Din handlekurv er nå tom!
Banankake med kremost
Saftig og smakfull banankake med kremostfyll
Har mange gode kakeforslag med banan til deg – dette er den mest populære kaka (i langpanne) – så har jeg laget en sjokoladekake med banan. Har du lyst på en brødpudding med sjokolade er denne god.
På internett så jeg noen som hadde puttet kremost inni banankaka, og det fikk jeg også lyst til å prøve. Smaken på kremosten etter at den er stekt er litt sånn pudding-aktig, men det smaker syrlig og godt i den banansøte kaka. Om du ikke har kremost, eller ikke vil ha det i kaka, kan du bare sløyfe det.
Steketiden er ikke lett å angi her – det kommer an på hvor vid og stor formen er, hvor mye banan du har i og hvor bløt kakerøra er, men beregn tre kvarter til en time. Jeg stekte den på varmluft, da var den ferdig på 45 minutter. Pass på at brødformen din er stor nok – den må romme minst 1.5 liter.
125 g smør/maragrin
150 g sukker
250 g hvetemel
2 egg
2 moste overmodne bananer
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
0.5 – 1 dl melk (massen skal ikke være for fast – juster til ønsket konsistens)
ca. 30g hakket sjokolade
Kremost-fyll:
200 g nøytral kremost (eksemel philadelphia)
2-3 ss sitronsaft
revet skall av 1/2 sitron
3 ss sukker
3 ss hvetemel
1 egg
Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker luftig.
2. Tilsett eggene ett etter ett, og ha i moste bananer. De skal være godt modne, gjerne brune. (Disse bananene gir nemlig best smak).
3. Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og ha det i vekselsvis med melk. Ikke visp røra for mye sammen etter at melet er tilsatt. Den blir da fort seig og gummiaktig.
4. Hakk sjokoladebiter og vend inn.
5. Bland sammen alle ingrediensene i kremostfyllet – rør sammen med en visp til det er glatt.
6. Kle en 1.5 liters brødform med bakepapir (eller smør den godt). Hell i halvparten av kakemassen. Legg på kremostmassen og avslutt med kakemasse på toppen.
7. Stekes på 180 grader (varmluft) 40- 50 min. Om du ikke steker på varmluft vil denne kaken trolig trenge over en time i ovnen. Bruk en bakepinne. Stikk den i kaken. Om det sitter deig igjen på pinnen, stek videre til det ikke henger deig igjen på pinnen.
8. Avkjøl kaken på rist og smelt litt sjokolade (ca. 50 gram) som strykes på toppen av kaken når den er avkjølt (valgfritt).
|
|
Thomas Frydenberg
Dette så slett ikke verst ut. Smart at man får utnyttet de brune bananene til noe istedenfor å kaste de.
Helene
Denne kombinasjonen var utrolig god 😊