Biscotti med mandler, hvit sjokolade, sitron og ingefær

Biscotti med mandler, hvit sjokolade, sitron og ingefær

Vi skriver november og jeg leter febrilsk etter lyspunkt – noe som kan hjelpe meg gjennom denne mørke måneden. Det er neimen ikke mye godt jeg har å si om november, så for å skru opp den labre stemningen har jeg (i tillegg til å lage en førjulspodcast) bakt noe godt man kan kose seg med i ettermiddagsmørket; knallgode biscotti med ingefær, mandler, sitron og hvit sjokolade. HURJEDAMEJ så gode disse ble!

Vil du heller lage en biscotti med appelsin og mørk sjokolade? Oppskrift her!

I utgangspunktet hadde jeg tenkt å putte valmuefrø i deigen, men mine hadde blitt harske i skuffen, derfor ble det mandler i stedet. Kjempegodt! (Vil du bruke valmuefrø- ta 2 ss). Det går fint an å erstatte mandler med enten pistasjnøtter, pecan- eller valnøtter. Eller cashew. Eller …jeg kunne jo bare fortsatt det uendelige, for du kan putte oppi hva du selv ønsker. Tørket frukt er også godt. Får du tak i kandisert (søt-syltet) ingefær, bruk gjerne det. Jeg syntes det ble litt for lite smak av ingefær i min porsjon. Av den grunn har jeg gått fra 1 ts til 2 ts i denne oppskriften. Det ble en ekstra god smak av karamellisert hvit sjokolade etter andre tørking, men som nevnt – ta i det du selv liker. Er det mørk sjokolade – gjerne for meg.

Vil du smake en av mine favoritter? Du finner den her

Biscotti med sitron og ingefær
230 g hvetemel
150 g sukker
2 egg
revet skall av 1 sitron
130 g mandler
100 g hvit sjokolade, hakket
1.5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ts tørket ingefær


Slik gjør du:
1. Pisk en luftig eggedosis av egg og sukker.
2. Rør inn det tørre (bruk gjerne en slikkepott).
3. Vend inn mandler, revet sitronskall og hvit sjokolade . Prøv ikke å røre for mye.
4. Lag to stenger og fordel deigen på plate som vist på bildet. Deigen er klissete, så bruk litt ekstra mel på hendene (eller fukt dem litt med vann)
5. Stek på varmluft 180 grader i ca. 15-20 minutter.
6. Avkjøl litt før du skjærer i fine snitter og legger på plate. Bruk en god sagekniv og skjær litt på skrå, ikke press.
7. Sett inn i ovnen på 130-140 grader og tørk bitene til de er harde og helt tørre. Tar fra 35-50 minutter.
Biscotti har omtrent evig holdbarhet og kan oppbevares i romtemperatur i pose eller i boks.

Planen var å bruke valmuefrø og tørket frukt i tillegg til sitron og ingefær, men jeg erstattet valmuefrø med mandler og putta litt hvit sjokolade oppi også.
Vask den økologiske sitronen godt og riv på et fint rivjern.
Du kan selv bestemme, men jeg pleier å sikte inn det tørre.
Rør inn det tørre først, til du har en samlet masse, tilsett så mandler, sitronskall og hvit sjokolade.
Fordel deigen på plate, lag to stenger.
Fukt hendende eller bruk litt mel og klem ned så du får en jevn tykkelse på stengene.
Stek på 175 grader midt i ovnen i 20-25 minutter.
Bruk en sagekniv og skjær opp i passe store biter.
Legg tilbake på plata og sett i ovnen på ca. 140 grader i 30-45 minutter (til de er tørre)