Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Lettvint, liten bakt ostekake

Lettvint, liten bakt ostekake

Bilde

Nydelig liten ostekake, ferdig på 1-2-3

Sommer og latmannsliv. Jeg hadde alle ingrediensene til denne lille ostekaka i skuffer og skap, dermed var den ferdig laget på et knips! 
Sommer – latmannsliv og regnbyger. Prøver å gire ned, men så snart jeg har lest to sider i en halvdårlig roman havner jeg plutselig på kjøkkenet igjen. Derfor ble det ostekake i dag. Litt sånn tatt på sparket – men DU VERDEN så GOOOOD! Denne er lettere enn lettest å få til, og har du alle ingrediensene på plass er den rørt sammen på få strakser. 

Har du heller lyst til å lage en litt større bakt ostekake – prøv denne!

Min form er firkanta (ca. 20 x 20 cm), du kan godt bruke en liten paiform eller en liten springform. 

Har du ikke hjemmelaget jordbærsyltetøy, bruk det du har. Bare tilsett bittelitt vann, slik at det blir litt flytende. Mønsteret ble ikke som jeg hadde håpet, men det er vel prisen jeg må betale for å bruke et hjemmelaget syltetøy. Du ser hvordan jeg har laget mønsteret på bildene under. Kaken er liten, den steker på mellom 10 og 15 minutter. Fyllet skal såvidt stivne (dytt på formen i ovnen. Er fyllet fast på toppen er den ferdig). Avkjøl litt før den spises. Kaken vil oppleves bløtt når kaken skjæres. Slik skal den være! 

  


Liten ostekake med jordbærsyltetøy

Bunn:
150g havrekjeks (for eksempel digestive)
40 g smør

Fyll:
200 g kremost (nøytral)
65 g sukker
2 ts ekte vaniljesukker (eller frø fra 1/2 vaniljestang)
2 ss sitronsaft
ca. 1 ss finrevet sitronskall
1 egg
1 eggeplomme

ca. 3-5 ss jordbærsyltetøy

Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose (bruk en kjevle og knus kjeksen). Bland sammen med smeltet smør. Klem godt utover en form ca. 20 x 20 cm (eller en liten pai/ springform18-20 cm i diameter). Sett i kjøleskap mens du rører sammen fyllet.
2. Rør sammen sukker, kremost, sitronsaft og sitronskall.
3. Tilsett ett egg + en eggeplomme. Rør glatt.
4. Hell i formen. Legg på små klatter av syltetøy. Rør med en pinne for å lage mønster.
5. Stek på 180 grader midt i ovnen til fyllet er fast. Tar vanligvis mellom 8- 15 minutter. 

Bilde

Bilde

Klem kjeksen ut i formen og sett kjølig mens du rører sammen fyllet. Hell i formen og legg på litt syltetøy. 
Bilde

Bruk en pinne og rør rundt. 
Bilde

Ferdig! Denne sto i ovnen mellom 10 – 15 minutter. Den skal stå i ovnen til fyllet har stivnet. 
Bilde

Så deilig! Både liten og stor falt for denne lille lekre kaka. Holder til 6-8 personer. 
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...