Liten bløtkake med gele

Liten bløtkake med gele

Picture

Lag på lag med krem og kake

Av og til ønsker jeg å lage små bløtkaker, men den minste formen jeg har er 22 cm. Løsningen er å skjære ut rundinger av rullekakebunner. Denne kaken er kun 18 cm i diameter, og består av 6 tynne bunner. Pynten er laget med hjemmelaget appelsingele.

Er ikke helt ferdig med å gelelagingen enda! Jeg lagde nemlig en hel liter av godsaken, og da fikk jeg også lyst til å lage en liten topp til en kake.

Liten bløtkake med gele
2 rullekakebunner
ca. 4-5 dl kremfløte
3 ss sukker
Fyll etter ønske

Pynt på toppen:
Hadde en liten form som jeg la noen fine appelsin-fileter i bunnen av, og helte på litt appelsingele. Sett i kjøleskap 3-5 timer eller bruk den dagen etter. 

Valgfritt fyll! Jeg kuttet litt gele i terninger og blandet inn i kremen. 

Slik gjør du:
1. Lag rullekakebunner og avkjøl. Ta en tallerken eller lignende og skjær ut så mange bunner du får. Jeg lagde flere halve som jeg la sammen til én da jeg la kaken sammen. (Ut av to plater kakebunner fikk jeg til sammen 6 rundinger)
2. Pisk krem tilsatt sukker. Pass på at du ikke overpisker kremen. Den skal være fast men ikke bli smør. Ta av nok krem til å stryke rundt kaken, og til å pynte på toppen.
3. Dynk bunnene litt, gjerne med litt fruktsaft i hvert lag. Ha på tynne lag med pisket kremfløte. 
4. Til slutt stryker du opp kaken med resten av kremen slik at den blir glatt og fin på kantene.
5. Varm formen i noen sekunder i varmt vann, løsne geleen og legg på kaken. Sprøyt på en kant med krem og rasp litt sjokolade til pynt. 

Picture

Hakket appelsingele i terninger
Picture

Stryk på tynne lag med krem
Picture

Picture

Øvelse gjør mester! Dette er en kake laget med kremfløte, ikke smørkrem, og slik lager en ekte konditor sine kaker! Fikk lyst til å vise dere hvordan denne kaken går fra uferdig til perfekt. Å stryke opp en kremkake så fint er vanskelig, fordi kremen vil korne seg jo lenger du holder på med den. Derfor må denne strykes opp med få «trekk». Jeg bruker kun en vanlig palettkniv. 

Picture

Picture

Geleen så finest ut lagt «opp» (altså ikke med bunnen opp). Til pynt brukte jeg en skreller og raspet litt sjokolade av en mørk sjokoladeplate. 

Picture

Picture

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...