot jeg ligge på benken i plast til i dag, for dette bolle-brødet kan du godt bake dagen før. Skjær passe store skiver og legg på litt syltetøy. Det beste er å knuse friske eller frosne bringebær og ha i litt sukker. Pisk kremen slapp.
Legg skivene av babka på et fat og legg på godt med syltetøy og en skikkelig god kremdott.

Alt er forklart i bildene lenger ned på siden..

Babka (2 stk i former a 1.5 liter)
550 g hvetemel
1 dl sukker
20 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
1 egg til pensling (valgfritt)
en liten klype salt

Et halvt glass nøttepålegg

Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, tilsett romtemperert eller kald melk og egg, smuldre i gjær i bollen og start maskinen. Syntes du deigen virker for tørr – tilsett litt mer væske.
2. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet 8-10 minutter.
3. Deigen eltes godt totalt ca. 15-20 minutter. Sett opp farten siste 5 min. For å vite når du har eltet og knadd nok – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
4. Sett deigen et lunt sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse, kjevle deigen til et langt rektangel. Stryk på et halvt glass nøttepålegg. Rull deigen sammen.
6.  Tvinn deigen sammen og legg i to smurte brødformer som tar 1.5. liter. Settes til heving ca. 35-45 minutter.
7.  Spray på litt vann og stek ett hakk ned fra midten, på 225 grader (over/undervarme) 5 minutter, skru over på 200 grader og stek i totalt 25-30 minutter. Bruk gjerne varmluft. Da skrur du ned temperaturen 5-10 grader.

Montering (10-12 stk)
Skjær skiver av babka og legg på fat. Pisk 3 dl kremfløte, tilsett 3 ss sukker. Ha på syltetøy og legg på en god skje med krem på hver skive. Legg gjerne på noen friske eller frosne bær på toppen. Serveres umiddelbart.

Etter første heving: Kjevle deigen til et langt rektangel. Stryk på mykt nøttepålegg.
Fukt kanten nederst med litt vann og rull sammen.
Del deigen i to. Tvinn sammen.
Del deigen i to igjen.
Tvinn den enda en gang og legg i form. Smør formene eller legg i bakepapir.
Etter ca. 45 min heving, stek av.
Ferdig! Hell ut av formen og avkjøl på rist. Etter avkjøling, pakk inn i plast og oppbevar på benken til dagen etter.
Skjær skiver, pisk krem og legg sammen…
Nydelige boller med krem, helt uten at det tyter ut på alle kanter…
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...