Din handlekurv er nå tom!
Halvgrove horn
Nytt år – nye matbokser å fylle. Jeg har bakt noen halvgrove horn på en litt annerledes måte, til glede for deg som syntes det er noe herk å kjevle den runde, streve deigen som alltid krymper når du deler den opp.
Jeg begynte nemlig året med å lage noen fylte horn, som gikk rett i dass. Det er rett og slett SÅ vanskelig å rulle sammen disse hornene med fyll, derfor blåser jeg i det og sier – lag snurrer! Mye lettere, enten det er pizzasnurrer eller pestosnurrer
Det jeg lærte av å knote med de fylte hornene var å lage horn på en annen måte. Jeg begynte å tenke etter hvordan man lager horn i bakeriet jeg jobbet i. Hvorfor kjevle denne deigen rund og dele opp? Helt unødvendig!
Lag deigen til boller, klem flate og rull sammen – trill sammen til en pølse som er spiss i begge ender, og DER har du hornet ferdig. Jeg har dyppet hornene i havregryn, du kan gjerne droppe det eller ha på valmue- eller sesamfrø.
Disse hornene blir myke. Det er fordi det er fett i deigen. Vil du ha dem mer sprø og harde, dropp fettet!
Halvgrove horn (20 stk)
500 g hvetemel
350 g sammalt hvete fin eller fullkornsmel (Jeg bruker fiberbakst med 13% protein)
7 dl vann
25 g fersk gjær
15 g salt
50 g smør eller olje
Evt havregryn
Slik gjør du:
1. Elt sammen mel, kald væske og gjær i ca. 10 minutter.
2. Tilsett salt og fett. Elt 5-7 minutter til. Sett opp farten slik at det blir ekstra kraftig elting de siste 3 minuttene.
3. Pakk bollen inn i plast/ træ en plasthette på og la hvile ca. en time på benken.
4. Ta litt olje på fingrene eller bruk litt mel og del deigen opp i 20 biter på ca. 80 gram. Trill til boller.
5. Slå opp, eller bare rull til pølser som er litt spisse i hver ende.
6. Fukt litt tørkepapir og legg på en tallerken. Rull deigpølsen på papiret, før du dypper i en skål med for eksempel havregryn. Du kan bruke valmue- eller sesamfrø også.
5. Etterhev i ca. 30 -45 minutter. Sett ovnen på 280 grader, legg en liten langpanne i bunnen av ovnen.
8. Sett bakeplaten på nest nederste rille i ovnen. Kast litt kokende vann i langpanna i bunnen av ovnen (ca. 1/2 dl) rett før du lukker ovnsdøra og skru ned til 240 grader.
9. Stek i ca. 10-12 minutter.
10. Avkjøl på rist.
Gunn
Så bra👍. Godt å slippe kjevling og super oppskrift.