Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Daim-is med bær i glass

Daim-is med bær i glass

Picture

Enkel daimdessert du kan lage ferdig på forhånd

Ta det beste av daimiskaken og lag en enkel og kjapp dessert. Dette passer godt både for store og små. 


Ute er det hett, hett, hett! Skulle neimen ikke tro det bare var 9. mai – men oh, så deilig med sommer etter denne laaange vinteren. 
Da jeg tidligere spurte dere hva dere ønsket på krem.no til 17. mai kom det et ønske om en porsjonsdessert som kan lages ferdig i god tid. Dette er en sånn dessert! Både voksne og barn liker denne isen – den er en sikker vinner! 

Har samlet på gamle syltetøyglass og tacoglass for dette skal bare være en liten smak. Ikke en kjempestor dessert, men noe som man kan nyte til kaffen. 

På toppen har jeg lagt litt bær og noen søte pikekyss (se hvordan jeg lager dem under innlegget marengs)
Lurer du på hva du skal bruke eggehvitene til? De kan du spare til pikekyssene eller lage en nyyydelig pavlovakrans

Frossen Daimdessert i glass (6-7 desserter)
3 dl kremfløte

4 eggeplommer
150 g melis
2 plater gelatin (valgfritt)
ca. 4 enkle daimplater, hakket

Marengs
Bær etter ønske

Slik gjør du:
1. Pisk slapp krem av kremfløten. Sett i kjøleskap mens du pisker eggeplommer og sukker til eggedosis. Bland de to kremene og vend inn hakket daim. For å få en dessert som ikke smelter så fort, tilsett to plater gelatin: legg platene i kaldt vann i fem minutter. Klem ut vannet og rør ut i 2 ss kokende vann. Bland inn litt av kremen, deretter vendes det inn med resten.
2. Hell kremen i glass og sett i fryseren i 4-6 timer før desserten skal spises. Tas ut av fryseren ca. 10 minutter før den skal spises. Legg på bær og server. 

Picture

Picture

Start med å rydde plass i fryseren. Vask glass og sett på et brett.  Lag kremen etter anvisning over. 
Picture

Picture

Fyll en sprøytepose med kremen (så slipper du å grise til glassene når du fyller dem). Fyll glassene litt under halvfulle.
Picture

Knyt på små sløyfer om du vil…
Picture

Det enkleste er å sette hele brettet i fryseren og ta det opp rett før servering. Legg på bær på toppen før du setter brettet på bordet. 
Picture

Picture

…så klarte jeg ikke bestemme meg for hvilket bilde jeg skulle ta med til slutt, så da fikk dere begge. 
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Silviakake med sjoko..

  Silviakake er en klassisk, svensk supermyk sukkerbrød-aktig...

Eplefondant

For litt siden fikk jeg spørsmål fra en...

Kardemommeboller med..

Kardemommeboller er i vinden om dagen og jeg...

Kneippbrød

I dag deler jeg en oppskrift på kneippbrød....

Eplekake med smuldre..

Det er norske epler i butikkene og mange...