Marmorkake i rund form

Marmorkake i rund form

Marmorkake er noe jeg alltid kommer tilbake til. Det er enkelt og godt og holder seg saftig i flere dager. Dette er nøyaktig samme oppskrift som marmorkake i liten langpanne, og har du aldri laget marmorkake i rund form før, vil jeg faktisk anbefale deg å lage den i langpanne fremfor i en randform. Hvorfor? Fordi marmorkake i langpanne er enklere, både å lage og å steke.

Jeg er i det store og hele lite begeistret for å bake kake i sånne runde former fordi de: 1. Enten tyter over i ovnen eller 2. Ikke blir skikkelig gjennomstekt eller 3. Henger fast i forma. Denne kaken stekte i en time på over/ undervarme og jada, den ble gjennomstekt og jammen fikk jeg den ut av formen også, men som sagt – lag heller den i langpanne…SÅNN da var du advart.

Om du fortsatt vil bake marmorkake i randform (haha!) er det spesielt en ting du må være nøye med, nemlig å smøre formen. Smør den godt med enten smør eller margarin og dryss mel/ kakao i formen.

Marmorkake i liten langpanne

280 g smør
280 g sukker
280 g egg (ca. 5 egg)
280 g hvetemel
20 g kakao
8 g bakepulver (1.5 ts)
2 ts vaniljesukker 
1 dl melk + 2 ss melk

Dekket kaken med 80 g mørk sjokolade tilsatt 1 ss smør

Bruk en stor rand-form.

Slik gjør du:
Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Rør inn ett og ett egg. Pisk godt sammen etter hvert egg, slik at det er skikkelig rørt inn.  Sikt inn hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og bland og ha i vekselsvis med melken til slutt.

Smør formen med smeltet margarin eller smør og dryss mel eller kakao rundt hele formen.

Ha 3/4 deler av massen i formen. Rør inn ca. 20 gram kakao i resten av kakedeigen ( tilsett 2 ss med melk) og rør godt sammen. Fordel sjokolademassen i små klatter på den lyse massen og rør litt rundt. 

Stekes midt i ovnen på ca. 180 grader (over/undervarme) i en time, av og til litt lenger (stikk en grillspyd-pinne i kaka for å finne ut om den er ferdig. Henger det deig på pinnen må den steke lenger. Når det ikke lenger henger deig på pinnen er den ferdig)

Rør inn kakao i 1/3 del av massen og legg vekselsvis i formen.
Bruk en skje eller en kniv og rør godt rundt, sånn at du får et mønster.
Kaka tøyt litt over i ovnen. Det gikk bra likevel. Stekte en time..Avkjøles litt før den legges over (opp ned) på rist. Slå risten litt hardt i bordet fjern formen forsiktig. Smelt sjokolade med smør og dekk kaken med kaken. Dryss evt på litt melis
Kan fryses og er holdbar i mange, mange dager. Oppbevares i romtemperatur.
Be the first to write a review
3 Kommentarer
  • Kari Kjøniksen
    Svar
    Skrevet på17:42, 26. februar 2020

    Ser nydelig ut. Jeg kjøpte noen Sånne bundt-former i silikon på nettet, det funker veldig bra.

  • Line Heimvik
    Svar
    Skrevet på12:36, 11. mars 2021

    Veies eggene med eller uten skall?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...