Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Bolleroser

Bolleroser

Picture

Lag en bukett med vaniljefylte bolleroser til farsdagen

Sokker og truser til far på søndag? Glem det. Lag heller boller fylt med den mjukeste vaniljekrem.

 

Den 11. november feirer vi farsdag og dette er hva jeg vet mange pappaer og bestefedre vil bli veldig glade for å få.

 

Helgen som ligger bak oss har halve Norge bakt boller tangzhong etter at NRK skrev om baketeknikken på sine nettsider lørdag. Så gøy! Disse bollene kan også lages tangzhong, men fordi dette kategoriserer under formingstime ville jeg ha en deig som ikke bød på problemer (klissete deig) , derfor ble det en helt vanlig bolledeig i dag.

 

Jeg fylte bollene med hjemmelaget vaniljekrem, men det behøver du slett ikke. Rosene kan lages på forskjellig måter, jeg prøvde både med flere og færre rundinger, men fant ut at 4 var passe. Størrelsen på utstikkeren er ca. 10 cm. Om du ikke har en utstikker, ta en tallerken som er ca.10 cm og bruk et pizzahjul.

 

Lag først en halv porsjon vaniljekrem – du finner oppskrift her! 

 

Grunnoppskrift søt gjærdeig
500 g hvetemel
1 dl sukker (90 g)
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt
1 egg til pensling

 

 

Slik gjør du:

1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk (romtemperatur
eller kald) og deretter egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start
maskinen. Bland sammen til en deig. Elt på lav fart de første 10 min.

2.
 Virker deigen for fast, juster med væske.

3.
 Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7–10 minutter.

4.
 Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5-10 minutter.

5
. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.

6.
 Sett deigen et lunt sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen.

7.
 Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum 1 – 1.5 time), form deigen som vist på bildene under og plasser det på en plate med bakepapir.

8.
 Settes til etterheving i ca. 35–45 minutter. Fyll i vaniljekrem før steking.

9.
 Stek på 220-240 grader i 10-12 min.

 

Kjevle deigen tynt ca. 2-3 mm. Stikk ut rundinger ca. 10 cm. Legg ringene på hverandre, press ned på midten. Ha på litt vann.

Stryk på litt vann og rull sammen.

 

Når bollene er hevet ferdig, fyll vaniljekremen i en sprøytepose. Klipp et lite hull og stikk posen i midten av bollen.

Klem vaniljekrem i bollen.

 

Bolleroser

Fantastisk godt! Dryss gjerne litt melis på toppen – jeg likte godt at de ville skinne

litt ekstra i mot meg på denne nitriste grå novemberdagen.


Be the first to write a review
6 Kommentarer
  • Hamda Ishqair
    Svar
    Skrevet på10:07, 28. november 2018

    Hei,
    Hvor er oppskriften på bolleroser??

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på10:15, 28. november 2018

      Sjekker det ut! Skal få det på plass så snart jeg kan.

    • Vera hansen
      Svar
      Skrevet på17:40, 13. august 2020

      Har prøvd de 2 ganger , ser akkur som de på bildene «før de stekes» men ikke etter de er stekt 😕

  • Skrevet på21:42, 15. august 2020

    Nå har jeg prøvd to ganger for å få disse til….for å si det slik…..det er ikke en tøddel av familielikhet mellom dine og mine bolleroser. Mine heves til det ugjenkjennelige! Jeg lurer på om jeg må ha en «tørrere» deig? Min er ganske klissete.
    På forhånd, takk!

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på11:30, 16. august 2020

      Prøv gjerne med litt mer mel i deigen hvis du vil ha fastere deig. Og ikke la de heve ut av proposjoner før du steker.

  • Skrevet på17:18, 26. desember 2022

    Mjög fallegt og verður bakað fyrir áramót 2022/23

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...