Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Hjertecookies

Lettvinte småkjeks som barna elsker å lage

På norsk heter disse mørdeigspletter med melis. Siden vi nærmer oss den 14. februar kaller jeg dem gjerne heart shaped cookies for Valentines. Fancy navn eller ei, småkakene er enkle å lage, jeg fikk god hjelp av barna til å lage disse.

For en liten stund siden lagde jeg en hjertegod dessert med Brownies og vaniljesaus, og her har jeg benyttet samme prinsipp. Små røde dråper med melis legges oppå hvit melis. Så drar jeg tuppen av en grillpinne (eller nål) gjennom. Sånn, der har du et hjerte. Happy Valentines!

Cookies (Mørdeigspletter)
150 g smør
75 g melis
1 ts vaniljesukker
225 g hvetemel
1 egg

Slik gjør du:
1. Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig.
2. Tilsett egget.
3. Rør inn mel og vaniljesukker. Ikke rør for mye.
4. Kna sammen deigen og legg i kjøleskap i ca. en time.
5. Kjevle ca. 2 mm tykt og stikk ut hjerter.
6. Stekes på 170 grader til de har gyllen farge (7-10 minutter)

Sikt 3-4 dl melis og bland med 1 eggehvite. Jeg bruker en håndmikser for å få en fin konsistens. Tilsett 2-3 dråper med sitron mot slutten. Lag to typer glasur, en fast og en som er litt mer rennende. Her ser du hvordan du lager en sprøytepose. Den faste glasuren sprøyter du på ytterst. Om du ikke får det til kan du legge den bløte glasuren rett på hjertet. Ta litt av den hvite glasuren og farge den rød. Ha i et eget kremmerhus og sprøyt på små dråper. Dra en spiss gjenstand gjennom dråpen, slik at det blir et hjerte.
Be the first to write a review
4 Kommentarer
  • Karoline
    Svar
    Skrevet på12:20, 8. februar 2015

    Hei, hvordan tror du disse blir med sjokolade glasur evt smørkrem med kakao i. Tror du det blir kræsj?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på00:59, 9. februar 2015

      Neida, det blir sikkert helt knakende fint.

  • Kristin
    Svar
    Skrevet på14:36, 17. oktober 2015

    Hei. Hvor mye sukker? Har du skrevet feil, slik at det er 75 gram sukker og ikke melis?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:23, 19. oktober 2015

      75 g sukker er det samme som 75 g melis 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...