Din handlekurv er nå tom!
Romboller
…eller boller fylt med vaniljekrem. Kremen lages ved å blande hjemmelaget vaniljekrem med litt bløtpisket kremfløte og er den samme jeg bruker til napoleonskaker. Smaker like godt i ferske boller som mellom knasende butterdeig. For ekstra god smak, ha litt bringebærsyltetøy i bollene. Synes du det er vanskelig å sprøyte i fyllet? Da kan du dele bollene i to og fylle dem på samme måte som fastelavnsboller.
Romboller, eller boller med vaniljekrem (ca. 15 stk)
Lag enten boller eller boller tangzhong. Oppskriften finner du ved å klikke her
En halv porsjon vaniljekrem
1.25 dl melk
1.25 dl fløte
50 g sukker
15g maisenna
½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker/vaniljepasta)
2 stk eggeplommer
Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles.
Når kremen er avkjølt blandes den med:
2. 5 dl bløtpisket kremfløte
evt. 2-3 dråper rom essens (eller 2-3 ss ekte rom)
mykt smør og sukker
evt. bringebærsyltetøy
bringebær til pynt
Slik gjør du:
1. Bak boller, det blir ca. 15 stk. Avkjøl bollene godt. Smør et tynt lag med smør utenpå hver bolle, dypp bollene deretter i en skål med sukker.
2. Lag vaniljekrem.
3. Klipp et kryss i hver bolle.
4. Fyll bringebærsyltetøy i en sprøytepose. Putt en tyll (sprøytetupp) i en annen sprøytepose.
5. Pisk bløt krem og bland med vaniljekremen, smak evt med krem. Fyll kremen i sprøyteposen.
6. Stikk posen med syltetøy i bollen først og fyll med litt syltetøy. Ta deretter posen med krem og stikk nedi bollen. Klem i krem.
7. Avslutt med å lage en liten kremrosett på toppen. Pynt eventuelt med bær på toppen.
8. Oppbevares kjølig.