Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Firkløverkake

Picture

En klassiker!

Firkløverkake…åh så utrrrrolig godt! Denne kaka har fulgt meg i mange, mange år, og er en fantastisk deilig kake. Bunnen er luftig, toppingen sjokoladegod og karamellaktig med biter av hasselnøtter. En av krem.no’s mest populære kaker.

Picture

Egg og sukker piskes til luftig eggedosis (Bruk romtempererte egg). Smelt smør, sjokolade og kaffe sammen. Blandes inn i eggedosisen vekselsvis med siktet hvetemel og bakepulver. Helles over i en smurt springform.

Picture

Kremen kokes på samme måte som når man lager karameller. Jeg tilsatte firkløversjokoladen etter ca. 10 minutter, da kremen var passe tykk. Kremen hadde da tendens til å sukre seg. (For å forhindre at karamellkremen sukrer seg kan du tilsette sjokoladen sammen med sukkeret og fløten helt i starten).

Picture

Picture

En gammel klassiker fra krem.no – til glede for nye lesere. Lenge siden sist jeg lagde denne, hadde helt glemt replikken som faller ved første tygg:
– Åh…så utrrrolig god!

Firkløverkake -bunn
Egg 5 stk
Sukker 200g
Kokesjokolade 1/2 plate
Kaffe 2 ss
Hvetemel 135g
Bakepulver 2 ts
Smør/Margarin 135g

Sjokolade/karamellkrem:
1 kopp sukker  (ca. 2dl)
1 kopp fløte  (ca.2 dl)
1/2 kopp smør/margarin (ca.100g)
Firkløver ca.80 – 100g

Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Smelt sjokolade, smør og kaffe sammen i mikroovn/ evt. over vannbad.
3. Blandingen vendes inn i eggedosisen vekselsvis med siktet hvetemel og bakepulver.
4. Helles i smurt springform (ca.22-24 cm)

Ovnstemperatur: 180 grader
Steketid: ca.45 min

Kok sukker, fløte, margarin og Firkløver til en tykk saus. (ca. 10 minutter). Pass på og røre i karmellsausen hele tiden. Om du ønsker – del bunnen i to og legg på et lag med karamellkrem. Legg på toppen og hell resten av kremen over kaka.

Picture

Dagens oppkvikker…

Picture

Valgfritt: Del bunnen i to og smør på et lag med krem.

Picture

Saftig kake som ofte forsvinner før den er blitt helt kald..

5 based on 1 reviews
113 Kommentarer
  • Tuyen
    Svar
    Skrevet på08:12, 12. november 2013

    Hei, Når skal smøret oppi, Etter sjokolade, sukker og fløte?

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på09:42, 12. november 2013

    2. Smelt sjokolade, smør og kaffe sammen i mikroovn/ evt. over vannbad.

  • Tuyen
    Svar
    Skrevet på12:36, 12. november 2013

    Jeg mente smør som skal tilsettes i karamellsausen.

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på12:55, 12. november 2013

    Hei igjen Tuyen – du har smøret i sammen med de andre ingrediensene helt i starten 🙂

  • Anna
    Svar
    Skrevet på09:19, 22. januar 2014

    Kan jeg lage denne kaka i langpanne?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:21, 22. januar 2014

      Ja, det kan du. Gang den opp en halv gang, så vil den romme bedre 🙂

  • Sofie
    Svar
    Skrevet på08:34, 28. januar 2014

    Hei! Jeg så at noen hadde spurt om man kunne bruke oppskriften i en lang panne, og da svarte du med at man kunne det. Hvis man ganget den opp en halv gang. Og det har seg sånn at jeg ikke er så flink i matte. Så hvordan kan jeg gange den opp oppskriften en halv gang?

  • Turid Dahl
    Svar
    Skrevet på11:12, 20. mai 2014

    Hei! Kjempegod! Jeg lagde dobbel størrelse i langanne. Delte den (som verdens beste) og hadde vaniljekrem i mellom. Hadde den med på jobb i dag etter at den har vært to uker i fryseren. Veldig god og veldig lett i konsistensen. Serverte is og vaniljesaus til. Mmmm

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:16, 20. mai 2014

      Åh, nam Turid! For noen herrrlige kombinasjoner, både vaniljekrem og is og vaniljesaus. For mye av det gode er av og til bare deilig!

  • frk sveis
    Svar
    Skrevet på07:33, 16. juni 2014

    heisan. Hvilken fløte brukes i kremen/fyllet?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:55, 16. juni 2014

      Kremfløte 🙂

  • Bris
    Svar
    Skrevet på09:40, 30. august 2014

    Hei, kan jeg ha kaken i kjøleskapet over natten?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på07:35, 31. august 2014

      Denne kaka behøver ikke å stå i kjøleskap 🙂

  • Inger M Freeman
    Svar
    Skrevet på12:14, 18. januar 2015

    dette er samme oppskrift jeg har brukt i over 3o år. Jeg pleide i tillegg dynke bunnen med litt god kaffelikør, smakte himmelsk!

