Marengshjerte med krem

Marengshjerte med krem

Enten det er valentines day eller syttende mai, dette er en fin måte å lage en liten minipavlova på. Forresten, glem at jeg sa pavlova. Dette er nemlig ikke en sånn bunn som er seig og mjuk inni. Dette er en MARENGS-bunn. Den er tørr tvers igjennom.

Du kan lage hjertet akkurat så stort eller lite du vil. Hjertet er laget ved at jeg tok en stor pepperkakeutstikker (ca. 20 cm x 20 cm) og tegnet rundt den på et bakepapir, så snudde jeg papiret. Små søte hjerter, eller enda litt større fungere også fint (mitt hjerte er kanskje nok til fire personer).

Jeg lagde marengs (både hjertet og masse pikekyss) av totalt ca. syv eggehviter. Eller, det vet jeg ikke helt, fordi det var bare eggehvite i en kopp (jeg har alltid eggehvite stående i kjøleskapet). Å lage marengs når du ikke helt veit hvor mange du har er ingen problem. Da veier du eggehvitene og ganger med 1.5. Tallet du får da er sukkermengden du skal bruke. Les mer om marengs her. Som nevnt i innledningen, dette er ikke en seig pavlova. Jeg bruker kun sukker og eggehvite, ingen eddik, ingen maisenna, og tørker marengsen på lav varme i mange, mange, mange timer.

Bruk akkurat den kremen du liker best på toppen. Har du ikke eggehviter stående kan du bruke plommene til å lage en vaniljekrem som du stryker på toppen.

Marengshjerte
4 eggehviter
180-200 g sukker 

​Slik gjør du:
1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten «gullfisker» – det vil si uten små rester av eggeplomme.
2. Pisk til du har et stivt skum. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret litt etter litt. Pisk til du har en glatt, skinnende marengs.
3. Ha marengsen i en sprøytepose, bruk en glatt stor tyll (sprøytetut). Sprøyt opp et hjerte. Lag en pen sprøytet kant rundt.
4. Steketid og temperatur:  80 grader (varmluft) 7-10 timer

Krem
2-3 dl kremfløte
5 -7 ss bringebærsyltetøy
ca. 150 g bringebær til pynt på toppen

Lag et hjerte, ca 20 cm x 20 cm i papir eller bruk en stor utstikker som du tegner rundt.
Snu papiret.
Ha marengsen i en sprøytepose, klipp et hull (eller bruk en glatt tyll). Sprøyt først ut hjertet, så en kant rundt.
Bruk en palett og stryk ut marengsen så den blir jevn. Ikke for tykk og ikke for tynn.
Jeg brukte totalt ca. 7 eggehviter og lage en hel haug med pikekyss også. Satte totalt tre plater inn i ovnen på ca. 80 grader (varmluft). Sto inne i ovnen over natten (6-7 timer).
Pisker 2 dl kremfløte og tilsetter 5 ss bringebærsyltetøy.
Kremen er heeelt på grensen til overpisket, men den må være skikkelig stiv for at det skal bli et pent mønster.
Legg på bringebær..
Marengsen blir bløt av kremen, men (avhengig av tykkelse) vil tåle å stå et par timer i kjøleskap før servering. Ser du at kaka ser bedre ut på grått fat? (Sånn tenker en matfotograf..)


Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • ElsaBjåland
    Svar
    Skrevet på09:07, 13. februar 2020

    Nydelig marengshjerte. Men har du et kake forslag til alle eggeplommene.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...