Din handlekurv er nå tom!
Daim-is med bær i glass
Enkel daimdessert du kan lage ferdig på forhånd
Ute er det hett, hett, hett! Skulle neimen ikke tro det bare var 9. mai – men oh, så deilig med sommer etter denne laaange vinteren.
Da jeg tidligere spurte dere hva dere ønsket på krem.no til 17. mai kom det et ønske om en porsjonsdessert som kan lages ferdig i god tid. Dette er en sånn dessert! Både voksne og barn liker denne isen – den er en sikker vinner!
Har samlet på gamle syltetøyglass og tacoglass for dette skal bare være en liten smak. Ikke en kjempestor dessert, men noe som man kan nyte til kaffen.
På toppen har jeg lagt litt bær og noen søte pikekyss (se hvordan jeg lager dem under innlegget marengs)
Lurer du på hva du skal bruke eggehvitene til? De kan du spare til pikekyssene eller lage en nyyydelig pavlovakrans
3 dl kremfløte
4 eggeplommer
150 g melis
2 plater gelatin (valgfritt)
ca. 4 enkle daimplater, hakket
Marengs
Bær etter ønske
Slik gjør du:
1. Pisk slapp krem av kremfløten. Sett i kjøleskap mens du pisker eggeplommer og sukker til eggedosis. Bland de to kremene og vend inn hakket daim. For å få en dessert som ikke smelter så fort, tilsett to plater gelatin: legg platene i kaldt vann i fem minutter. Klem ut vannet og rør ut i 2 ss kokende vann. Bland inn litt av kremen, deretter vendes det inn med resten.
2. Hell kremen i glass og sett i fryseren i 4-6 timer før desserten skal spises. Tas ut av fryseren ca. 10 minutter før den skal spises. Legg på bær og server.
|
|