Havreloff tangzhong

Havreloff tangzhong

Det er leeenge siden jeg har bakt noe salt gjærbakst tangzhong-style, så i dag har jeg bakt loff! Med havre!

Du kan godt lage loff tangzhong uten havre også (størrelsen på deigen er den samme og du bestemmer selv om du vil lage to eller tre stykk). Hvis du ikke vil lage loff tangzhong har jeg en veldig fin oppskrift til deg her.

Grunnen til at jeg ville ha i litt havremel, er fordi det gir loffen en fin smak. Tangzhong gjør den superduper mjuk, men havren er også med på å gjøre loffen saftig. Jeg har laget deigen på samme måte som jeg lager søt gjærbakst tangzhong ved at jeg har laget jevning (varmet til 65 grader) og avkjølt den til romtemperatur før jeg har den i bakebollen med mel, gjær og resten av væsken. Etter ca. 15 minutters elting har jeg tilsatt salt og litt olje.
Totalt eltet jeg rundt 20 minutter. Det er ikke like enkelt å ta glutentesten med havre i deigen, men drit i den glutentesten. Elter du den godt og lenge har du et veldig bra utgangspunkt.

Testet ut en ny form (1 liter) og lagde tre små loffer, hvor jeg la en i form. Du kan gjerne lage to litt større.

Problemer med klissete deig, sier du? Deal with it! Deigen er mer klebrig enn en vanlig deig, men tar du litt olje på bordet og på hendene går det så bra, atte. Ikke fall for fristelsen å tilsette mer mel. Ikke!

Havreloff tangzhong (2-3 stk)
jevning:
50 g hvetemel
250 g vann (2.5 dl)
——————-
300 g hvetemel
150 g havremel
125 g vann (1.25 dl)
15 g gjær
10-12 g salt (ca. 3 ts)
4 ss olje
1 egg (valgfritt)

Slik gjør du:
1. Lag jevningen ved å varme mel og vann til ca. 65 grader. Avkjøl.
2. Vei opp og ha jevningen + resten av ingrediensene i bakebollen bortsett fra salt og olje.
3. Kjør deigen sammen, stopp og skrap opp fra bunnen om det trengs.
4. Etter ca. 15 minutter, tilsett salt og olje.
5. Kjør deigen på lav fart i ca. 20 minutter totalt, skru opp farten litt og elt kraftig siste fem minuttene.
6. Sett deigen under plast, la den stå på benken en times tid.
7. Del deigen i to eller tre. Slå opp brødene. Legg deigen i form eller på plate. La etterheve i 1-1.5 timer.
8. Sett ovnen på 250 grader. Pensle eller spray loffene med vann før steking. Sett brødene ett hakk ned fra midten.
9. Skru ned ovnen til 230 grader etter 4-5 min og stek videre i ca. 20 minutter.

I bakebollen: mel, havremel og gjær. Tilsett avkjølt jevning, vann. Kjør deigen på lav fart i ca. 15 minutter før du tilsetter salt og olje.
Deigen har stått under en plasthette på benken ca. en time. Klar til utbaking.
Se innlegget som heter grovbrød tangzhong for å se hvordan jeg slår opp brød. Legg loffen på et fuktig tørkepapir, deretter over i sesam- eller annen type frø.
Denne deigen gir tre mindre loff. Pakket inn platen i en plastpose og dro en plasthette over formen. Lot de etterheve i ca. 1 time.
Stekt på 230 grader over/ undervarme i ca. 25 minutter. Satte på varmluft siste 5 minuttene.
Supermjukt!
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website