Italiensk dessert med sitronkrem og bringebær

Italiensk dessert med sitronkrem og bringebær

Picture

Frisk dessert a la italia. Irresistibile!
Italiensk dessert med mascarponekrem, sitron, bringebær og makroner.

Denne desserten så jeg på svensk teve for et par dager siden. Oppskriften har jeg hentet fra denne siden.

225 g friske/frosne bringebær
fersk mynte (det hadde dessverre ikke jeg..)
1 ss demerarasukker
2 dl kremfløte
150 g mascarpone (ostemasse)
½ 0.5 dl melis
2 – 3 sslemon curd
zest fra 1 sitron
et par ss sitronsaft

10 stk mandelmakroner

Tin bærene og bland med 1 ss brunt sukker. Pisk 2 dl fløte. Rør sammen noen hakkede mynteblader, mascarpone, lemon curd, melis, sitronsaft og zest. Rør glatt. Bland så ostemasse med bløtvispet krem og anrett i glass. Start med å knuse noen makroner i bunn. Legg på et pass spiseskjeer med bringebær, deretter et par gode dollops med sitronkrem. Topp med makroner og evt. mynte.

Picture

Husk at du bare skal bruke det aller ytterste av skallet på sitronen.
Picture

Når massen er helt glatt kan den blandes med vispet krem.
Picture

Lemon curd kan du også lage selv. Jeg kjøpte et glass…
Picture

Disse mandelmakronene lager du selv. Smaker som godteri!
Picture

…åhhh så godt 🙂
5 Comments
  • Tone
    Reply
    Posted at 05:23, 12. April 2015

    Hei,
    I oppskriften Italiensk dessert med sitronkrem og bringebær står det melis, men ikke mengde…?
    Ser veeeeldig god ut 🙂

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 09:24, 12. April 2015

      Det skal være en halv desiliter. Takk for at du sa i fra Tone 🙂

      • Tone
        Reply
        Posted at 09:26, 12. April 2015

        Supert, takk. Gleder meg til å teste denne ut.

  • Tore
    Reply
    Posted at 14:48, 4. December 2017

    Hva er zest av en sitron????

    • Konditor-Elin
      Reply
      Posted at 14:58, 4. December 2017

      Hei Tore! Zest er finrevet sitronskall. Hvis du ser på bildet så har jeg skrevet at man bare skal bruke det ytterste av sitronskallet. Ved å bare bruke det ytterste på skallet unngår man bitterstoffer.

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits