Adventskrans

Adventskrans

Bilde

Julekake laget som krans

Saftig og dekorativ bakst til adventskosen laget av en enkel tolv-flette. Ja, jeg sa enkel. 
Det er en uke igjen til vi skal tenne det første adventslyset, og jeg har bakt noe du kan kose deg med når julefølelsen kommer krypende. Kransen er laget av julekake-deig. Denne kransen skjærer du i skiver og spis med smør og brunost. I stede for rosiner og sukat brukte jeg tørket tranebær i deigen. Nydelig! Dette ser kanskje vanskelig ut, men tro meg – det er enkelt. Se på bildene under, så skjønner du hva jeg mener. 
​Adventkrans/ Julekake 
Melk 4 dl
Smør 100g
Sukker 150g
Egg 1
Gjær 50g
Kardemomme 2 ts
Hvetemel ca. 750 – 800g
Rosiner/ sukat eller ca. 70-80 gram tørkede tranebær som jeg har brukt her.

Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?

Slik gjør du: 
1. Smelt smøret i melken, pass på at det ikke blir for varmt.
2. Smuldre i gjær og bland alle ingrediensene i en bakemaskin / kna deigen til en smidig deig. Tilsett tørket frukt mot slutten. 
3. La deigen heve til dobbel størrelse.
4. Kjevle deigen ut til et rektangel. Del først i to, deretter i 6 på hver side. Følg bildene for hvordan du fletter. 
5. Settes til heving minimum 30 minutter.
6. Pensles med egg tilsatt 2 ss vann.

Ovnstemperatur: 175 grader

Steketid: 35-45 minutter.

Bilde

Bilde

Kjevle deigen så den blir avlang. Bruk en pizzakutter (som jeg kaller trinse) og del først i to, deretter deles disse opp i seks, slik at du til slutt får tolv lisser. 
Bilde

Bilde

Legg seks lisser godt til hver side og start ytterst. Legg inn mot midten annenhver gang. 
Bilde

For å gjøre det lettere for deg selv, løft lissene litt høyt opp på bordet. Dette skal bli en lang flette. 
Bilde

Bilde

Venstre: For å få en jevn sirkel i midten satte jeg en ildfast form opp ned og formet kransen rundt. Kutt av topp og bunn før du setter den sammen, bruk litt vann der endene møtes og sørg for at skjøten er godt «sveiset» sammen.

Topp: Sett platen til heving over for eksempel en oppvaskkum fylt med varmt vann. La den heve rundt en halv time. Pensle kransen med egg før du steker på 180 grader.  Steketid: 35-45 minutter. Avhenger av tykkelse. OBS. Det bar litt vanskelig å fjerne bollen i midten (kan godt smøres før du legger deigen rundt), men bruker du en kniv og skjærer den forsiktig løs skal det gå fint..

Skjær kransen i fine skiver og server med smør og brunost, akkurat som du pleier å spise julekake. Ønsker deg en fin adventstid!
Bilde

2 Kommentarer
  • Ann C.
    Svar
    Skrevet på12:04, 19. november 2016

    Å, så vakker!
    Et spørsmål: Punkt 5 i oppskriften stemmer liksom ikke med bildene i fremgangsmåten. Er det noe som er feil, eller er det bare hjernen min som har tatt helg 😄

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på11:49, 20. november 2016

      Haha, det er nok ikke din hjerne som har tatt helg, snarere min. Dette er en copy paste- sak oppskriftsmessig (julekake) – derfor ga det fullstendig no sense å lese den fremgangsmåten. Nå har jeg rettet, og takk for at du gjorde meg oppmerksom på det Ann C. God helg (til hjernen også).

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits