Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Firkløverkake

Picture

En klassiker!

Firkløverkake…åh så utrrrrolig godt! Denne kaka har fulgt meg i mange, mange år, og er en fantastisk deilig kake. Bunnen er luftig, toppingen sjokoladegod og karamellaktig med biter av hasselnøtter. En av krem.no’s mest populære kaker.

Picture

Egg og sukker piskes til luftig eggedosis (Bruk romtempererte egg). Smelt smør, sjokolade og kaffe sammen. Blandes inn i eggedosisen vekselsvis med siktet hvetemel og bakepulver. Helles over i en smurt springform.

Picture

Kremen kokes på samme måte som når man lager karameller. Jeg tilsatte firkløversjokoladen etter ca. 10 minutter, da kremen var passe tykk. Kremen hadde da tendens til å sukre seg. (For å forhindre at karamellkremen sukrer seg kan du tilsette sjokoladen sammen med sukkeret og fløten helt i starten).

Picture

Picture

En gammel klassiker fra krem.no – til glede for nye lesere. Lenge siden sist jeg lagde denne, hadde helt glemt replikken som faller ved første tygg:
– Åh…så utrrrolig god!

Firkløverkake -bunn
Egg 5 stk
Sukker 200g
Kokesjokolade 1/2 plate
Kaffe 2 ss
Hvetemel 135g
Bakepulver 2 ts
Smør/Margarin 135g

Sjokolade/karamellkrem:
1 kopp sukker  (ca. 2dl)
1 kopp fløte  (ca.2 dl)
1/2 kopp smør/margarin (ca.100g)
Firkløver ca.80 – 100g

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Smelt sjokolade, smør og kaffe sammen i mikroovn/ evt. over vannbad.
3. Blandingen vendes inn i eggedosisen vekselsvis med siktet hvetemel og bakepulver.
4. Helles i smurt springform (ca.22-24 cm)

Ovnstemperatur: 180 grader
Steketid: ca.45 min

Kok sukker, fløte, margarin og Firkløver til en tykk saus. (ca. 10 minutter). Pass på og røre i karmellsausen hele tiden. Om du ønsker – del bunnen i to og legg på et lag med karamellkrem. Legg på toppen og hell resten av kremen over kaka.

Picture

Dagens oppkvikker…

Picture

Valgfritt: Del bunnen i to og smør på et lag med krem.

Picture

Saftig kake som ofte forsvinner før den er blitt helt kald..
5 based on 1 reviews
113 Comments
  • Posted at 08:29, 28. januar 2013

    Bra blogg, Elin!
    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no
    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

  • Anne Kat Vesli
    Svar
    Posted at 12:17, 28. januar 2013

    Utoolig..deeeilig <3 😀

  • Krem-Elin
    Svar
    Posted at 12:53, 28. januar 2013

    Takk Magne! Velkommen alle VG-netts lesere. Håper dere finner noe krem-godt på siden min! Helt enig med deg, Anne Kat 🙂

  • Margrethe
    Svar
    Posted at 15:31, 28. januar 2013

    Går det an å bruke annen sjokolade enn firkløver? Er allergisk mot nøtter

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 00:28, 29. januar 2013

      Hei Margrethe. Ja, her er det fritt frem – melkesjokolade funker helt fint.

      • Posted at 01:15, 10. september 2016

        Takk for oppskrift.
        Var knall god og lett og lage

    • Torhild
      Svar
      Posted at 09:36, 31. juli 2015

      Du kan bytte ut firkløver med mørk kokesjokolade ☺Det blir veldig godt!

  • Susanne
    Svar
    Posted at 17:46, 28. januar 2013

    Har bakt denne mange mange ganger, alltid like poppulær, men bruker å dele bunnen i to å ha vaniljekrem imellom; KJEMPEGODT! <3

  • Per
    Svar
    Posted at 06:30, 29. januar 2013

    Har dy fylt krem i krumkaka?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 11:37, 30. januar 2013

      Krem i krumkake smaker fortreffelig 🙂

  • søta
    Svar
    Posted at 09:38, 29. januar 2013

    så god kake

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 11:38, 30. januar 2013

      Jeg er enig 🙂

  • Maja
    Svar
    Posted at 04:49, 2. februar 2013

    Nå er jeg i gang med å bake denne kaken etter ønske fra min mann som fant oppskriften/anbefalingen på vg. Har aldrig bakt den før men så langt har det gått bra. Gleder oss til å smake på den senere idag 🙂

  • Konditor-Elin
    Svar
    Posted at 10:48, 2. februar 2013

    Alltid spennende med oppskrifter man aldri har laget før. Håper det gikk fint og at den smakte bra 🙂

  • Maja
    Svar
    Posted at 11:21, 2. februar 2013

    Desverre ble den ikke så høy som på ditt bilde, men så er jeg heller ikke proff som deg 😉 Uansett kjempegod!

