Hildes kontorkake

Hildes kontorkake

Det nærmer seg morsdag og kake på bordet. Sukkerbrødet til bløtkaka ligger i fryseren, men i dag fikk jeg lyst til å prøve en litt annen oppskrift. Den har jeg fått av søster Hilde som liker å servere kake på jobben. Søstra mi er nemlig like glad i kaker og søtsaker som meg, og har spesialisert seg på en super-enkel kake som både er god og enkel å lage. Kaka er glutenfri og kan jo nesten kalles småsunn?

Som konditor hadde jeg nok kanskje valgt en vaniljekrem eller en sitroncurd med bløtpisket kremfløte på toppen til denne bunnen, men vaniljekesam var syrlig og godt det også.

Bunnen lager du av det du har i skuffen av nøtter eller mandler. Jeg halvblandet hasselnøtter og mandler og hadde en liten rest med pekan oppi. Det er lite som er vanskelig her, men et kritisk punkt er steketid. Bunnen vil falle sammen og bli flat om du ikke steiker den lenge nok. La den derfor stå fem minutter lenger enn fem minutter for kort.

Denne tror jeg vil bli en stor favoritt hos mange flere enn søstra mi!

Hildes kontorkake
300 g malte nøtter eller mandler (ta det du har/ det du liker best)
150 g sukker
3 egg

1 beger (3 dl) Vaniljekesam
frukt og bær til dekor

Slik gjør du:
1. Mal mandler/ nøtter.
2. Pisk luftig eggedosis av egg og sukker.
3. Vend inn nøtter/mandler i eggedosisen med en slikkepott.
4. Hell nøtteeggedosisen i en springform med bakepapir og stek midt i ovnen på 200 grader på over/undervarme eller varmluft. Steketid: 35-40 min.
5. Avkjøl bunnen. Legg på fat. Bre vaniljekesam utover toppen. Legg på frukt og bær.

Pisk eggedosis av sukker og egg. Mal mandler eller nøtter. Vend inn mandler eller nøtter med en slikkepott. Hell i en form på ca. 22-24 cm.


Helles i en form på ca. 22-24 cm. Stek på 200 grader i 30-40 minutter. Du kan steke både på over/undervarme og varmluft.
Avkjøl, legg på fat og bre utover Kesam.
Jeg hadde ikke frisk frukt og bær og måtte dykke ned i fryseren. Der fant jeg blåbær og bringebær. Så skar jeg ut fileter av to stk appelsiner.
Du kan legge mye godt på denne bunnen, både krem, vaniljekrem eller ostekrem. Du velger! Den kan også deles, men er laget glutenfri og henger derfor litt dårlig sammen.Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...