Din handlekurv er nå tom!
Adventskrans
Julekake laget som krans
Melk 4 dl
Smør 100g
Sukker 150g
Egg 1
Gjær 50g
Kardemomme 2 ts
Hvetemel ca. 750 – 800g
Rosiner/ sukat eller ca. 70-80 gram tørkede tranebær som jeg har brukt her.
Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?
Slik gjør du:
1. Smelt smøret i melken, pass på at det ikke blir for varmt.
2. Smuldre i gjær og bland alle ingrediensene i en bakemaskin / kna deigen til en smidig deig. Tilsett tørket frukt mot slutten.
3. La deigen heve til dobbel størrelse.
4. Kjevle deigen ut til et rektangel. Del først i to, deretter i 6 på hver side. Følg bildene for hvordan du fletter.
5. Settes til heving minimum 30 minutter.
6. Pensles med egg tilsatt 2 ss vann.
Ovnstemperatur: 175 grader
Steketid: 35-45 minutter.
Venstre: For å få en jevn sirkel i midten satte jeg en ildfast form opp ned og formet kransen rundt. Kutt av topp og bunn før du setter den sammen, bruk litt vann der endene møtes og sørg for at skjøten er godt «sveiset» sammen.
Topp: Sett platen til heving over for eksempel en oppvaskkum fylt med varmt vann. La den heve rundt en halv time. Pensle kransen med egg før du steker på 180 grader. Steketid: 35-45 minutter. Avhenger av tykkelse. OBS. Det bar litt vanskelig å fjerne bollen i midten (kan godt smøres før du legger deigen rundt), men bruker du en kniv og skjærer den forsiktig løs skal det gå fint.. |
|
|
Ann C.
Å, så vakker!
Et spørsmål: Punkt 5 i oppskriften stemmer liksom ikke med bildene i fremgangsmåten. Er det noe som er feil, eller er det bare hjernen min som har tatt helg 😄
Konditor-Elin
Haha, det er nok ikke din hjerne som har tatt helg, snarere min. Dette er en copy paste- sak oppskriftsmessig (julekake) – derfor ga det fullstendig no sense å lese den fremgangsmåten. Nå har jeg rettet, og takk for at du gjorde meg oppmerksom på det Ann C. God helg (til hjernen også).