  • Konditor-Elin
    Svar
    Posted at 16:33, 2. februar 2013

    Det gleder meg å høre at du likte den, så gjør det jo ikke så mye at den ikke fikk høyden 🙂

  • Solveig
    Svar
    Posted at 02:33, 8. mai 2013

    Jeg skal bake denne kaken men lurerpå hvilken rille ( høyde ) i steikovnen den skal stekes på?
    Det står ikke i oppskriften.

  • Konditor-Elin
    Svar
    Posted at 02:35, 8. mai 2013

    Hei Solveig! Du kan sette den på midterste rille. Dersom ikke annet står, kan du gå ut i fra at alle kaker steker på midterste rille 🙂

  • Anne Hilde
    Svar
    Posted at 14:20, 23. mai 2013

    Hei! Har laga denne i dag med eggekremen inni. Skal spise den i morra, men lurer på en ting, om man åpner ovnen under steking, faller den da på midten? Det skjedde, den var megahøy, så åpnet jeg for å legge et papir over da den ble litt mørk, og da fallt den sammen….. kjedelig når den ser ut som en vulkan…. Man den er sikkert veldig god!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 15:11, 23. mai 2013

      Hei Anne Hilde. Dette er en ganske så luftig bunn, noe som betyr at den kan falle sammen dersom man åpner ovnen for tidlig. Det var jo synd! Du er sikkert ferdig med å lage kaka nå, men et tips er å enten skjære til bunnen, slik at den ikke ser ut som en vulkan, eller legge den øverste delen opp ned, slik at du får krateret midt inni kaka. Hvis du skjønner hva jeg mener? 🙂 Håper det blir en hyggelig kakestund i morgen uansett!

      • Anne Hilde
        Svar
        Posted at 15:30, 23. mai 2013

        Jeg gjorde det, snudde alt opp ned, så den ser ok ut, kommer nok til å smake supergodt, pst…. jeg har bursdag i morgen 😉 Men skal firkløverkremen bare koke 10 min? Følte den var så flytende… Takk for tips!!

  • Konditor-Elin
    Svar
    Posted at 16:20, 23. mai 2013

    Kremen skal koke til den er passe tykk…så enkelt og så vanskelig. Noen koker på max effekt, mens andre småkoker, derfor er det ikke lett å anslå tiden det tar. Den skal ikke bli stiv som karamell, ei heller være alt fro rennende. Denne kremen smaker uansett helt utrolig godt (etter min mening) – så får det ikke hjelpe om den ble litt ekstra rennende. Hurra for deg Anne Hilde – gratulerer med dagen i morgen!

    • Anne Hilde
      Svar
      Posted at 15:10, 24. mai 2013

      Tusen takk! Kaka ble kjempegod den, den forsvant som dugg for sola!

      • konditor-elin
        Svar
        Posted at 17:00, 24. mai 2013

        Så bra! Håper dagen har vært god 😉

  • Elna
    Svar
    Posted at 03:05, 18. august 2013

    Er dette ei kake som er absolutt best den dagen den blir laga? Eller kan den lagast dagen før (med tanke på fredagskake til jobben), og kan den evt frysast?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 03:54, 18. august 2013

      Elna, denne kaka smaker absolutt best sammen dag, men går fint an å lages dagen i forveg. Den egner seg ikke særlig til å fryses.

  • Unni
    Svar
    Posted at 12:18, 19. august 2013

    I VG 15. august er smøret utelatt i oppskriften!

  • Konditor-Elin
    Svar
    Posted at 15:32, 19. august 2013

    Gjett om jeg vet det…har snakket med flere på telefon som har stått midt i baksten og ikke visst hva de skulle gjøre. Skrekkelig ergerlig, men ikke noe jeg får gjort noe med dessverre. Håper de aller fleste har funnet de 135 gram med smør som trengs 🙂

  • Christine
    Svar
    Posted at 06:21, 25. september 2013

    Skal glasuren avkjøles før den tas på?
    Og jeg har nå kokt «karamellen» og tilsatt sjokoladen. Men hvordan får jeg det væsken som flyter rundt til å blande seg med sjokoladen???:0

  • Konditor-Elin
    Svar
    Posted at 07:00, 25. september 2013

    Jeg er redd karamellsausen din har skilt seg, Christine. Den vil ikke gå sammen igjen…neste gang kan du prøve å ha i sjokoladen litt tidligere i kokeprosessen. Da unngår du at den skiller seg. Lykke til!

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...