Din handlekurv er nå tom!
Blåbærkringler
Saftig hvetebakst med blåbær og vanilje
500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt
1 egg til pensling
Gå hit for å få oppskrift på vaniljekrem
Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk, (romtemperatur eller kald) og egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til den deig. Syntes du deigen virker for tørr – tilsett litt mer væske.
2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7-10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet – ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. Sett deigen et lunt sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen. Skal du lage en stor deig? Bruk en plastboks med lokk. Olje boksen med nøytral olje før du har i deigen.
7. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum halvannen time) form deigen til små kringler (følg anvisining på bildene under).
8. Settes til etterheving ca. 35-45 minutter.
9. Stekes på 220 grader 7-10 minutter.
Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?
|
|
Cathrine
Nå må du være grei…jeg kommer jo snart til å se ut som en gjærdeig :-)) Du har noen oppskrifter som er så fristende og enkle -at de bare MÅ prøves!