  • Skrevet på18:33, 28. januar 2015

    Hei
    Elin Nilsen Vatnar
    Hilsen fra byen popayan
    landet Colombia
    I would like to have all the ingredients in Spanish
    Jeg ønsker å ha alle ingrediensene i spansk
    Jeg vil også gjerne ha en bok av norsk mat
    på spansk
    I would also like to have a book of Norwegian cuisine
    in Spanish
    e-mail kovabostarfilm@gmail.com

  • Helene
    Svar
    Skrevet på13:08, 13. februar 2016

    Heei, blir kaka tørr dersom jeg lager kaka dagen før, med tanke på morsdag i mårrå… og kremen, skal den tas på samme dagen den blir servert, varm, slik at eg må lage kremen samme dag dem blir servert. Eller rett etter du har laga kaka?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på16:10, 13. februar 2016

      Neida, kaken blir ikke tørr. Lag den i dag og pakk den godt inn, så lager du kremen samme dag den skal spises – om du ønsker det (går fint å lage den ferdig i dag, pakke den inn og sette den på benken til i morgen også)

  • Skrevet på08:26, 9. april 2016

    Hvilken str sjokoladeplate tar du utgangspunkt i når du skriver halv?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på09:58, 9. april 2016

      Jeg tar utgangspunkt i en plate på 100 g, altså skal det være 50 g 🙂

      • Fyrn
        Svar
        Skrevet på12:28, 3. mars 2018

        Kanskje greit å oppdatere oppskriften med denne informasjonen?

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på17:42, 3. mars 2018

        Det står.

  • Tony Pedersen
    Svar
    Skrevet på12:00, 29. april 2016

    Har denne i ovnen nå. Andre gang jeg lager den. Denne gang sikta jeg alt hvetemelet og vente det inn først. Hadde så i smeltet margarin sjokolade og kaffe. Kaka ser helt perfekt ut

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på12:54, 29. april 2016

      Well done! Det blir sikkert en høy og fin kake Tony 🙂

  • Skrevet på19:36, 5. mai 2016

    Hvor lang tid tar det å lage kak

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på19:39, 5. mai 2016

      Beregn halvannen time.

  • Skrevet på11:34, 14. mars 2017

    Min falt sammen inni ovnen uten at jeg hadde tatt opp døra-hvorfor det tror du😊

    • Konditor Elin
      Svar
      Skrevet på11:45, 14. mars 2017

      Falt sammen i ovnen eller ville ikke heve i ovnen? Litt vanskelig å si hva som har skjedd. Har kaka stått for lenge før den ble satt inn i ovnen, eller om det er tilsatt for mye bakepulver kan det føre til at den faller sammen i ovnen. Om den ikke vil heve i ovnen kan det komme av at kaken er rørt for hardt sammen (all luft er slått ut) eller at den mangler egg eller bakepulver.

      • Skrevet på12:19, 14. mars 2017

        Var veldig fin,men neste gang jeg så på den var den falt ned😯
        Prøver igjen😀

      • Konditor-Elin
        Svar
        Skrevet på12:22, 14. mars 2017

        Liker innstillingen din Wenche – ikke gi opp! Lykke til 🙂

  • Skrevet på19:44, 22. mars 2017

    Er det 2 ss med kaffe pulver eller ferdig traktet kaffe? Gleder meg å prøve oppskriften

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på22:03, 22. mars 2017

      Ferdig traktet 🙂

  • Anne-Sofie
    Svar
    Skrevet på21:30, 28. mars 2017

    Hei! Skal kaken avkjøles i formen eller skal jeg ta den ut? Dersom den kan/skal taes ut – kan/skal glassuren helles på kaken når den er varm? 🙂

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på23:14, 28. mars 2017

      Kaken kan godt avkjøles i formen. Om glasuren helles over kaken mens den enda er varm vil den renne av. Vent derfor til den er helt avkjølt.

  • Sara
    Svar
    Skrevet på17:22, 5. mai 2017

    Hei) laget bunnen og kremen,men skal kremen avkjøles før jeg smører den på bunnen? Takk:)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på17:56, 5. mai 2017

      Kremen stivner, så den bør være litt lunken når den has på kaken.

  • Linn Mari
    Svar
    Skrevet på12:41, 13. mai 2017

    Kaken er dødsgod med walters mandler sjokolade i kremen 🙌

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...